زنگ بهاری مدارس به صدا در آمد

صدای خنده و هیاهوی دانش آموزان دوباره از پشت دیوارهای بلند مدارس به گوش می رسد و در این روزهای دلکش بهاری لابه لای آواز پرندگان می پیچید؛ دانش آموزانی که در دوسال گذشته، کرونا بی رحمانه آن هارا نشانه گرفت و از حضور فعال درمدارس و نشستن بر سر نیمکت های درس محرومشان کرد. […]

تاریخ انتشار: 16:26 - دوشنبه 1401/01/15
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

صدای خنده و هیاهوی دانش آموزان دوباره از پشت دیوارهای بلند مدارس به گوش می رسد و در این روزهای دلکش بهاری لابه لای آواز پرندگان می پیچید؛ دانش آموزانی که در دوسال گذشته، کرونا بی رحمانه آن هارا نشانه گرفت و از حضور فعال درمدارس و نشستن بر سر نیمکت های درس محرومشان کرد. حالا و پس از دو سال وقفه در آموزش حضوری،انتظارها به پایان رسید و بنا به دستورستاد ملی کرونا مدارس از روز گذشته،دوباره میزبان دانش آموزان شدند.همین چند روز پیش و در میانه تعطیلات عید نوروز بود که اولیا دانش آموزان، پیامکی با مضمون اجباری شدن حضور فرزندانشان ازسوی مدیران مدارس دریافت کردند؛ اولتیماتومی که اصل و اساس را بر حضور اجباری دانش آموزان درکلاس های درس قرار داده و تخلف از این مصوبه را مساوی با برخوردمطابق با آیین نامه مدرسه اعلام کرده بود. آن طور که محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در این باره به ایرنامصوبه حضوری شدن « : گفته است آموزش برای تمام مدارس اجرایی می شود؛ ضمن اینکه قبل از تعطیلات نوروزی به جز ۷ درصد مدارس که کاملاغیرحضوری بودند، سایر مدارس،آموزش حضوری یا تلفیقی داشتند او از اشتیاق خانواده ها به بازگشایی مدارس نیز سخن به میان آورده میانگین « : است؛ آنجا که گفته است نمرات در آموزش مجازی طی سال گذشته نشان داد که با افت تحصیلی مواجه هستیم؛ بنابراین تلاش داریم تاپایان زمان آموزش که اردیبهشت ماه است، افت تحصیلی ناشی از دوران کرونا را جبران کنیم؛ البته در اسفند مکاتبه ای با وزیر داشتیم تا با توجهبه افت تحصیلی طول مدت آموزش افزایش یابد؛ اما هنوز این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب نرسیده است. باید توجه داشت که تمام نهادهای بین المللی بر آموزش حضوری تأ کید دارند و حتی در کشورهای دیگر آموزش حضوری در سال تحصیلی گذشته برقرار بود.ما هم این اطمینان را به خانواده ها می دهیم که سلامت دانش آموزان در اولویت قرار دارد و همه شرایط رابه گونه ای فراهم می کنیم که آموز ش حضوری به بهترین صورت دنبال ستاد ملی کرونا نیز اعلام کرده، ». شودبرای مراقبت از سلامت دانش آموزاندر مدارس، رعایت پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک و تهویه کلاس های درس در دستور کار مدارس قرار دارد و همه دانش آموزان نیزموظف به حضور در کلاس های درس هستند؛ البته به جز دانش آموزانی که علائم بیماری داشته یا مبتلا به بیماری زمینه ای باشند که می تواند باتأیید پزشک، مورد استثنا قرار گیرند.همچنین فعالیت مدارس فعلا ادامه دارد و هر گونه تغییر در روند آموزش منوط به تصمیم جدید ستاد ملی کرونا در این باره است.

بیم و امید

بازگشایی مدارس در شرایط کنونی که کرونا همچنان آرام نگرفته و بیم آن می رود که با اتمام تعطیلات نوروزی تعداد مبتلایان به این بیماری وهمچنین آمار مرگ و میرهای ناشی از آن اوج بگیرد، نگرانی هایی را برای دانش آموزان و همچنین خانواده های آن ها به وجود آورده است؛ به ویژه حالا و در شرایطی که تا اتمام سال تحصیلی زمان زیادی باقی نمانده است.مریم، مادر خانه داری که در دوسال گذشته به خاطر مراقبت از پسر9ساله اش، قید هر گونه مسافرت زمان و دورهمی را زده، می گوید زمان یادی تا پایان سال تحصیلی نمانده است. به نظرم ستاد ملی کرونا باید تصمیم گیری در رابطه با بازگشایی مدارس را به سال آینده موکول می کرد و نه اینکه شتاب زده و با کاهش آمارمبتلایان و مرگ و میرهای ناشی ازکرونا دستور به اجباری شدن حضوردانش آموزان، آن هم تنها یک روزبعد از اتمام تعطیلات نوروزی را صادر تعطیلی هایی  که از نظر مریم ». خودش می تواند عامل مؤثری درابتلای دانش آموزان به ویروس کرونا در ایام نوروز باشد « ؛ چرا که در ایام نوروز افراد دورهمی ها حضور پررنگ داشته اند یامسافرت کرده اند و به راحتی می توانندویروس را به گردش در آورند. کودکان هم که توانایی مراقبت از خود را ندارند و نمی توانند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند  محمد هم که دو  دانش آموز دارد، با نظر مریم موافق است و می گوید، حداقل تا دوهفته دیگر اجازه حضور فرزندانش را در مداری نمی دهد (اصرار به اجباری شدن حضور دانش آموزان در مدارس نادرست است. درحال حاضردر جامعه درباره کرونا عادی انگاری می شود و افراد خیلی کمی به رعایت پروتکل های بهداشتی پایبند هستند.همین موضوع هم می تواند باعث ابتلای دانش آموزان زیادی به کرونا شود. 

جای نگرانی نیست!

در این میان برخی دیگر از خانواده ها نه تنها مخالفتی با بازگشایی مدارس ندارند، بلکه از حضوری شدن مدارس نیز بسیار استقبال کرده اند. فاطمه که خوشبختانه شاغل است، می گوید کرونا در کشور تا حدودی آرام گرفته و نسبت به ماه های قبل، وضعیت بهتر است؛ برای همین هم فکر می کنم خطر به ». زیادی بچه ها را تهدید نمی کند گفته او، در دو سال گذشته و با شروع آموزش آنلاین، مشکلات زیادی برای مادران شاغل به وجود آمد؛ ضمن اینکه بار عمده ای از آموزش نیز بر دوش مادران بود. دانش آموزان منزوی و افسرده و از حال و هوای مدارس و انجام کارهای گروهی دورشدند  با این وجود، موافقت ها و مخالفت ها در خصوص بازگشایی مدارس، همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد که ستاد ملی کرونا فعلا قصد کوتاه آمدن ندارد  و بر تصمیم خود مصر است. اما آیا این روال ادامه دارد؟ آیا خطری جان دانش آموزان را تهدید نمی کند؟ آیا بازگشایی مدارس منجر به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا می شود؟ این ها سوالاتی است که برای پاسخ دادن به آن ها باید تا پایان سال تحصیلی منتظر ماند!

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط