مدیر مدرسه صدر بازار اصفهان در گفتوگو با اصفهانزیبا گفت: صدراعظم فتحعلیشاه قاجار حدود 230 سال پیش مدرسه صدر بازار اصفهان، صدر خواجو و صدر نجف اشرف را بنا کرد که از زمان ساخت این مدارس تاکنون بزرگان و علمای زیادی همچون آخوند کاشی، جهانگیرخان قشقایی، آیتالله ابوالحسن اصفهان و آیتالله بروجردی در این مدارس رشد کردند. مجید جلالی تصریح کرد: پس از انقلاب به ترتیب آیتالله خادمی، آیتالله صادقی، آیتالله صافی و از سال 75 آیتالله مظاهری ریاست حوزه علمیه اصفهان را برعهده دارند. آیتالله مظاهری نیز در مدرسه صدر بازار مشغول تدریس بود که قبل از کرونا شاگردان او به 800 نفر نیز میرسید.
او با بیان اینکه اکنون آیتالله مهدوی به صورت حضوری در این مدرسه تدریس میکند، افزود: بیش از 200 طلبه در این مدرسه و در پایههای مختلف وجود دارد که اکنون مشغول تحصیل هستند. همچنین در این مدرسه کتابخانه بزرگی وجود دارد و نزدیک به 40 هزار کتاب در دسترس دانشپژوهان است. درِ مدرسه صدر بازار از صبح تا 16 بعدازظهر باز است و افراد میتوانند وارد شوند. مدیر مدرسه صدر بازار اصفهان خاطرنشان کرد: روزهای چهارشنبه از ساعت 8 تا 9 صبح درس نهجالبلاغه با استادی علی رهبر به افراد حاضر ارائه میشود. تفسیر عمومی برای عموم مردم نیز روزهای سهشنبه از ساعت 8 تا 9 صبح به همت استاد آیتالله مهدوی تدریس میشود که روحانیون و اهل علم میتوانند از این کلاسها بهرهمند شوند. جلالی تصریح کرد: مدرسه صدر بازار مرکز اصلی حوزه علمیه اصفهان است. از 230 سال پیش که این مدرسه ساخته شد، محل تردد بزرگان و علما بوده است. اکنون نیز روزانه تعداد زیادی از استادان و شاگردان در این حوزه تردد دارند.
او ادامه داد: این مدرسه واقع در بازار گلشن و از یک سو روبهروی بازار پارچهفروشها قرار داد و از سوی دیگر به بازار طلافروشها راه دارد، همچنین دسترسی به این مدرسه از خیابان حکیم نیز برای افراد امکانپذیر است. معاونت آموزش، فرهنگی، اداری و مالی و معاونت پژوهش در این مدرسه فعالیت دارند. مدیر مدرسه صدر بازار اصفهان اظهار کرد: برای اینکه افراد بیشتر از این حوزه استقبال کنند، باید این مکان به همه مردم معرفی شود. از نظر من برای جذب جوانان به این سمت و سو باید همانطور که در دبیرستان رشتههای دانشگاهی به آنها معرفی میشود، حوزه علمیه را نیز به آنها معرفی کنند تا جوانان در پایه نهم بتوانند به این سمتوسو حرکت کنند. جلالی خاطرنشان کرد: دبیرستانهای دوره اول باید یک روز را برای معرفی حوزه علمیه و اقداماتی که در آن انجام میشود، قرار دهند. اگر این کار انجام شود، افراد در پایههای مختلف از حوزه علمیه بازدید میکنند و میتوانند با علوم اسلامی آشنا شوند و اگر این اقدامات به خوبی انجام شود، افراد متوجه میشوند که در حوزه تنها قرآن آموزش داده نمیشود، بلکه افرادی که در حوزه فعالیت دارند، با فقه، اصول، فلسفه، ادبیات و تاریخ نیز آشنا میشوند. او گفت: شایسته است وزارت آموزش و پرورش برنامهای تدوین کند که دانشآموزان را به سمت حوزهها ترغیب کند و نشان دهد که طلبهها چگونه در کلاس استادان مختلف حاضر میشوند؛ همچنین اگر این کار انجام شود، افراد مختلف با اخلاق، منش و نوع رفتار استادان و طلبهها آشنا میشوند که این موضوع نیز میتواند بسیاری از افراد را جذب کند. مدیر مدرسه صدر بازار اصفهان با بیان اینکه نشست و برخاست با بزرگان دینی تأثیر زیادی برای جذب افراد به این مدارس دارد، گفت: در گذشته افراد زیادی به صورت اتفاقی با حوزه علمیه آشنا شدند و پس از آن به این رشته علاقه پیدا کردند و در آن مشغول به تحصیل شدند. امیدوارم افراد از ورود به حوزه استقبال و از این مکان زیبا بازدید کنند.