خاطره‌سازی برای کودک در رمضان

ماه رمضان برای همه‌ ما یادآور خاطرات شیرین کودکی است. ســـحرهــایی کــه بـــا چشمان خواب‌آلود سر سفره می‌نشستیم و غذا می‌خوردیم، تا با افتخار روزه‌ای با نام مستعار «کله‌گنجشکی» بگیریم یا شوق سفره‌های افطار و خوراکی‌های خوشمزه‌ای مثل زولبیا و بامیه، که فقط ماه رمضان رونمایی می‌شدند.به جرئت می‌توان گفت همه‌ ما این خاطرات شیرین […]

تاریخ انتشار: 16:29 - چهارشنبه 1401/01/17
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
ماه رمضان برای همه‌ ما یادآور خاطرات شیرین کودکی است. ســـحرهــایی کــه بـــا چشمان خواب‌آلود سر سفره می‌نشستیم و غذا می‌خوردیم، تا با افتخار روزه‌ای با نام مستعار «کله‌گنجشکی» بگیریم یا شوق سفره‌های افطار و خوراکی‌های خوشمزه‌ای مثل زولبیا و بامیه، که فقط ماه رمضان رونمایی می‌شدند.به جرئت می‌توان گفت همه‌ ما این خاطرات شیرین را از کودکی به یاد داریم و به همین دلیل است که همیشه برای حلول این ماه عزیز و مبارک شوق و ذوق داشتیم. به نظر می‌رسد خاطره‌سازی یکی از بهترین شیوه‌ها برای ماندگارشدن و علاقه‌مندشدن کودکان به یک رویداد است.در ماه رمضان همه‌ اعضای بالغ خانواده مشغول عبادت خود می‌شوند و تا حد زیادی از کودکان خود غافل می‌شوند. کودکان ما که تا روز قبل پدر و مادر را پای سفره‌ صبحانه و ناهار می‌دیدند، به یکباره خود را تنها می‌بینند و متوجه می‌شوند که باید به تنهایی غذا بخورند. این موضوع امری است که برای آن‌ها ناپسند است. همچنین والدین روزه‌دار که گرسنه و تشنه هستند، نشاط روزهای گذشته را نداشته و توان پاسخ‌گویی به همه‌ نیازهای فرزند خود را ندارند. بنابراین اگر می‌خواهید فرزندان شما با رسیدن به سن تکلیف، میهمان این ماه و پایبند به روزه و اقامه نماز باشند، باید با رعایت نکات و اصول تربیتی این ماه را به خاطره شیرین و معنوی در ذهن آنان تبدیل کنید؛ نکاتی ساده که گاه با شناخت شما از روحیات و علایق فرزندان می‌تواند راهکارهای مؤثری باشند و شما در این زمینه نیز می‌توانید ابداع و ابتکاراتی از جانب خودتان داشته باشید.
برگزاری مهمانی‌ها با افطاری
در آموزه‌های دینی به افطاری‌دادن ولو با یک دانه خرما سفارش بسیار زیادی شده است. ماه رمضان فرصت بسیار مناسبی است که با دعوت از اقوام، شرایط مناسبی برای دیدار کودکان از هم فراهم کنید. علی‌الخصوص که با شیوع ویروس منحوس کرونا، چند سالی این ضیافت‌ها کم‌رنگ شده بود. به نظر می‌رسد امسال، باتوجه به عادی‌ترشدن شرایط می‌توان این رسم زیبا را به جا آورد.والدین می‌توانند برای بچه‌ها سفره‌ جداگانه‌ای پهن کنند تا آن‌ها دور هم بنشینند و دوران خوش کودکی را در آن لحظات شیرین دم افطار تجربه کنند و در آینده این لحظات برای آن‌ها با خاطراتی خوش از ماه مبارک رمضان تداعی می‌شود.
خوش‌اخلاقی بیشتر
کودکان و نوجوانان باید آثار مثبت روزه‌گرفتن را در ما ببینند و احساس کنند که بزرگ‌ترهایشان خوش‌اخلاق‌تر، مهربان‌تر، صبورتر و فعال‌تر شده‌اند تا این آثار مثبت را نزد خود به روزه‌داری نسبت دهند؛ متأسفانه در فرهنگ جامعه ما برعکس رفتار می‌شود؛ مثلا به کودکان گفته می‌شود: «بازی و سروصدا نکنید که پدر و مادرتان روزه دارند، گرسنه‌اند و خوابیده‌اند.» نباید روزه‌داری والدین، منع و محرومیتی برای کودکان ایجاد کنید.
علاقه‌ کودکان به تقلید روزه‌داری
می‌توانیم کودکان را در انجام کارهایی نظیر آماده‌کردن لوازم افطار و سحری شریک کنیم و بهتر است، ساعات خواب و استراحت کودکان را طوری تنظیم کنیم که زمان سحر بیدار باشند و از برکات آن استفاده کنند.در آخر یادآور می‌شویم از تأثیر قصه بر کودکان غفلت نکنید. قصه‌ها حرف‌های ما را با ماندگاری طولانی در ذهن کودکان نگه می‌دارند. شیرینی قصه‌ها را به شیرینی ماه مبارک اضافه کنیم و بگذاریم بچه‌ها به ماهی که خدا با برکت و رحمت و مهربانی میزبان ماست، آشنا شوند.
 
 
 
 
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط