.او با بیان اینکه فرونشست میتواند موضوعی علمی باشد، اما در سرزمین ما مقداری دستساز است و برای بررسی این پدیده باید به عملکرد خود مراجعه کنیم، افزود: عمده زمین اصفهان به صورت «رُس» است و از دیرباز از سفرههای زیرزمینی آب برداشت میکردیم. این سفرهها نیز به واسطه زندهرود در حد نیاز مملو از آب بوده، اما به دلیل اینکه این سفرهها کم کم تهی شده، زمین نیز کم کم دچار نشست شده است. رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه برداشت بیشازحد مجاز از آبهای زیرزمینی بهعنوان مهمترین علت فرونشست در این شهر است، گفت: سالهای مدیدی است که زایندهرود به علت برداشتهای غیرواقعی دچار خشکی شده است. ما بهصورت دستساز باغهایی را ایجاد کردیم و مصارف جدیدی را در حوزههای صنعت و شرب رقم زدیم و در نهایت مجبور شدیم به سفرههای زیرزمینی هجوم بیاوریم. در همین راستا، چاههایی به عمق بعضا ۳۵۰ متر حفر و آب سفرههای زیرزمینی خالی شد. طبیعی است که زمین دچار فرونشست میشود.نادرالاصلی با بیان اینکه فرونشست مشکلی است که مردم با ترس به آن نگاه میکنند، تصریح کرد: در ابنیه شکافهایی ایجاد شده که دلهره مردم را صدچندان کرده است. در این راستا باید به این موضوع بهصورت ویژه دقت کنیم؛ همچنین مصارف کشاورزی، فضای سبز، صنعت و حوزه شرب باید پیگیری شود. البته تأکید شده است که مردم اصفهان در مصرف آب شرب، جایگاه بسیار خوبی در کشور دارند و در ردههای بالای صرفهجویی ایستادهاند.او با اشاره به اینکه فرونشست فقط بحث مختص اصفهان نیست و در کشور این پدیده دیده میشود، خاطرنشان کرد: به علت جایگاه تاریخی اصفهان این پدیده از اهمیت بالاتری برخوردار است. رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: دولت توانست عمده سواحل جنوبی و شمالی کشور را از تعرض پاک کند؛ بنابراین تمام طول مسیر زایندهرود نیز باید کنترل و سالم سازی شود.نادرالاصلی با بیان اینکه مصرف در بخش صنعت قابلکنترلتر از کشاورزی است، گفت: البته صحبت ما درباره کشاورزیهای کنترلنشده و ایجاد باغهایی است که متناسب با اقلیم ما نیست. نوع کشت و کشت بهینه باید مورد توجه قرار گیرد تا هم در برداشت به نتیجه بهتری برسیم و هم در مصرف آن شرایط را بهتر مدیریت کنیم که لازمه این کار نیز فرهنگ سازی و مدیریت در حوزه آب است.
او خاطرنشان کرد: از مردم و مدیریت استان، توقع میرود مصارف را کنترل کنند. در سراب اگر مدیریت ملی ورود کند، مصارف این حوزه نیز کنترل میشود؛ این در حالی است که در مسیر رودخانه با گودکردن کف آن، پمپهای قوی وجود دارد که آب را بالا میکشد؛ نکته اینجاست که برای این آب که محدود است، باید مدیریت صورت گیرد. رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به فعالیت دبیرخانه فرهنگی زایندهرود گفت: با توجه به اینکه معضل اصلی امروز اصفهان آب است، شورای شهر در این مدت توانست حساسیت استانی و حتی ملی را در این زمینه ایجاد کند. در این راستا دبیرخانهای تحت عنوان دبیرخانه زایندهرود را تشکیل داده و در ردیف بودجه نیز به موضوع آب پرداختیم.
نادرالاصلی با اشاره به اهداف تشکیل این دبیرخانه اظهار کرد: با تشکیل این دبیرخانه در نظر داریم مردم را با واقعیات موضوعی به نام زایندهرود آشنا و هنرمندان را بسیج کنیم؛ همچنین مستندسازیهایی نیز در همین ارتباط باید انجام شود تا مردم شهر در این حوزه به نوعی دانشمند و مطلع علمی شوند.او افزود: خیلیها تصور میکنند ما از زایندهرود برای خوشگذرانی استفاده میکنیم؛ درحالیکه زایندهرود یک جریان تاریخی است و اگر این رودخانه زنده نباشد، پدیده فرونشست زمین بیش از این اصفهان را گرفتار میکند؛ بنابراین برداشتهای نامناسب و غیرعلمی از سفرههای زیرزمینی توسط همه حوزهها باید کنترل شود. رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: رئیسجمهور به زودی به اصفهان سفر میکند و ما حقابهها و کنترل مصارف غیرواقعی را خواستار هستیم.نادرالاصلی خاطرنشان کرد: باید با کمک همه گروههای علمی و شرکتهای دانشبنیان موضوع آب را پیگیری کنیم و از آنها بخواهیم از این ظرفیت علمی برای کمک به مسئله آب اصفهان استفاده کنند.