تبعات خشکی رود

بــررســی مـعضــل‌هــای فعلی شهر اصفهان درزمینه آب، آلودگی هوا، ترافیک، حــمــل‌ونــقــل عــمــومــی و… مــوضـوع بیست‌ودومین جلسه علنی ششمین شورای اسلامی شهر اصفهان در روز گذشته بود. در این جلسه، عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، به ارائه گزارشی درباره دستاوردهای مطالعاتی نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های مختلف پرداخت و از اعضای شورای ششم خواست تا در خصوص حل برخی از معضل‌های فعلی کمک‌رسان نمایندگان مجلس و سایر نــهــادهــا باشند.

تاریخ انتشار: 09:34 - دوشنبه 1400/09/29
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

بیست‌ودومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان درحالی برگزار شد که عدم حذف حمایت مالی دولت از شهرداری‌ها درزمینه تأمین وسایل حمل‌ونقل عمومی در شهرها مورد تأکید جدی اعضای شورای ششم بود. عباس مقتدایی با حضور در این جلسه گفت: «خوشبختانه در شورای شهر جدید ترکیب تجربه و نشاط جوانی کاملا مشهود است. در همین مدت محدودی که شورا فعالیتش را آغاز کرده، نشان داده است از فعال‌ترین و پرکارترین شوراها در کشور خواهد بود.»
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، اصفهان را از شهرهای برجسته در جهان دانست و تأکید کرد: «عضویت در شورای شهر اصفهان رسالت‌های زیادی را به دنبال دارد. مردم نیز توقع دارند در تراز ظرفیت‌های اصفهان برای آن‌ها برنامه‌ریزی شود.»
به گفته او، خوشبختانه ارتباط خوب شورا و کمیته‌های آن با مجمع نمایندگان شهرستان اصفهان نویدبخش این است که می‌توان با همدلی و هماهنگی کارهای مهمی را دنبال کرد.
مقتدایی با اشاره به نمونه‌ای از نتایج مثبت این همکاری اظهار کرد: «چندوقت قبل در جلسه‌ای که با حضــور شورا و مـجــمــع نمایندگان شهرستان اصفهان برگزار شد، موضوع بازشدن پلمب‌های مشعل‌های مازوت‌سوز در اصفهان بررسی شد؛ سپس نامه‌ای به‌صورت مشترک در خصوص عدم گشودن پلمب این مشعل نگاشته شد. در جلساتی که بنده با رئیس قوه قضاییه و دبیر شورای عالی امنیت ملی داشتم، این مطالبه ارائه شد و نهایتا تا الان پلمب‌ها گشوده نشده است.»
او ادامه داد: «در سال‌های 92 و 93 صدها تن گوگرد در آسمان اصفهان رها ‌شد؛ حتی کار به شکایت در دادگاه کشید تا نهایتا 19 مشعل مازوت‌سوز پلمب شد که هنوز هم پلمب است. بعدا زمزمه بازگشایی این پلمب‌ها مطرح شد که خوشبختانه تا الان توانسته‌ایم جلوی آن را بگیریم.»

نامه هشت بندی معاون رئیس‌جمهور درباره زاینده‌رود

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، زاینده‌رود را مهم‌ترین دغدغه فعلی شهر اصفهان دانست و اظهار کرد: «به دنبال پیگیری‌های انــجــام‌شــده و پــیــرو تــذکــر کتــبــی این‌جانب، در تاریخ 24 آذرماه سال جاری، نامه‌ای هشت‌بندی از سوی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست کشور دریافت کردیم که گویای شنیده‌شدن صدای مردم اصفهان و عـملیاتــی‌شــدن اقدامات تازه‌ای درزمینه زاینده‌رود در مجموعه اجرایی کشور است. در بند سه این نامه سازمان محیط‌زیست تأکید کرده است که برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در نقشه راه احیای زاینده‌رود و تالاب گاوخونی نیازمند یک متولی قدرتمند به پیشنهاد وزارت نیرو و تصویب شورای عالی آب است. در بندهای بعدی هم اشاره‌شده است که در معاونت ریاست‌جمهوری کمیته‌ای به‌صورت اضطراری به ریاست معاون اول برای حل معضل زاینده‌رود تشکیل شود. طی ده روز گذشته چهار جلسه برای این موضوع برگزار و راهکارهای کوتاه، میان و بلندمدتی پیش‌بینی‌شده است؛چنانکه به دلیل فوریت موضوع، اقدامات کوتاه‌مدت محور کارهای دولت قرارگرفته است.»

