کارخانه آرد جرعه پس ۹ سال تعطیلی و در پی اجرای طرح توسعه، طی مراسمی با حضور استاندار، نماینده اصفهان در مجلس خبرگان، نماینده شهرستان شاهینشهر، میمه و برخوار در مجلس، معاونان سیاسی و اقتصادی استانداری، فرماندار شاهینشهر، امام جمعه و جمعی از مسئولان، افتتاح و آغاز به کار کرد.
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شهرستانهای شاهینشهر، میمه و برخوار در مجلس حمایت از سرمایهگذاران در استان را ضروری دانست و گفت: حمایتها باید به گونهای باشد که حضور سرمایهگذاران را بیش از پیش شاهد باشیم. او با بیان اینکه علاوه بر شرکت آرد جرعه، شرکتهای دیگری نیز در شهرستان دچار چالش هستند، تصریح کرد: ضروری است دستگاههای بازرسی و نظارتی دقت بیشتری برای حل مشکلات صنایع در این شهرستان داشته باشند.
حاجیدلیگانی ادامه داد: شهرکهای صنعتی بزرگی در شاهینشهر قرار دارد که باید به صورت هفتگی مشکلات آنها بررسی شود. همچنین حل مشکلات پروندههای کثیرالشاکی در این شهرستان باید در اولویت دستگاه قضایی قرار گیرد.
او با تأکید بر اینکه باید نگاه مدیران استان به چالشهای این شهرستان تغییر کند، گفت: ما با بحران آب، فرونشست، رشد جمعیت و بیکاری فزاینده مواجهه هستیم.
عضو هیئترئیسه مجلس با اشاره به اینکه در حق کشاورزان دشت بزرگ شاهینشهر و برخوار بزرگترین ناعدالتی صورت گرفته است، گفت: مدیریت جدید استان باید طوری برنامهریزی کند که حق هیچ شهرستانی ضایع نشود. او ادامه داد: درخصوص قیمت پساب متأسفانه پالایشگاه و نیروگاه به ثمن بخس این پساب را میبرند؛ اما هرکجا گزارش دادیم، کسی رسیدگی نکرد.
به گفته او، باید درباره حق اشتراکیها که 30سال پیش پول داده و آب خریداری کردهاند، عادلانه تصمیمگیری شود. دلیگانی تصریح کرد: شرکت آبفا 25سال پیش حق انشعاب گرفته است؛ اما انشعاب نداده و سازمانهای نظارتی هم ورود نکردند.
توسعه صنایع غیرآلاینده و اشتغالآفرین
استاندار اصفهان نیز در ادامه با تسلیت دهه فاطمیه بر ضرورت تسهیل در امر تولید و ضرورت اتخاذ برنامههای مدون در راستای توسعه صنایع غیر آلاینده و اشتغالآفرین با عنایت به آمایشهای سرزمینی تأکید کرد. سیدرضا مرتضوی همچنین به تشریح اهمیت صنایع غذایی در استان با رویکرد تحقق توسعه پایدار استان پرداخت. او با اشاره به اینکه با حمایت از گسترش چرخه صنایع و راهاندازی کارخانهها و صنایع پویا و پایا، اشتغالزایی نتیجهبخش صورت میپذیرد، گفت: با گسترش اشتغال، معیشت عمومی متحول میشود و در پی آن بسیاری از نابهنجاریها و آسیبها، کاهش چشمگیر و قابل ملاحظه مییابد.
مرتضوی با یادآوری اینکه توجه به راهاندازی صنایع و کارآفرینی سازنده توجه به دغدغه جاری کارآفرینان است، افزود: افزایش اعتماد عمومی کارآفرینان، مانع سترگی در برابر گریز سرمایه و هزیمت سرمایهگذاری از استان است.
ضرورت آسیبشناسی چرایی تعطیلی کارخانهها
در ادامه، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: اهتمام دولت در حمایت از چرخش چرخهای تولید با رویکرد «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» موضوعی همهشمول است.
محمدرضا جانثاری در پی اجرای طرح توسعه و افتتاح و بهرهبرداری مجدد از کارخانه آرد جرعه اظهار کرد: آنچه بر این مجموعه گذشت، باید بهخوبی آسیبشناسی شده و بررسی شود که نگاههای اقتصادی چطور بر یک مجموعه تأثیرگذار است و این مجموعه میتواند مدلی برای تفاوت این نوع نگاهها باشد. او با تأکید بر اینکه چرایی تعطیلی کارخانه آرد جرعه نیازمند آسیبشناسی است، گفت: این کارخانه در دولت نهم و دهم با آغاز صنعت سیلوسازی به درخواستهای دولت لبیک گفت و بزرگترین سیلوی استان اصفهان با صدهزار تن ظرفیت را ایجاد کرد. دولت در ابتدا قول واگذاری تسهیلات با بهره کم را داده بود و در ادامه این کارخانه را مجبور کرد تا با دریافت وام ۲۴درصدی سیلوی صدهزارتنی را برای بهرهبرداری در دهه فجر آماده کند و پس از آن نه گندمی برای ذخیره در این سیلوها اختصاص یافت و نه حمایتی از این صنعت برای بازپرداخت وامها شد. جانثاری ادامه داد: دولت بعد از سال اول، گندم و غلات را برای این سیلو تأمین نکرد و این سیلوها کپک زد و وامها نیز روی هم انباشته شد و بدهی به بار آورد.
جذب و تقویت سرمایهگذاری بخش خصوصی
در ادامه، فرماندار شهرستان شاهینشهر و میمه با بیان اینکه راهاندازی شرکتها، کارخانهها و صنایع تعطیل و نیمهتعطیل از محورهای اساسی فعالیتهای دولت سیزدهم بوده و دولت تمام تلاش خود را جهت انجام این مهم به کار بسته است، گفت: به دلیل کمآبی و سنتیبودن شیوه کشت، اشتغالزایی در این بخش دچار چالش شده است؛ لذا باید در جهت جذب و تقویت سرمایهگذاری بخش خصوصی و رفع مشکلات واحدهای موجود برای حل مشکل بیکاری، اهتمام ویژه داشته باشیم. محمدرضا کاظمیطبا ادامه داد: رفع موانع تولید از اولویتهای اول و اصلی شهرستان بوده و هرجا که صنعت و تولید مشکل داشته باشد، ما در کنار مدیران و صنایع شهرستان برای برطرفکردن موانع خواهیم بود.
همچنین محمد عصارزادگان، مدیرعامل گروه صنایع غذایی جرعه و یکی از کارآفرینان برتر و چهره ماندگار صنعت کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه این کارخانه از سال ۵۸ با تولید ۵۰ تن در روز کار خود را آغاز کرد و به ۶۰۰ تن نیز رسید، اظهار داشت: ما برای توسعه تولیدات خود از همه ظرفیتهای فناوری دنیا استفاده کردیم و روند خوبی را پیش گرفتیم.
او افزود: ما همواره در دوران فعالیت خود منافع استان را مورد توجه قرار دادیم و به دلیل دو مرحله کمک به دولت دچار مشکلات جدی شدیم.
عصارزادگان با اشاره به اینکه این کارخانه درنهایت به دلیل بیمهریهای فراوان در سال ۹۱ تعطیل شد، گفت: کارخانه آرد جرعه پس از ۹ سال پیگیریهای متوالی و همکاری دستگاههای نظارتی بار دیگر به چرخه تولید بازگشت.
او تصریح کرد: برای ادامه راه نیازمند حمایتهایی هستیم که حق ماست و در مرحله اول ضروری است گندمی که به صورت امانی به دولت دادهایم، به ما برگردانده شود.