معرفی مفاخر؛ محور برنامه‌های هفته اصفهان

صبح دهم اردیبهشت علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان و مجتبی شاه‌مرادی معاون فرهنگی شهردار، برنامه‌های هفته اصفهان را در یک کنفراس خبری در مدرسه چهارباغ، تشریح کردند. شهردار اصفهان با تبریک پیشاپیش عید سعید فطر گفت: در شرایطی هستیم که عده‌ای به نوعی درصدد هستند حق و حقوق اصفهان را نادیده بگیرند؛ بنابراین همدلی و هم‌گرایی بین خودمان، گام نخست برای مقابله با این موج منفی است. انسجام داخلی، همدلی، همراهی و مهربانی از جمله شاخصه‌های مقابله با این موج منفی است تا بتوانیم خود روی پای خود بایستیم و از اصفهان صیانت و حقوق آن را مطالبه کنیم. علی قاسم‌زاده افزود: «اصفهان من شهر زندگی» شعار این دوره مدیریت شهری است؛ شعاری که مبتنی بر یک رویکرد، دغدغه و نگرانی انتخاب شد. او تصریح کرد: می‌دانید که سال‌های سال است یک موج اصفهان‌ستیزی آغاز و با هر منطقی سعی شده اصفهان از کانون دید جهانیان و مردم کشور خارج شود.
 
تاریخ انتشار: 07:07 - یکشنبه 1401/02/11
مدت زمان مطالعه: 11 دقیقه
ضرورت پررنگ‌کردن آیین‌ها
شهردار اصفهان با بیان اینکه هویت اصفهان مانند خورشیدی است که قطعا قابل کتمان نیست، تصریح کرد: افرادی بر این تصور هستند که می‌توانند اصفهان را از کانون تمدن و فرهنگ دنیا پنهان کنند؛ اما غافل‌اند از اینکه بریدن شاخه باعث سقوط خود درخت می‌شود. قاسم‌زاده افزود: اگر در اثر فرونشست یکی از ابنیه‌های تاریخی اصفهان آسیب دید، آیا فقط اصفهان متضرر می‌شود یا تمدن و تاریخ ایران برای جهانیان مورد سؤال قرار می‌گیرد؟ او با بیان اینکه یکی از راه‌های صیانت از حقوق شهر، حفظ و پررنگ‌کردن آیین‌های شهری است، گفت: یکی از آیین‌های شهر ما که به همت مصوبه شورای شهر موضوعیت پیدا کرده، برگزاری هفته فرهنگی اصفهان است. شهردار اصفهان با اشاره به اینکه هفته فرهنگی اصفهان فرصت خوبی است تا بتوانیم این شهر را بهتر معرفی کنیم، تأکید کرد: انبوه داشته‌ها به معنای مسئولیت بیشتر و رسالت سنگین‌تر است. در این راستا یکی از راه‌های معرفی شهر جدی‌گرفتن آیین‌ها و مردمی‌کردن آن است. قاسم‌زاده اظهار امیدواری کرد: از رهگذر این آیین‌ها صدای مردم اصفهان بهتر شنیده شود و بتوانیم همراهی بهتری برای حفظ این هویت، تمدن و تاریخ شهرمان داشته باشیم. او در ادامه با تشکر از تلاش کارکنان سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری گفت: حقیقتا از آغاز به کار مدیریت شهری، کارکنان سازمان فرهنگی تلاش جدی داشتند و مظلوم واقع شدند. این سازمان همت فوق‌العاده‌ای دارد و برنامه‌های مختلفی در مناسبت‌هایی همچون ایام ماه مبارک رمضان، ایام نوروز و… برگزار کرده‌اند؛ آن‌ها شبانه‌روز برای برای زنده نگه‌داشتن شهر فرهنگی اصفهان تلاش کرده‌اند و شروع مجاهدانه‌ای را رقم زدند.
معرفی اصفهان از مسیر فرهنگی
شهردار اصفهان اظهار کرد: امیدوارم در طی مدتی که در مدیریت شهری در خدمت مردم اصفهان هستیم، بتوانیم از مسیر فرهنگی، اصفهان را بهتر معرفی کنیم. قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: خوشبختانه با رخت‌بر‌بستن کرونا شاهد گردشگران خارجی در این شهر بودیم. این روند رو به افزایش است؛ به طوری که هتل‌ها رزرو شده و این نوید را می‌دهد که به‌زودی شاهد حضور گردشگران خارجی در اصفهان خواهیم بود. او با تأکید بر اینکه ما باید بتوانیم نشان دهیم ظرفیت پذیرش گردشگران خارجی را داریم، افزود: تمرکز بر زیرساخت‌ها خاصه هتل‌ها از جمله وظایف شهرداری اصفهان است و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد. شهردار اصفهان تصریح کرد: بارها تأکید کرده‌ایم که مشوق‌های مختلفی برای ساخت هتل ایجاد کرده‌ایم تا غصه نبود هتل را برای پذیرش گردشگران خارجی نداشته باشیم. قاسم‌زاده تأکید کرد: برای گردشگران خارجی خرده‌فرهنگ‌های شهروندان بسیار مهم است؛ بنابراین امیدواریم تک‌تک مردم اصفهان در مواجهه با گردشگران خارجی مدافع فرهنگ غنی اصفهان و مظهر فرهنگ متعالی شهر باشند.
بازآفرینی معماری ارگ جهان‌نما
شهردار اصفهان در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر هم‌گرایی اظهار کرد: هم‌گرایی خوبی بین شهرداری، میراث فرهنگی و استانداری اصفهان و دیگر ارگان‌ها شکل گرفته که میوه این همراهی به زودی برای شهروندان قابل مشاهده است. قاسم‌زاده افزود: در این راستا به صورت اختصاصی برای ایام هفته فرهنگی اصفهان درب اماکن تاریخی متعلق به میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان برخی به صورت رایگان و برخی به صورت نیم بها به روی شهروندان باز است. او ادامه داد: یکی از غصه‌های همه ما معماری ارگ جهان‌نماست که قرار شد فراخوانی برای باز آفرینی معماری این ساختمان داشته باشیم. امیدواریم هنرمندان در سطح ملی و بین‌المللی کمک کنند تا معماری این ساختمان که در هسته مرکزی شهر به حالت آزار دهنده‌ای باقی مانده است، بازآفرینی شود.
برگزاری مسابقه «اصفهان من شهر زندگی»
شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: همچنین مسابقه‌ای برای عموم شهروندان اصفهان با محوریت شعار مدیریت شهری «اصفهان من شهر زندگی» پیش بینی شده است.
 قاسم‌زاده گفت: عده‌ای متأسفانه امروز در حال سم‌پاشی هستند که اصفهان شهر زندگی نیست و باید از اصفهان کوچ کرد؛ در این راستا تبلیغ اینکه اصفهان جای زندگی نیست و باید به شمال رفت و زندگی کرد، قابل فهم نیست. ما سال‌های سال از اصفهان هویت و فرهنگ کسب کرده‌ایم. او تأکید کرد: باید اصفهان را به عنوان نگین زمرد تاریخ، تمدن و فرهنگ جهان حفظ کنیم. اصفهان داشته‌های بسیاری دارد که اگر شهری یک‌هزارم آن را داشته باشد، آن شهر به خود می‌بالد. شهردار اصفهان اظهار امیدواری کرد: اصفهان از شهروندان خود بی‌مهری نبیند و همه بتوانیم دین خود را به اصفهان ادا کنیم. شهردار اصفهان در ادامه نشست خود به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص وضعیت واگذاری فرهنگ‌سراها در مناطق پانزده‌گانه شهرداری و اما و اگرها در این عرصه اظهار کرد: یکی از سیاست‌های محوری که از دو دوره قبلی مدیریت شهری آغاز شد، کاهش تصدیگری شهرداری است. دورانی که شهرداری اصفهان فرهنگ‌سرا بسازد و خودش هم با حجم انبوهی از نیروهای انسانی اداره کند، تمام شده است؛ چرا که شرایط مالی و بودجه‌ای دیگر اقتضا نمی‌کند؛ لذا بستری را فراهم کردیم که برون‌سپاری صورت گیرد. قاسم‌زاده ادامه داد: اغلب افرادی که با شور و نشاط جوانی در سال‌های قبل وارد عرصه فرهنگی شهرداری شدند، کم کم به یک کارمند عادی تبدیل شدند و این شورو نشاط از بین رفت. درحالی که اگر این برون‌سپاری در فرهنگ‌سراها رقم بخورد این شور همچنان باقی می‌ماند. او تأکید کرد: کاهش تصدیگری سیاست اصلی مدیریت شهری است. در این راستا قرار بر این شده که فرهنگ‌سراها را آرام آرام به تشکل‌های فرهنگی که انگیزه لازم را دارند واگذار کنیم. اتفاقاتی که اکنون در حال وقوع است، دقیقا در راستای کاهش تصدیگری است. شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: بحث مزایده در واگذاری فرهنگ‌سراها اصلا مطرح نیست؛ در واقع قرار نیست ما از مسئولان فرهنگ‌سراها پول و درآمدی دریافت کنیم. حتی پیش‌بینی شده در این واگذاری‌ها نه تنها دریافت مالی، بلکه کمک و مساعدت به فرهنگ‌سراها را نیز داشته باشیم.
برخورد با خطاکار سیاست مدیریت شهری
قاسم‌زاده گفت: خطا از جانب هر کس در هر زمینه‌ای سر بزند، خطاست و غیرقابل اغماض؛ لذا اصحاب رسانه چشم هوشیار مدیریت شهری باشند، نه ادعای خطاکار‌بودن همه بدنه شهرداری و نه بدون خطا‌بودن همه کارکنان شهرداری را داریم. در این راستا برخورد با خطاکار سیاست ماست، اما بدانیم که تغییر رویه‌ها زمان می‌برد. اوبا اشاره به نورپردازی محور هشت‌بهشت در ایام نوروز گفت: محور هشت‌بهشت پرتابلی است که به نقاط مختلف شهری انتقال می‌یابد؛ لذا معتقدم اصل اجرای نورپردازی برای سرزنده شدن شهر و ایجاد شور و نشاط بین مسافران بود که خوشبختانه محقق شد. شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: اصل کار نورپردازی و المان‌های نوری از سوی سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان کار خوبی بود؛ اما معتقدم باید در صحنه‌های مختلف بازی کرد تا اشتباه‌ها مشخص شود؛ بنابراین اینکه آیا المان‌ها همگی خوب بود، قطعا جای بحث و گفت‌وگو برای رشد و پیشرفت در روزهای آتی دارد. قاسم زاده درباره وضعیت واگذاری مجتمع مطبوعاتی به بخش خصوصی جدید گفت: از ابتدای تشکیل این مجتمع قرار بر این بود که همه اتفاقات و رویدادها در مجتمع مطبوعاتی شهرداری اصفهان از مسیر هیئت‌مدیره و هیئت‌امنا رقم بخورد. او تصریح کرد: رویکرد مدیریت جدید شهری درباره گذر فرهنگی چهارباغ رفتن به سمت آرام‌سازی و پیاده‌رو سازی چهارباغ است و از همه اصحاب رسانه دست یاری می‌طلبم که کمک کنند این مهم محقق شود. شهردار اصفهان درباره چرایی برچیده‌شدن ایستگاه‌های دوچرخه‌سواری در سطح شهر گفت: در دوره‌ای از مدیریت شهری تصمیم بر ایجاد این ایستگاه‌ها و در دوره‌ دیگری که من هم نبودم، تصمیم بر برچیدن آن شد؛ بدون آنکه دلیل و استدلال آن را بدانم.
با بگیر‌و‌ببند کودکان کار مشکل حل نخواهد شد
شهردار اصفهان در باب اقدامات این مجموعه برای کودکان کار خاطرنشان کرد: درباره کودکان کار، شهرداری به صورت جدی وارد و مطالعاتی در این خصوص انجام داد. طبق این مطالعات بیش از 90درصد کودکان کار غیرایرانی و مهاجر هستند و اغلب از سوی خانواده‌های آن‌ها برای درآمد زایی به سطح شهر می‌آیند.
قاسم‌زاده افزود: حتی در مسیر سامان‌دهی کودکان کار در شهر، توافق‌هایی با بهزیستی شد و کودکان کار به این سمت رهسپار شدند؛ ولی پس از سپردن آن‌ها به بهزیستی، والدین اعتراض کردند که چرا بچه‌های ما باید بهزیستی بروند؛ لذا با توجه به اقدامی که یک سازمان مردم‌نهاد فعال در این زمینه انجام داده است، به این نتیجه رسیدیم که در اغلب موارد، سرپرست اصلی خانواده در خانه به صورت سالم حضور داشته و مشغول تفریح‌های غیر قانونی خود است و این جای تأسف بود.
او ادامه داد: در نهایت متوجه شدیم که با بگیر و ببند کودکان کار، مشکل حل نخواهد شد و باید به این فرهنگ‌سازی برسیم که شهروندان به کودکان کار کمک مالی نکنند.در روان‌شناسی موضوعی داریم که تشویق باعث تقویت انگیزه می‌شود. کمک مردم به کودکان کار سر چهارراه‌های شهری، ترحم به آن‌ها نیست. نباید اجازه دهیم والدینی که بدسرپرست هستند و حقوق اولیه کودکان خود را رعایت نمی‌کنند، به کار خود برای منافع مالی ادامه دهند. شهردار اصفهان یادآور شد: کمک‌نکردن مالی به کودکان کار سر چهارراه از سوی مردم راهگشاست. این حمایت‌های مالی از سوی مردم باید به ارگان‌ها و انجمن‌های مردمی انجام شود.البته شهرداری اصفهان از این انجمن‌ها با تمام توان حمایت خواهد کرد. در ادامه معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اصفهان گفت: محور فعالیت مدیریت شهری در هفته فرهنگی، حول معرفی مشاهیر و مفاخر اصفهان است. در واقع درصددیم از جنبه‌های مختلف اصفهان را علاوه بر مردم شهر و کشور به مردم جهان نیز بشناسانیم. مجتبی شاه‌مرادی اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت هفته اصفهان در بهترین روزهای اردیبهشت در خدمت اصحاب رسانه هستیم. امیدواریم که بتوانیم برنامه‌های خوبی را برای این شهر زیبا برگزار کنیم. او ادامه داد: محور فعالیت مدیریت شهری در هفته فرهنگی حول معرفی مشاهیر و مفاخر اصفهان است. در واقع درصددیم از جنبه‌های مختلف اصفهان را علاوه بر مردم شهر و کشور به مردم جهان نیز بشناسانیم.  معاون فرهنگی شهردار اصفهان افزود: هر روز هفته فرهنگی اصفهان به نام یکی از مفاخر نام‌گذاری شده و بر این اساس رویدادهای مختلف برنامه‌ریزی شده است. شاه‌مرادی با بیان اینکه در این هفته نیم‌نگاهی به حضور گردشگران داخلی و خارجی شده است، تصریح کرد: روز 12 اردیبهشت ساعت 20 در خیابان چهارباغ مقابل مجسمه شیخ‌بهایی رویداد هفته فرهنگی افتتاح خواهد شد. او اظهار کرد: روز 13 اردیبهشت نیز به نام شیخ‌بهایی نام‌گذاری شده که فعالیت دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود آغاز می‌شود.
تشریح برنامه‌های هفته اصفهان
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با اشاره به برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان گفت: 13 اردیبهشت همچنین کارگاه بزرگ فرهنگی از پل خواجو تا پل چوبی با حضور هنرمندان برگزار خواهد شد تا به خلق آثار مختلف با موضوع زاینده‌رود بپردازند. شاه‌مرادی ادامه داد: چهاردهم اردیبهشت به نام آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی نام‌گذاری شده است. در این راستا رویدادی برای ناگفته‌های مشروطه اصفهان طراحی کرده‌ایم. این رویداد در خانه مشروطه اصفهان با حضور اهالی فن برگزار می‌شود. او با اشاره به برگزاری آیین گرامیداشت زاینده‌رود در روز 13 اردیبهشت اظهار کرد: رویدادی در زمینه مدیریت سنتی زاینده‌رود و برای احیای این رود طراحی شده است؛ همچنین در ایام هفته فرهنگی اصفهان در مناطق کمتر برخوردار ورزش‌های بومی‌محلی برگزار خواهد شد.  15 ادیبهشت به نام شهید خرازی نام‌گذاری شده است؛ در این راستا در گلستان شهدا ویژه‌برنامه‌ای تدارک دیده شده؛ همچنین همایش بزرگ پیاده‌روی از 170 ایستگاه ورزشی پیاده‌روی تا میدان نقش‌جهان را خواهیم داشت. شاه‌مرادی اضافه کرد: پانزدهم اردیبهشت همچنین کارگاه موسیقی ایرانی از ساعت 17 تا 20 در هنرسرای خورشید، برنامه تفریح و بازی در محله امیرعرب، جشن سالمندان با عنوان «نور چشمان اصفهان» از ساعت 20:30 تا 23 در باغ غدیر برگزار می‌شود. همچنین نشست «شیوه ما مردمان» با موضوع کتابت از دوران صفوی تا امروز از ساعت 17:30 تا 20 در موزه عصارخانه شاهی و سخنرانی با موضوع «اصفهان بین دو انقلاب» از ساعت 10 تا 13 در باغ طوبی مجموعه تخت فولاد برگزار خواهد شد. او تصریح کرد: در روز جمعه 16 اردیبهشت نیز آیین اختتامیه مسابقات فرهنگی ورزشی جام مولای عرشیان و بانوی قدسیان در 23 رشته ورزشی از ساعت 20 تا 23 در باغ نور، برنامه تفریح و بازی در محله قائمیه، شب شعر عاشقانه‌های اصفهان به یاد استاد صغیر اصفهانی از ساعت 17:30 تا 20 در باغ غدیر و برنامه «اصفهان به رنگ نجوم» از ساعت 18 تا 20 در مرکز نجوم ادیب برگزار می‌شود. همچنین خانه مشروطه از ساعت 17:30 تا 20 میزبان برنامه «پیشینه اقتصاد ملی در اصفهان» خواهد بود. رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای روز شنبه 17 اردیبهشت خاطرنشان کرد: در این روز همایش بین‌المللی در تالار صائب دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان جشنواره بین‌المللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان (پوپک) از ساعت 18 تا 20 در کتابخانه مرکزی و برنامه تفریح و بازی در محله دهنو برگزار می‌شود. همچنین با توجه به اهمیت گویش ویژه این شهر نشست «لهجه و گویش مردم اصفهان» از ساعت 17:30 تا 20 در موزه گرمابه علیقلی‌آقا و آیین رونمایی از کتاب و آلبوم «کرشمه» از ساعت 21 تا 23 با حضور شهردار اصفهان در هنرسرای خورشید برگزار خواهد شد. شاه‌مرادی گفت: همچنین در این روز همایش بین‌المللی میرداماد با سخنرانی دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد، دکتر حامد ناجی، دکتر مهدی امام‌جمعه برگزار می‌شود. او افزود: آیین گرامیداشت هنرمندان نگارپرداز در عتبات و بقاع متبرکه با عنوان «آستان جانان» از ساعت 20 تا 22 یکشنبه 18 اردیبهشت در تکیه بابا‌رکن‌الدین مجموعه تخت فولاد برگزار می‌شود. همچنین نشستی با عنوان «موزه و مواجهه مخاطب با اثر هنری» از ساعت 17:30 تا 20 در موزه ملی هنر اصفهان و آیین رونمایی از دو سقاخانه مرمت‌شده شامل سقاخانه بازار و سقاخانه چهارراه نقاشی در این روز برگزار خواهد شد. معاون فرهنگی شهردار اصفهان ادامه داد: روز دوشنبه 19 اردیبهشت نمایشگاه عکس «اصفهان و کودکان لهستانی» همراه با سخنرانی وزیر امور خارجه لهستان برگزار می‌شود. همان‌طور که می‌دانید 80 سال پیش اصفهان میزبان کودکان لهستانی به دنبال وقوع جنگ جهانی بوده است؛ لذا این ویژه‌برنامه تدارک دیده شد. شاه‌مرادی خاطرنشان کرد: همچنین در روز آخر همایش بزرگ «تای چی» ویژه بانوان از ساعت 7 صبح در زمین چمن مصنوعی باغ غدیر و نشست «اصفهان و گل و مرغ‌هایش با محوریت اصفهان من شهر زندگی» از ساعت 17:30 تا 20 در موزه ملی هنر اصفهان برگزار می‌شود. او با بیان اینکه در کنار همه این موارد در نظر داریم در فضا‌سازی شهری به مفاخر اصفهان بپردازیم، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های ما این است با وجود اینکه نام بسیاری از خیابان‌ها را می‌دانیم، سابقه‌ای از مفاخر و اسامی خیابان‌ها نداریم. در این راستا رویداد نام‌ها و یادها را درمناطق پانزده‌گانه شهرداری طراحی کردیم که با استفاده از فضاسازی شهری، شهروندان با مفاخر شهر خود بیشتر آشنا شوند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در این هفته همچنین از 10 اثر مکتوب رونمایی می‌شود. البته آثاری نیز در فضای مجازی برای معرفی هرچه بیشتر اصفهان تهیه شده است. شاه‌مردای با اشاره به نام‌گذاری روزهای هفته فرهنگی اصفهان به نام یکی از مشاهیر اصفهانی خاطرنشان کرد: روزهای 13 تا 19 اردیبهشت ماه به ترتیب به نام شیخ‌بهایی، آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی، شهید سردار حسین خرازی، استاد صغیر اصفهانی، استاد حاج مصورالملکی، بانو علویه همایونی و علامه جلال‌الدین همایی نام‌گذاری شده است.او با اشاره به نقش رسانه در معرفی هر چه بهتر اصفهان تأکید کرد: اصحاب رسانه می‌توانند در اینکه بتوانیم تصویر صحیحی از اصفهان به نمایش بگذاریم، کمک کنند.البته این به معنی تمجید و تعریف صرف از برنامه‌ها نیست.
برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان در شهرهای خواهرخوانده
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: در هفته فرهنگی اصفهان بازدید از کلیسای وانک و موزه موسیقی ارامنه برای شهروندان نیم‌بهاست.خوشبختانه بزرگان ارامنه اصفهان همکاری خوبی در اجرای برخی از برنامه‌ها با شهرداری داشته‌اند؛ لذا یک ضرب آهنگ هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با ادیان دیگر داشته‌ایم. در هفته فرهنگی اصفهان، هدایایی نیز برای خواهرخوانده‌ها پیش‌بینی شده و در این راستا ویژه‌برنامه‌ای در شهر پرتو کشور پرتغال خواهیم داشت؛ البته اکنون درپاویون شهر کوالالامپور نیز نمایشگاهی توسط شهرداری اصفهان در حال برگزاری است. شاه‌مرادی تصریح کرد: سیاست مدیریت شهری در عرصه مراکز فرهنگی مردم‌سپاری است؛اما متأسفانه در دوره گذشته برخی از واگذاری‌ها در این عرصه از مسیر قانونی نبوده و امکان رفاقت بازی در این موضوع پیش می‌آمده است؛ولی در این دوره همه فرهنگ‌سراها به صورت مجدد ارزیابی شد تا تصمیماتی متناسب با آن‌ها اتخاذ شود. او افزود: در شهرداری، شورای‌عالی واگذاری مراکز با حضور اعضای مشخصی از جمله نمایندگانی از شورای اسلامی شهر فعالیت می‌کند؛ در این راستا همه افراد که تقاضای حضور در فرهنگ‌سراها را دارند، پاکت شرایط تحویل فرهنگ‌سراها را دریافت می‌کنند و سپس بعد از درخواست کتبی خود به سازمان فرهنگی شهرداری، افراد در هیئت کارشناسی مصاحبه می‌شوند.رئیس ســــازمان فــرهنگی، اجـتــماعی و ورزشی شــهرداری اصفــهان ادامه داد: مدیریت شهری نیز خواسته‌هایی جاری از مدیران فرهنگ‌سراها دارد که همه باید قبول کنند و انجام دهند. همچنین کمک‌هزینه‌ای از سوی سازمان فرهنگی، تفریحی و ورزشی شهرداری اصفهان به فرهنگ‌سراها پرداخت می‌شود؛ البته پیش بینی شده است که معاونان فرهنگی مناطق پانزده‌گانه اختیار دارند با توجه به ویژه‌برنامه‌هایی که فرهنگ‌سراها اجرا می‌کنند، کمک‌هزینه‌هایی نیز به صورت تشویقی پرداخت کنند. شاه‌مرادی گفت: برخی از مراکز فرهنگی ما همچون مراکز ورزشی در برخی ازمناطق امکان درآمد زایی دارند که به سمت مزایده برای واگذاری آن‌ها می‌رویم. البته همه تعرفه‌های دریافتی آن‌ها براساس تعرفه‌های مصوبه شورای اسلامی شهر است و حق تخلف در این عرصه را ندارند. او تأکید کرد: بیش از 200 مرکز فرهنگی در شهر اصفهان در اختیار مدیریت شهری است که نظارت دقیق بر همه آن‌ها قطعا بدون کمک شهروندان و اصحاب رسانه محقق نمی‌شود.
یجاد دفتر صنایع‌دستی و صنایع خلاق
شاه‌مرادی افزود: واگذاری مرکز فرهنگی که اخیرا اتفاق افتاده، بدون هیچ سفارشی صورت گرفته است؛ لذا اصحاب رسانه ناظر ویژه سازمان فرهنگی باشند؛ چرا که حوزه فرهنگ برای اصفهان بسیار حساس است و گستردگی فعالیت‌های اصفهان بسیار زیاد است و نظارت همگانی را می‌طلبد. معاون فرهنگی شهردار اصفهان در توضیح اقدامات انجام‌گرفته دروادی صنایع‌دستی شهر اصفهان گفت: اخیرا با سازمان میراث فرهنگی و صنایع‌دستی استان جلسه مشترکی داشتیم که مسئولیت در حوزه صنایع‌دستی برعهده ما قرار گرفت. در این راستا تدابیری در این زمینه صورت گرفته است که به زودی اطلا‌ع‌رسانی می‌شود. او خاطرنشان کرد: برهمین اساس درصدد ایجاد دفتر تخصصی برای صنایع‌دستی و صنایع خلاق برای اصفهان هستیم که امیدواریم بعد از اخذ مجوزهای لازم این دفتر را در سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان تشکیل دهیم.
نداشتن نگاه درآمدی در واگذاری مجتمع مطبوعاتی
شاه‌مرادی در خصوص وضعیت مجتمع مطبوعاتی شهرداری اصفهان گفت: کل اجاره‌ای که شهرداری از واحدهای مطبوعاتی می‌گیرد، ماهانه 12 میلیون تومان است؛ لذا شهرداری هیچ‌گاه نگاه اقتصادی به مجتمع مطبوعاتی نداشته است. او با اشاره به نحوه واگذاری مجتمع مطبوعاتی افزود: درصدد هستیم به سمت عدالت اجتماعی و عمومی و فراخوان‌های عمومی برای مراکز مختلف حتی مجتمع مطبوعاتی شهرداری اصفهان برویم. بر این اساس جلسات متعددی با هیئت‌مدیره مجتمع مطبوعاتی تشکیل و براین موضوع تأکید شد. معاون فرهنگی شهردار اصفهان با بیان اینکه از سال 93 تا کنون هیچ‌گونه افزایش اجار‌ه‌بهایی در واحدهای مجتمع مطبوعاتی نداشته‌ایم و حتی تخفیف‌هایی در سال‌های اخیر داده شده است، تصریح کرد: تفاهم و هم‌فکری با هیئت‌مدیره مجتمع مطبوعاتی که از بدنه مطبوعات هستند، اولویت ما در تصمیمات اتخاذی خواهد بود. شاه‌مرادی تأکید کرد: باید با عدالت و شفافیت در واگذاری‌های همه مراکز فرهنگی همچون مجتمع مطبوعاتی عمل کنیم، شهرداری اصفهان هیچ‌گاه نگاه درآمدی و مالی به این مجتمع ندارد.
تدابیر شهرداری برای حمایتاز معلولان
شاه‌مرادی در پاسخ به سوال خبرنگار معلول حاضر در جلسه درباره دغدغه‌های این قشر از جامعه گفت: وقتی شعار «اصفهان من، شهر زندگی» می‌دهیم، یعنی اینکه تمام تلاش خود را برای زیست‌پذیری همه شهروندان حتی اقشار معلول داشته باشیم؛ لذا تدابیری را برای حضور پررنگ گروه‌های مختلف همچون معلولان، سالمندان و کودکان به بهترین شکل ممکن داریم. در این راستا تسهیلات خوبی برای معلولان و اقشاری که نیاز به حمایت بیشتر دارند از سوی شورای اسلامی شهر اصفهان در قالب کارت منزلت برای سال 1401 پیش‌بینی شده است. در پایان این مراسم از پوستر هفته فرهنگی اصفهان رونمایی شد که منقش به تصویری زیبا از مدرسه امام صادق (ع) چهارباغ اثر محمد علی حدت بود.