عدم وجود سیستم تصفیه فاضلاب شهری، یکی از مسائل و مشکلاتی است که از دیرباز تاکنون مردم چادگان با آن مواجه بودهاند. این مسئله مشکلات عدیدهای را برای مردم چادگان ایجاد کرده و نبود آن اثرات سوء زیستمحیطی فراوانی را بهجا گذاشته است. این پروژه از سال 89 کلید خورد؛ اما بعد از سالها خبری از تکمیل آن نیست.
به گزارش فارس، چادگان ازجمله شهرستانهای استان اصفهان با ظرفیتها و توانمندیهای فراوان، به خصوص در بخش گردشگری است که سالانه گردشگران زیادی بهمنظور بازدید از مناطق گردشگری و استفاده از آبوهوای مطبوع این منطقه از این شهر بازدید میکنند.از سال ۱۳۸۹ که تصمیم به احداث فاضلاب گرفتهشده ۱۲ سال میگذرد. در آن زمان صحبت از تکمیل ۱۸ماهه این طرح بود؛ اما پروژه عملا تعطیل مانده و همان بخشی هم که تاکنون انجام شده به مرور زمان در حال نابودی است. بارها درباره ورود فاضلاب به دریاچه و ایجاد آلودگی هشدار دادهشده و مسئولان نیز درباره این موضوع خبر دارند و آن را تأیید کردهاند. در همین رابطه حسن غلامی، معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، در ۱۳۹۶ در پاسخ پرسشی درباره اینکه آیا در حال حاضر فاضلاب شهر چادگان وارد دریاچه پشت سد میشود یا نه، با تأیید ورود زهاب به دریاچه سد زایندهرود گفت: زهابی که از فاضلاب باقیمانده وارد دریاچه میشود، آلودگی زیادی ایجاد نمیکند و آب نسبتا سالمی وارد دریاچه میشود.
بودجه ۲۰۰میلیاردی برای تکمیل شبکه فاضلاب چادگان
جواد شمسیپور، فرماندار چادگان، در تأیید نشت فاضلاب شهر و محله فصیحی و مندرجان از طریق آبراهها بهسمت دریاچه اظهار کرد: این مورد را از زمانی که مستقر شدم، پیگیر بودم و بازدید هم داشتم که به دلیل سنگ بستر سفتی که شهر چادگان و روستاهای اطراف دریاچه سد زایندهرود در آن واقع شده است، فاضلاب از چاههای جذبی سرریز کرده و از طریق آبراهها به سمت دریاچه حرکت میکند.
او اضافه کرد: این موارد به خاطر عدم انجام تعهدات شرکت آبوفاضلاب در حوزه شهرستان ما بوده که نگرانکننده است و مسئولان استان هم در جریان این موضوع هستند. شمسیپور در رابطه با اقدامات لازم در جذب بودجه جهت تکمیل این پروژه افزود: در جلسهای که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیران کل استانی و مدیران شهرستانی در فرمانداری داشتیم، مصوب شد در رابطه با تکمیل لولهکشی شبکه فاضلاب شهرستان چادگان بالأخص شهر چادگان اقدام شود. فرماندار چادگان بیان کرد: در این جلسه مبلغ ۱۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل شبکه فاضلاب و تأسیسات تصفیهخانه شهر چادگان پیشبینی شد تا با توجه به حجم سرمایهگذاری در سفر ریاستجمهوری مطرح و مصوب شود. او در رابطه با افزایش این بودجه اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع در جلسه هماهنگی سفر ریاستجمهوری، مبلغ ۵۰میلیارد تومانی که توسط شرکت آبفا پیشنهاد شده بود، به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت تا به پروژه شبکه فاضلاب شهری چادگان و رزوه بهصورت کامل اختصاص پیداکند.شمسیپور اضافه کرد: با توجه به اینکه این پروژه (مجموع لولهکشی شبکه و تأسیسات تصفیهخانه) بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشته است، امیدواریم با اختصاص این مبلغ خطر عظیم آلودگی بهداشتی را که در کمین آب شرب بیش از پنجمیلیون نفر است، برطرف کنیم. فرماندار چادگان در رابطه با میزان تحقق این بودجه و زمانبندی افتتاح پروژه اظهار کرد: در سفرهای ریاستجمهوری تصویب و تحقق بــودجــههــای تـصـویـبـی بهصورت 100درصدی و نقدی است و نه اوراق مشارکت؛ در رابطه با زمانبندی و افتتاح پروژه با توجه به اینکه دستگاههای تأسیسات فاضلاب باید خریداری و نصب شود، این زمانبندی باید از اداره آبفای استان سؤال شود. شمسیپور با یادآوری نقش دانشگاه علومپزشکی اصفهان و شبکه بهداشت در تأیید بهداشت آب شرب گفت: سنجش عدد میکروبی آب دریاچه توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود؛ البته دانشگاه علومپزشکی، شبکه بهداشت و همچنین اداره حفاظت محیطزیست باید در کنترل این نگرانی و بحران ورود فاضلاب به دریاچه و رصد و پیگیری و اعلام آلودگی بهداشتی به مراجع بالادست و ملی نقش خود را ایفا کنند.