مطالبه ما، جاری شدن مستمر زاینده‌رود است

مقتدایی با بیان اینکه در سالیان گذشته بر اساس تابلوی منابع و مصارف، موظف بوده‌اند حداقل 140 میلیون مترمکعب آب را برای نیاز آبی رودخانه و تالاب باز کنند که عملا پرداخت نشده است، گفت: «ما به کمتر از جاری شدن مستمر رودخانه قانع نمی‌شویم و این حرفی قانونی است. اگر همین یک بند در تابلوی منابع و مصارف اجرا شود، خشکی زاینده‌رود دیگر معنا ندارد.»
او از مطالعات جدی درزمینه سایر موضوع‌های مرتبط با اصفهان نیز خبر داد و افزود: «در شهرستان اصفهان حدود 180 روستا داریم که تقریبا همه را بررسی کرده‌ایم و نتایج مطالعاتمان در دسترس است. در این تحقیق، درصد روستاهایی که با مشکلات آب و فاضلاب مواجه هستند بسیار فراوان است؛ همچنین 14 شهر داریم که مسائل آن‌ها نیز کاملا بررسی شده است.» او خاطرنشان کرد: «شکل‌گیری فرمانداری‌های چهارگانه اصفهان نیز از دیگر موضوع‌های موردبررسی بوده که تاکنون درخواستی از اصفهان برای شکل‌گیری آن‌ها ارائه نشده است؛ درحالی‌که چهار شهرستان به استان اصفهان اضافه‌ شده است و بخشی از ادارات کارهای قبلی را بر زمین گذاشته‌اند.»

65درصد مطالبه‌های اصناف درزمینه مالیات مستقیم و ارزش‌افزوده است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از فعالیت 102 صنف در اصفهان خبر داد و گفت: «مشکلات و مطالبه‌های اصناف را شناسایی کرده‌ایم. وقتی نمودار مسائل آن‌ها تجمیع شود، می‌بینیم 65درصد مطالبات آن‌ها درزمینه مالیات مستقیم و ارزش‌افزوده است. بیشتر مشکلات آن‌ها با شهرداری است. از شورا می‌خواهم کمیته‌ای در شورا این مسائل را پیگیری کند ؛ ما نیز اطلاعات لازم را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم.»
او افزود: «ما درزمینه شناسایی مشکلات عمومی شهر اصفهان نیز در محله‌های مختلف مانند فردوان، دهنو، عاشق‌آباد، دستگرد خیار، ناژوان و… اقدامات جدی انجام دادیم؛ شهرداری در این زمینه نیز می‌تواند کمک‌رسان باشد.»

 18 معضل جدی درباره زاینده‌رود وجود دارد

مقتدایی بابیان اینکه نقشه سیاسی ما با نقشه جغرافیایی درزمینه مسائل مربوط به آب منطبق نیست، اظهار کرد: «ما می‌خواهیم بر اساس حوزه آبریز اصفهان، مشکل زاینده‌رود را حل کنیم؛ درحالی‌که 18 معضل در خصوص زاینده‌رود مطرح است. یکی از آن‌ها آب شرب و کشاورزی است. سایر معضل‌ها عبارت‌اند از: کاهش درآمد استان، افول صنعت توریسم، افزایش حاشیه‌نشینی و مهاجرت، رخ دادن مسائل سیاسی و امنیتی، آلودگی هوا و… مجمع نمایندگان شهرستان، دولت و مجامع صنفی باید به این عرصه وارد شوند تا مشکل حل شود.»
او افزود: «مثلا در سفر اخیر وزیر میراث‌فرهنگی به اصفهان واضح شد که خدمات در این حوزه بدون کمک شورای اسلامی شهر امکان‌پذیر نیست و به کمک شورا نیاز است. چنانکه بــخشــی از مـطالبــات امامزاده‌های اصفهان و هیئت‌های ورزشی از طریق شورا حل می‌شود.»
به گفته او، ماحصل همه این‌ها این است که در صورت حل مشکلات سرمایه اجتماعی کل نظام افزایش می‌یابد.

مردم دل‌بستگی ویژه‌ای به شورای شهر دارند

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم اصفهان به شورای شهر نگاه ویژه‌ای دارند، تأکید کرد: «امیدواریم با نظم و انضباطی که ایجادشده است حد بهتری از خدمات را شاهد باشیم.»
او در پاسخ به مطالبات اعضای شورای شهر اصفهان درخصوص حل معضل‌ها گفت: «نمایندگان مردم اصفهان در مجلس آماده هر نوع همکاری برای بهبود وضعیت این شهر هستند. بخش زیادی از مطالبات شما نیاز به کار و برنامه دارد؛ ولی ریل اجرایی که قبلا از مسیر خارج‌شده و بار را بر دوش بخش‌های نظارتی و امنیتی قرار داده بود، اینک به مسیر اصلی خود برگشته است. این امیدبخش است که مدیران ارشد استان پذیرفته‌اند جاری‌شدن آب و پیگیری آن یک موضوع مدیریتی است و بقیه بخش‌ها مانند شورا و نمایندگان می‌توانند در سطوح استانی کمک‌رسان باشند.»
مقتدایی خاطرنشان کرد: «ازنظر وضع قانون چیزی کم نداریم؛ ولی اجرای قانون با ضعف روبه‌روست. امیدوارم با تلاش‌هایی که در دست اقدام است، شاهد جریان مستمر آب در رودخانه باشیم.»

شورا دست‌به‌کار ارسال نامه به مسئولان کشوری شود

مقتدایی در پایان از اعضای شورای ششم خواست تا به ارسال نامه‌ای مبنی بر نکته‌های مدنظرشان در خصوص بودجه 1401 به مسئولان کشوری اقدام کنند. او گفت: «شورای ششم یک مجموعه باتجربه است. استدعا دارم این تجربیات را متمرکز کرده و در نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس، رئیس برنامه‌وبودجه کشور و حتی رئیس‌جمهور ارسال کنید تا حداقل نکته‌های مدنظرتان در خصوص بودجه منتقل شود.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط