حسام الدین فرهادی تصریح کرد: توریست های مذهبی بیشتر سنگ های فیروزه اصفهان را خریداری می کنند و یا اینکه سنگ های قیمتی برای کارهای تزیینی استفاده می شود و چون این سنگ های قیمتی شناسنامه دار نیستند و قابل رصد نبودند امار صادراتی از سنگ های قیمتی اصفهان در دست نیست.
فرهادی بیان کرد: به دلیل سخت گیری قوانین و عوارض صادراتی، بیشتر کارخانه ها تمایلی به صادرات ندارند بنابراین اگر به دنبال رونق صادرات هستیم باید تسهیلات ویژه ای برای صادرکنندگان در نظرگرفته و قوانین سخت گیر صادراتی تسهیل شود.
او گفت: حدود 6هزار واحد فرآوری در کشور وجود دارد که از این تعداد 2هزار و 500 واحد در اصفهان فعالیت می کنن اگر از صادرکنندگان حمایت های لازم صورت بگیرد فرهنگ صادراتی هم ایجاد می شود و صادرات سنگ اصفهان رونق پیدا می کند.
مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان عنوان کرد: حدود 4 میلیارد تن ذخیره سنگ در کشور داریم ولی میزان تولید در بهترین شرایط سالیانه 15 میلیون تن است مسلم است که مایقی ذخایر سنگ خام باید صادر شود ولی در کمال تاسف روی صادرات سنگ خام عوارض بسته اند تا خام فروشی صورت نگیرد این در حالی است که صادرات سنگ خام درصورتی که بیش از نیاز بازار داخل باشد اشکالی ندارد و برای کشور ارزاوری دارد.
فرهادی خاطرنشان کرد: ماشین الات معدنی عمر 20 ساله دارند با وجود فرسوده بودن این ماشین الات بهره وری در معادن کاهش پیدا می کند نوسازی ماشین الات نیز یکی دیگر از مطالبات ما برای افزایش بهره وری در تولید است.
مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان اذعان کرد: واحدهای سنگ ساختمانی برای استان اشتغال ایجاد می کنند ولی این واحدها بزرگترین ضربه را از ایین نامه ها می خورند بنابراین قوانین باید تسهیل شود و انتظارمان از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی این است که در بحث احصای قوانین و قوانینی که مهجورمانده به کمک واحدهای تولیدی بیایند.
فرهادی تاکید کرد: با برخی نمایندگان اصفهان در مجلس رایزنی های خوبی داشته ایم و انها سفیر خوبی برای بخش معدن استان هستند انتظار ما این است که سایر نمایندگان نیز در بحث قوانین عملکرد فعالی داشته باشند و از وزرایی که قوانین را اجرا نمی کنند مطالبه کنند.