جلسه بررسی پروژههای شاخص عمرانی شهرداری با حضور شهردار و مدیران ارشد شهری در دفتر تجهیز کارگاه مرکز توانمندسازی باغ فدک برگزار شد. شهردار اصفهان در این جلسه گفت: احداث خط دو قطار شهری، اتمام رینگ چهارم حفاظتی و مرکز همایشهای بینالمللی در اولویت فعالیتهای شهرداری اصفهان قرار دارد. علی قاسمزاده افزود: همفکری و تبادلنظر بخشهای مختلف شهرداری با مدیران پروژههای عمرانی، اجرای طرحهای نیمهتمام را تسریع میبخشد. او با اشاره به احداث رینگ چهارم حفاظتی افزود: نقطه آغاز این پروژه بزرگ در منطقه 15 شهرداری در محله خاتونآباد است که در این جلسه مقرر شد تدابیری برای تسریع در آزادسازی این محور اندیشیده شود تا پروژه هرچه زودتر تکمیل و در اختیار مردم قرار گیرد. شهردار اصفهان با اشاره به پروژه تقاطع شهدای ورزشکار فرزانگان تصریح کرد: مهمترین مشکل پیشروی اتمام و پیشرفت این پروژه، مباحث مربوط به جابهجایی تأسیسات زیرساختی چون خطوط گاز، برق، آبوفاضلاب است. قاسمزاده ادامه داد: در این جلسه مقرر شد با سازمان آبوفاضلاب تعامل برقرار شود تا حداکثر ظرف چهار ماه این خطوط فاضلاب جابهجا شود و این پروژه به اتمام برسد. او با اشاره به احداث مرکز جامع توانمندسازی باغ فدک خاطرنشان کرد: احداث این پروژه در مراحل پایانی قرار دارد. در این راستا در خصوص تعیین بهرهبردار این مرکز، نحوه دیوارکشی حفاظتی به دور این مرکز، اجرای ساختمان اداری و اصلاح دقیق محوطه بحث و تبادلنظر و درنهایت تعیینتکلیف شد. شهردار اصفهان در توضیح مهمترین پروژههای شاخص عمرانی که شهرداری اصفهان اهتمام ویژهای برای تکمیل و اتمام آنها دارد، تصریح کرد: احداث خط دو قطار شهری، اتمام رینگ چهارم حفاظتی و مرکز همایشهای بینالمللی در اولویت فعالیتهای شهرداری اصفهان قرار دارد. در این راستا پیگیریهای خاصیخواهیم داشت.قاسمزاده تأکید کرد: البته این بدان معنی نیست که در خصوص دیگر پروژههای عمرانی بیتفاوت باشیم؛ قطعا در سال 1401 از سوی شهرداری اصفهان پروژههای عمرانی جدید آغاز خواهد شد که فضاهای جدیدی را به شهر تقدیم میکند.
اجرای پروژههای عمرانی به ارزش 1100میلیارد تومان در اصفهان
در ادامه، معاون عمران شهری شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر برای پروژههای عمرانی فعال شهر اصفهان یکهزارو 100 میلیارد تومان قرارداد بستهشده که 300میلیارد تومان آن متعلق به مرکز همایشهای بینالمللی، 220میلیارد تومان مربوط به رینگ چهارم حفاظتی و مابقی مربوط به پروژههای خرد عمرانی در مناطق پانزدهگانه شهری است. به گفته ایرج مظفر، در این جلسه سه پروژه رینگ چهارم حفاظتی شهر، تقاطع ورزشکار و مرکز جامع توانمندسازی بررسی و در خصوص راهکارهای رفع مشکلات در مسیر اجرای این پروژهها بحث و تبادلنظر شد.او ادامه داد: ارائه راهحل برای تأمین منابع مالی و آزادسازی سریعتر رینگ چهارم ترافیکی ازجمله مسائلی بود که در این جلسه مطرح شد؛ چراکه این پروژه بار مالی هنگفتی به شهرداری اصفهان تحمیل میکند؛ بنابراین مقرر شد کمیتهای ویژه متشکل از شهرداری منطقه 15، معاونت عمرانی و شهرسازی شهرداری، مسئولان مالی شهرداری و اعضای کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر تشکیل تا مسائل مالی پروژه سریعتر پیگیری شود. معاون عمران شهری شهرداری اصفهان با اشاره به تقاطع ورزشکار بلوار فرزانگان که تنها 30درصد از کل پروژه باقی مانده است، گفت: مهمترین معارض اتمام این پروژه جابهجایی تأسیسات شهری، خاصه شبکه فاضلاب است که در این جلسه تصمیم گرفته شد اداره آبوفاضلاب با شهرداری اصفهان طی یک همکاری مشترک ظرف چند ماه آینده این مسئله را حل کنند تا پروژه تکمیل شود. مظفر در خصوص مرکز جامع توانمندسازی باغ فدک خاطرنشان کرد: در این جلسه با حضور شهردار و رئیس شورای شهر مسائل مربوط به انتخاب بهرهبردار این مرکز، نوع دیوار حفاظتی به دور این مرکز و تأسیسات و تجهیزات آن تعیینتکلیف شد. در این راستا این پروژه تا اواسط خرداد بهصورت کامل تکمیل و به بهرهبردار تحویل داده میشود. او در توضیح پروژههای عمرانی دردستاقدام گفت: در حال حاضر برای پروژههای عمرانی فعال شهر اصفهان یکهزارو 100میلیارد تومان قرارداد منعقدشده که 300میلیارد تومان آن متعلق به سالن همایشهای بینالمللی، 220 میلیارد تومان مربوط به رینگ چهارم حفاظتی و مابقی مربوط به پروژههای خرد عمرانی در مناطق پانزدهگانه شهری است. معاون عمران شهری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: اتمام مرکز جامع توانمندسازی، آزادسازی و اجرای بخشی از رینگ چهارم حفاظتی (کیلومتر 0 تا 9) تکمیل مرکز همایشهای بینالمللی، افتتاح چندین فرهنگسرا و ورزشگاه در مناطق مختلف شهرداری، اتمام تقاطع ورزشکار فرزانگان و آغاز تقاطع آیتالله غفاری ازجمله پروژههای فعال در سال 1401 است.
فاز نخست رینگ چهارم حفاظتی در ایستگاه پایانی
مدیر منطقه 15 شهرداری اصفهان در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه اجرای فاز نخست رینگ چهارم حفاظتی در مراحل پایانی قرار دارد، گفت: محدوده فاز نخست رینگ چهارم از تقاطع غیرهمسطح قهجاورستان تا روستای بهاران بهزودی به بهرهبرداری میرسد. هوشنگ نظریپور با بیان اینکه ابرپروژه رینگ چهارم یا همان حلقه حفاظتی شهر یکی از پروژههای شاخص شهرداری اصفهان محسوب میشود، اظهار کرد: حدود هفت کیلومتر از اجرای این پروژه در منطقه 15 شهرداری اصفهان قرار دارد که هماکنون عملیات اجرایی فاز نخست آن به طول 2.7 کیلومتر که پیشازاین کندروی ضلع شرقی آن نیز به بهرهبرداری رسیده، در حال تکمیل است. او افزود: محدوده فاز نخست رینگ چهارم از تقاطع غیرهمسطح قهجاورستان تا روستای بهاران که دارای دو کندرو و دو تندرو جمعا به عرض متوسط 66 متر است، بهصورت کامل آزادسازی و بیش از 98درصد پیشرفت عمرانی داشته است و تا چند روز آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.مدیر منطقه 15 شهرداری اصفهان با اشاره به آزادسازی این محدوده در نیمه نخست سال 1400 ادامه داد: مساحت آزادسازی در این محدوده از حلقه حفاظتی شهر، حدود 150هزار مترمربع بوده است. نظریپور خاطرنشان کرد: هزینههای فاز نخست حلقه حفاظتی شهر اصفهان درمجموع 1680میلیارد ریال است که هزار میلیارد ریال صرف عملیات عمرانی و مابقی هزینه آزادسازی بوده است.او با بیان اینکه میزان آسفالتریزی در این قسمت از رینگ حفاظتی شهر 32 هزار تن است، گفت: با بهرهبرداری از این مرحله، اتصال بزرگراه شهید چمران و شهید اردستانی از شمال شهر به رینگ چهارم، دسترسی به خیابان آیتالله خاتونآبادی، کمربندی شرق و بزرگراه امامرضا(ع)(جاده نائین) برقرار شده و باعث سهولت ارتباط شمالِ شهر به شرق و جنوب شهر اصفهان میشود.مدیر منطقه 15 شهرداری اصفهان در خصوص فاز دوم این ابرپروژه تصریح کرد: فاز دوم حلقه حفاظتی شهر، محدوده روستای بهاران تا محله دهنو حدفاصل کیلومتر 2.400 تا 4 کیلومتر رینگ حفاظتی واقعشده که تاکنون در حدود 87هزار مترمربع (چیزی بیش از 90درصد مساحت این فاز را شامل میشود)، آزادسازی شده و در حال حاضر عملیات عمرانی این محدوده با انسجام در حال انجام است.نظریپور درباره فاز سوم این پروژه اظهار کرد: این فاز حدفاصل کیلومتر صفر تا 2.400 در محدوده مجموعهپلهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تا محله دهنو به دلیل متراکمبودن به دو قسمت تقسیم شده است، بیش از 98درصد آزادسازی قسمت نخست (حدفاصل کیلومتر صفر تا 1.200) انجامشده و قسمت دوم از کیلومتر 1.200 تا 2.400 که به دلیل قرارگرفتن املاک تجاری، مسکونی و کارگاهی متمرکزترین و سختترین قسمت این پروژه است، تاکنون در حدود 11درصد میزان آزادسازی آن برآورد شده است. مدیر منطقه 15 شهرداری اصفهان اظهار امیدواری کرد: با حمایت مدیریت شهری و تلاش جهادی بتوانیم موانع پیش رو در این پروژه عظیم را کنار بزنیم و با بهرهبرداری از آن بتوانیم به اهداف کلان این طرح شاخص ازجمله ممانعت از توسعه بیرویه و افقی شهر و کاهش آلودگی هوا و ترافیک دست پیدا کنیم.