گرمای هوا تنور تولید را سوزاند

 
وزارت نیرو در ابلاغیه‌ای از واحدهای تــولــیــدی خــواســتــه است بــه‌منــظــور صرفه‌جویی در مصرف برق، دو روز در هفته برق واحد تولیدی خود را از شبکه جدا و از مولد اضطراری استفاده کنند که درواقع به معنی تعطیلی دوروزه واحدهای تولیدی در هفته است.مدیران صنایع از تبعات این ابلاغیه برای تولید، ابراز نگرانی کرده‌اند و معتقدند این مصوبه منجر به کاهش تولید، افزایش قیمت و در صنایعی همچون صنایع غذایی موجب فاسدشدن مواد غذایی می‌شود. در گزارش گذشته، فعالان بخش خصوصی درباره سهمیه‌بندی و خاموشی‌های صنایع، اعلام کردند که تأثیر تحریم‌های داخلی روی صنعت برق پررنگ‌تر از آثار تحریم‌های خارجی است. در این گزارش، مدیران صنایع استان در خصوص قطعی برق هشدار دادند.
 

 

تاریخ انتشار: 01:54 - چهارشنبه 1401/03/18
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
بازار تحت تأثیر قطعی‌ها
مــدیــرعــامــل فولادمبارکه اصفهان در گفت‌وگو با اصفهان‌زیبا درباره تعیین سهمیه برق برای صنایع گفت: تاکنون در این ماه برنامه قطعی به فولاد مبارکه ابلاغ نشده؛ اما کاهش‌هایی برای ماه‌های آینده پیش‌بینی ‌شده است. امیدواریم با مذاکره و پیگیری وزارتخانه‌های صمت و نیرو این مشکل رفع شود.سید یاسر طیب‌نیا اظهار کرد: این شرکت سرمایه‌گذاری سنگینی در حوزه تأمین انرژی داشته که شامل پروژه‌های نیروگاه تولید انرژی تجدیدپذیر و انتقال آب است. او با توضیح اینکه محصولات فولادمبارکه در صنایع خودروسازی، لوازم‌خانگی و… و حتی پروژه‌های وزارت نیرو استفاده می‌شود، تأکید کرد: قطعی و کاهش برق تنها به منافع این شرکت لطمه نمی‌زند وشامل شرکت‌ها و بازارهای دیگر می‌شود.
مصوبه‌ای با معضل‌های مختلف
در ادامه بررسی تأثیر قطعی بر صنایع، معاون صنایع معدنی صمت استان اصفهان به اصفهان‌زیبا گفت: ما از موضوع قطعی برق صنایع سیمان باخبر هستیم و مذاکره با وزارت صمت برای اصلاح این مصوبه را دنبال می‌کنیم؛ این مصوبه مانند سال گذشته معضل‌های مختلفی را برای صنایع و بازار ایجاد می‌کند. محمد سرجوقیان بیان کرد: این مصوبه متأسفانه در وزارت صمت و توانیر تهران تصویب و برای استان‌ها ابلاغ‌شده است تا از 15 خرداد تا 15 شهریور صنایع فولاد و سیمان به‌صورت مداوم 50 درصد برق را کاهش دهند؛ دیگر صنایع هم با تعطیلی دوروز در هفته مواجه می‌شوند.او افزود: این مصوبه اعتراض شدید شرکت‌های سیمانی را به دنبال دارد که علاوه بر کاهش تولید، موجب افزایش قیمت سیمان نیز می‌شود. اعتراض‌های استان را برای وزارتخانه ارسال و درخواست کردیم این کاهش 50 درصدی حداکثر به 20 الی 30 درصد برسد.سرجوقیان با بیان اینکه ما پیشنهاد می‌دهیم از حداقل میانگین مصرف یک سال مصرف برق صنایع را در نظر بگیرند، تصریح کرد: صنایع هم باید شب را به تولید اختصاص  دهند تا تولید کاهش چشمگیر پیدا نکند.او اضافه کرد: وزارت صمت و توانیر تهران اختیار را از شرکت برق‌منطقه‌ای استان گرفتند و این سهمیه‌بندی را در مرکز تهران انجام دادند؛ درصورتی‌که اگر این اختیار به شرکت‌های استان واگذار شود، با تعامل، زمان قطعی برق در استان تعیین می‌شود.
فاسدشدن مواد غذایی
علاوه بر ضررهای مختلف کاهش تولید و اثر آن بر بازار، فاسدشدن مواد غذایی نیز در این قطعی‌های برق، گریبان‌گیر صنایع خواهد بود. مدیرعامل شرکت تانیس در این زمینه به اصفهان‌زیبا گفت: صنایع غذایی عموما سردخانه دارند. سردخانه‌ها مستقیم با سلامت مردم و مصرف‌کنندگان در ارتباط هستند. این تصمیم بر صنایع غذایی به‌شدت اثر منفی دارد. احسان مرادیان‌نژاد تأکید کرد: دولت با چه برنامه‌ای این تصمیم را گرفته است؟ آیا صنایع غذایی شامل این سهمیه‌بندی می‌شود؟ صنایع غذایی شامل شیر، گوشت، مرغ و فراورده‌های آن است که برای نگهداری نیاز به یخچال دارند. اگر قرار است برق چندین ساعت قطع شود، دولت باید جواب‌گوی سازمان ملی استاندارد و اداره غذا و دارو (در خصوص شرایط بهداشتی که برای محصولات و مواد اولیه پیش می‌آید) باشد. او با توضیح اینکه مواد اولیه یا محصول نهایی، کاملا به سردخانه نیاز  دارد، افزود: اگر برق ما قطع شود، به دلیل نوع تولید ضرر زیادی را متحمل می‌شویم. برخی صنایع که در این مدت با سهمیه برق مواجه هستند، تولید نمی‌کنند. آن‌ها با ضرر فاسدشدن مواد اولیه یا محصولات مواجه نیستند.مرادیان‌نژاد گفت: صنایع مواد غذایی حتی اگر تولید نکنند، با چالش نگهداری محصولات و مواد اولیه روبه‌رو هستند. شرکت‌های مواد غذایی باید از این مصوبه مستثنا شوند.
نحوه تعیین سهمیه برق
سخن‌گوی صنعت برق استان اصفهان و معاون هماهنگی شرکت برق منطقه‌ای، در خصوص نحوه خاموشی‌ها و تعیین سهمیه برق صنایع به اصفهان‌زیبا گفت: ۴۸ مشترک مصارف سنگین شرکت برق منطقه‌ای اصفهان (ازجمله صنایع فولادی، سیمان و پتروشیمی) شــامــل کاهــش بــار مــصـــرف بـــرق می‌شوند. وزارتخانه‌های نیرو و صمت توافق‌نامه‌ای داشتند که امسال قطعی برق مصارف خانگی صورت نگیرد و مدیریت بار مصرف برق کشور با صنایع انجام شود.سید محمدرضا نوحی اظهار کرد: پس از جلسه‌هایی که با صمت و مشترکان صنعتی برگزار کردیم، قرار شد از دوشنبه ۱۶ خردادماه بار مصرف کاهش پیدا کند؛ البته این مدیریت بار بستگی به شرایط دما دارد.او با توضیح اینکه صنایع کوچک مشترکان شرکت‌های توزیع استان و شهرستان اصفهان هستند، افزود: صنایع کوچک که بار کمتری مصرف می‌کنند، مشترک شرکت‌های توزیع می‌شوند. قرار است جابه‌جایی بار انجام شود؛ مثلا اگر صنعتی دوشنبه را تعطیل کرد، می‌تواند شیفت کاری را به‌روز جمعه و پنجشنبه که بار کمتری وجود دارد، تغییر دهد.نوحی با بیان اینکه مدیریت بار صنایع بزرگ متفاوت است، خاطرنشان کرد: این صنایع باید تا ۵۰درصد در ساعات پیک مصرف، کاهش بار داشته باشند. غیر این ساعات اگر شبکه تحمل بار را داشته باشد، می‌توانند بار را کامل دریافت 
کنند. او تأکید کرد: برق هیچ صنعتی را کامل قطع نمی‌کنیم؛ فقط محدودیت بار اعمال می‌کنیم. مقداری از انرژی را تحویل می‌دهیم تا امورات اولیه بگذرد؛ همچنین صنایع بزرگ و حتی بیشتر صنایع کوچک، دیزل ژنراتور دارند. این موضوع با شرکت گاز و فراورده‌های نفتی هماهنگ شده است تا سوخت موردنیاز تأمین شود و زمانی که با کاهش بار روبه‌رو شدند، این دیزل ژنراتور  را در مدار بیاورند.