صف مجازی خرید لوازم‌خانگی کره‌ای

اگر عبارت «#لوازم_خانگی_کره‌ای» را در فضای مجازی جست‌وجو کنید، به انبوهی از فروشندگان و واردکنندگان لوازم خانگی خارجی بر می‌خورید. آیا واردات لوازم خانگی کره‌ای به کشور ممنوع نیست؟ رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال جاری دستور ممانعت از واردات لوازم خانگی کره‌ای در جهت حمایت از تولیدات داخلی را اعلام کرد. به دنبال این دستور عرضه این دستگاه‌ها در بازار لوازم خانگی اصفهان کاهش و حتی متوقف شد؛ ولی حالا فروشگاه‌داران مجازی بدون محدودیتی، فروش لوازم خانگی خارجی را شروع کرده‌اند. این فروشنده‌ها باوجود اطلاع از ممنوعیت واردات، خود را واردکننده یا فروشنده معرفی می‌کنند و انواع و اقسام لوازم خانگی با برندهای خارجی را همراه با گارانتی به سراسر کشور می‌فروشند.

تاریخ انتشار: 09:42 - دوشنبه 1400/09/29
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

فروشگاه‌های ایــنتــرنـتی بدون مــحــدودیــت،  مـحصولات ال‌جی و سامسونگ را عـــرضه می‌کـــنند، انـــگارنــه‌انگار که واردات این دستگاه‌هـــا به کـــشـــور مــمــنوع است. به گزارش مــهر، مصطفی پورکاظم‌شایسته، معاون ستاد مبارزه با قاچاق در اواخر تابستان در این‌باره اظهار کرد: «عمده قاچاق لوازم خانگی از مرزهای جنوب کشور تحت پوشش کالای ته‌لنجی و ملوانی وارد کشور می‌شود.»

فروشگاه‌های مجازی لوازم خانگی وارداتی

فقط کافی است واژه «لوازم خانگی کره‌ای» یا واژه‌های مرتبط با فروش دستگاه‌های خارجی و وارداتی را در فضای مجازی جست‌وجو کنید تا به شمار زیادی از فروشگاه لوازم خانگی برسید. از تولیدات ال‌جی گرفته تا سامسونگ و بوش، همگی در این فروشگاه‌های مجازی پیدا می‌شود. بعضی از فروشندگان فقط شماره همراه و آدرس صفحه اینستاگرامی یا کانال تلگرام فروشگاه خود را ثبت کرده‌اند ولی تعدادی از آن‌ها در آگهی خود آدرس کامل داده‌اند تا مشتری در محل حاضر شود و از نزدیک خرید کند! آن‌ها در آگهی‌های خود مشخصات کامل هر دستگاه وارداتی را درج کرده‌اند و حتی در متن آگهی به گارانتی و خدمات پس از فروش لوازم خانگی با برندهای ال‌جی، سامسونگ و بوش در ایران اشاره می‌کنند. در یک آگهی لوازم خانگی در اینستاگرام نوشته شده است: «یخچال ساید دو درب ال‌جی رسید! این یخچال از 10 سال خدمات پس از فروش، پنج سال گارانتی و دو سال تعویض برخوردار است و با مناسب‌ترین قیمت به فروش می‌رسد.» در آگهی مربوط به جاروبرقی سامسونگ نیز نوشته شده است: «جاروبرقی سامسونگ، اصل! این جاروبرقی وارداتی بوده و ساخت کشور ویتنام است. کیفیت کالا تضمین می‌شود و جارو برقی یک سال گارانتی دارد. برای سفارش تماس بگیرید یا به دایرکت پیام دهید.» بعضی از فروشندگان در پست و استوری‌های اینستاگرامی به تعداد محدود عرضه این دستگاه‌ها اشاره می‌کنند و تقاضا برای آن‌ها به قدری بالاست که پس از گذشت کمتر از یک هفته یا ده روز موجودی لوازم خانگی مدنظر به پایان می‌رسد. شماری از این فروشندگان خود را واردکننده لوازم خانگی معرفی می‌کنند و مدعی‌اند در فروشگاه آن‌ها انواع و اقسام لوازم خانگی با برندهای کره‌ای پیدا می‌شود؛ ولی تعداد واردات هر دستگاه پایین است و به سرعت موجودی انبار صفر می‌شود.

ارسال از بانه یا گناوه به درب منزل

فروشگاه‌داران در فضای مجازی آزادانه از لوازم خانگی وارداتی خود برای مشتریان فیلم و عکس تهیه می‌کنند و حتی روزانه قیمت جدید هر دستگاه را می‌دهند. مشتری فقط باید هزینه دستگاه انتخابی و کرایه باربری را بپردازد، رسید واریز را برای فروشنده ارسال کند تا دستگاه را جلوی درب خانه‌اش یا هر محل دیگر تحویل بگیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این فروشگاه‌ها در شهرهای مرزی مانند گناوه و بانه قرار دارند و برخی از فروشگاه‌داران بدون واهمه، آدرس فروشگاه خود در شهر مدنظر را ذکر می‌کنند و استوری‌های تبلیغاتی از مراجعه مشتریان به فروشگاه برای خرید حضوری انتشار می‌دهند. البته در بین این فروشگاه‌های لوازم خانگی، صفحه اینستاگرامی با آدرس اصفهان فعال نیست.

قیمت در نوسان است

لوازم خانگی کره‌ای در فروشگاه‌های مــجــازی قــیمــت ثــابــتی نــدارد و فروشگاه‌داران مدعی‌اند قیمت‌ها به دلیل تغییرات مداوم نرخ ارز در نوسان است. شماری از فروشنده‌ها حداقل و حداکثر قیمت را ذیل مشخصات دستگاه درج می‌کنند، برای نمونه فروشنده جاروبرقی سامسونگ درخصوص قیمت دستگاه در صفحه اینستاگرامی خود قید کرده است: «امروز این جارو برقی کره‌ای با رنج قیمت سه میلیون و 400هزار تا سه میلیون و 900 هزار تومان عرضه می‌شود. باتوجه به نوسانات قیمت دلار شاید رِنج قیمت این دستگاه فردا بیشتر یا کمتر شود؛ لطفا قبل از سفارش جهت اطلاع دقیق قیمت تماس بگیرید.» بعضی از فروشندگان نیز به هیچ عنوان قیمت لوازم خانگی را اعلام نمی‌کنند و در صفحه فروشگاه خود درج کرده‌اند: «قیمت‌ها ثابت نیست. جهت اطلاع از قیمت‌ها به دایرکت پیام دهید یا تماس بگیرید.» همچنین این دستگاه‌ها به گفته فروشندگان از گارانتی و خدمات‌پس‌از‌فروش برخوردارند؛ ولی باتوجه به تحریم‌ها و ممنوعیت واردات، نمایندگی فروش برندهای خارجی لوازم خانگی در کشور فعالیت ندارند و مشخص نیست در صورت خرابی دستگاه باید به کجا برای استفاده از گارانتی مراجعه کرد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط