بررسی “لهجه اصفهانی” از دیدگاه زبان شناسی تاریخی

نشست “لهجه اصفهانی” از دیدگاه زبان شناسی تاریخی روز دوم شهریورماه از سوی مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل برگزار می‌شود. مدیر مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل در این باره گفت: لهجه‌ها و گویشهای هر منطقه بخشی از تاریخ و فرهنگ آن مکان را بیان می‌کند که با رویکرد علم زبانشناسی و بررسی تاریخی […]

تاریخ انتشار: 16:09 - یکشنبه 1401/05/30
مدت زمان مطالعه: < 1 دقیقه

نشست “لهجه اصفهانی” از دیدگاه زبان شناسی تاریخی روز دوم شهریورماه از سوی مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل برگزار می‌شود.

مدیر مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل در این باره گفت: لهجه‌ها و گویشهای هر منطقه بخشی از تاریخ و فرهنگ آن مکان را بیان می‌کند که با رویکرد علم زبانشناسی و بررسی تاریخی از راه ریشه شناسی واژه‌ها می‌توان به تاریخ استقرار اقوام در آن سرزمین پرداخت.

محمد عیدی افزود: در لهجه اصفهانی که قدمتی قابل توجه در ایران دارد، صرف افعال، پیشوندها و پسوندها و بررسی نکات دستور زبانی، پیوند این لهجه را به زبان و گویش ایرانیان به دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی و زبان‌های پارسی باستان و فارسی میانه می‌رساند.

او خاطرنشان کرد: در نخستین نشست با محوریت لهجه‌ها که در اردیبهشت ماه ازسوی مرکز اصفهان شناسی برگزار شد، به تنوع گویش‌ها و لهجه‌ها در گستره فرهنگی اصفهان پرداختیم و در این نشست، استاد منصور قاسمی می‌کوشد با ریشه یابی واژگان پیوندهای تاریخی گویش‌ها را نشان دهد.

به گفته عیدی، نشست “لهجه اصفهانی” از دیدگاه زبان شناسی تاریخی روز دوم شهریورماه ساعت ۱۸ در موزه عصارخانه شاهی میزبان علاقمندان خواهد بود.

 

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط