مشارکت مردم در تشییع آیتالله ناصری نشاندهنده جهتگیریهای عمومی ملت است
رهبر انقلاب «برانگیختگی عمومی ملت در دوران انقلاب»، «حیرت استکبار در مقـــــــابــــــل عـظــــمــــت انقــــلاب»، «دشمنــیهای بــیوقفـــه زورگـــویــــان جهــانی»، «بیدفــاعبــودن کشور و پایتخت در مقابل حملات هوایی صدام»، «جولاندادن تروریستها در سراسر کشور و ناامنی سالهای اول انقلاب»، «عملکرد دولتها و مجالس مختلف پس از انقلاب»، «حضور تعیینکننده ملت در حماسه دفاعمقدس و دیگر جبهههای مقابله با دشمنان» و «حضور بیدریغ و تحسیـنبرانگیز مردم در راهپیماییها و مراسم مختلف» را ازجمله مسائلی خواندند که یاد آنهــا بــاید دائــم در ذهــن جــامعــه زنده باشد. حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه با یادآوری حضور بهیادماندنی ملت در تشییع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی افزودند: مسائل مشابه ازجمله حضور پرمعنا و گسترده مردم در تشییع پیکر آیتالله نــاصـــری در اصفهان و مشارکت عجیب مردم در مهمـانی غــــدیـــر، نشــــــاندهنــــده جهتگیریهای عمومی ملت و راه صحیحی است که باید ادامه یابد.
31سفر استانی در یکسال از توفیقات دولت است
رهبر انقلاب، بررسی و پرداختن به فعالیتهای دولت را دومین کارکرد هفته دولت برشمردند و با اشاره به برخی توفیقات دولت، توصیههایی خطاب به رئیسجمهور و اعضای دولت بیان کردند. حضرت آیتالله خامنهای، زندهکردن امیــد و اعتمـاد مــردم را مهــمترین توفیق دولت دانستند و افزودند: مردم میبینند که دولت در وسط میدان و مشغول کار و تلاش برای حل مشکلات و خدمترسانی به آنهاست و این واقعیت، امید و اعتماد عمومی را تا حد زیادی احیا کرده است؛ البته این تلاشها در برخی زمینهها به نتیجه رسیده و در بعضی زمینهها نیز هنوز به نتایج لازم نرسیده است. ایشان سفــرهای استــانی دولت را موضوعی درخشان و مهم خواندند و افــزودنــد: ۳۱سفــر در ســـال اول دولت به سراسر کشور ازجمله نقاط محروم و دورافتاده، نظارت میدانی بر کارها و همدلی عمیق با مردم از دیگـــر تـــوفیقـــات دولــت بــوده است. «سـرعت عمل و حضـور در محــل حوادث طبیــعی و پیــشبینینشده به نشانه همدردی دولت با مردم»، «زدودهشدن رقـابــتهای منــفـــی و مناقشهبرانگیز درروابط بین قواکه مــوجب آشفتهکردن ذهن مردم میشد»، «تأکید بر مراقبت جدی ســهقـــوه در استـمـــرار ایــن تــلاش آرامـشبخــش» و «جــوانگــرایــی» از دیگر توفیقات دولت بود که رهبر انقلاب به آنها پرداختند.ایشان گفتند: البته مدیران و مسئولان جوان هم در مواردی اشتباه و خطا میکنند؛ اما درمجموع دمیدهشدن روح جوانی در دولت و مجلس و پرورش مدیران قوی، ارزش صبوری در مقابل این خطاها و رفع تدریجی آنها را دارد. حضرت آیتالله خامنهای «خارجکردن جــامعـــه از چشــمانتــظـــاری بــرای تصمیمگیری و اقدام دیگران»، «پرهیز از شرطیکردن کشور» و «اهمیتدادن به ظرفیتهای داخلی» را از دیگر موفقیتهای قوهمجریه خواندند. رهبر معظم انقلاب دولت سیزدهم را «مسئولیتپذیر» دانستند و گفتند: در یکسال اخیر شنیده نشد که دولت فرافکنی و بهانهتراشی کند و بگــویـــد «اختـیــار نـــداریـــم» و یــــا «نمــیگـــذارنـــد». «رویکردهای خوب درزمینه سیاست خارجی و فرهنگ» و «برجستهکردن شعارهای انقلاب ازجمله عدالتطلبی، حمـــایت از مستضعفـــان، پــرهیــز از اشرافیگری و استکبــارستیزی» از دیگر نقاط برجسته دولت بود که رهبر انقلاب بیان کردند. حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: دولت این سررشته و سبک کاری را برای دستیابی به توفیقات بیشتر ادامه دهد.
توصیههای رهبری خطاب به رئیسجمهور و اعضای دولت
رهبــر انقــلاب اســلامی در ادامــه توصیههایی را خطاب به دولت بیان کردند. اولین توصیه حضرت آیتالله خامنهای «شکر نعمت توفیق خدمت به مردم» بود که در این خصوص گفتند: شکر این نعمت در درجه اول با تقویت ارتباط با خدا و دعا و توسل و تضرع و انس با قرآن است و در درجه بعد با ادامه تلاش جهادی برای خدمت به مردم. «داشتــن نیت الهـی و مخلصــانـــه و پرهیز از کارهای نمایشی» دومین توصیه رهبر انقلاب بود. حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه خاطرنشان کردند: اطلاعرسانی اقداماتی که انجام میشود، منافاتی با اخلاص ندارد؛ زیرا موجب افزایش امید مردم میشود. ایشان در توصیه سوم گفتند: به میان مردم رفتن را ادامه دهید و اسیر برخی جوسازیها نشوید و البته در مواجهه با مردم، صبر و تحمل به خرج دهید.رهبر انقلاب، حضور بیواسطه و مکرر رئیسجمهور و دیگر مسئولان دولت در میان مردم را دارای برکات و تأثیرات فراوان دانستند و افزودند: البته دولتِ مردمی فقط به معنای به میان مردمرفتن نیست؛ باید با بــرنـامــــهریــزی دقیـق و استــفـاده از دیدگاهها و نظرات مختلف، زمینه جلب مشارکت مردم در عرصههای مختلف ازجمله اقتصادی و سیاسی فراهم شود. حضرت آیتالله خامنهای در توصیه چهارم، بر لزوم عمل به وعدهها و پرهیز از بیان وعدههای غیـــرقابل تحقــق که زمینــهســـاز خدشهدارشدن اعتماد مردم میشود،تأکید کردند و بهعنوان توصیه پنجم، با اشاره به موضوع طراحی نقشه جامع حرکت دولت، افزودند: مراقب باشید کارهای روزمره شما را غرق نکند و برای اینکه دچار این آفت نشوید، با یک طرح کلان و نقشه جامع و قابلتوضیح برای مردم، حرکت کنید.ایشــان لزوم رعــایت اولــویــتها را بهعنوان توصیه ششم مطرح کردند و گفتند: توان و امکانات دولت محدود است؛ بنابراین باید ابتدا سرفصلهای اساسی مشخص و سپس سرفصلها و زیرمجموعههای آنها اولویتبندی شوند. رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی اولویت اصلی همچنان مسئله اقتصاد است، خــاطرنشان کـــردند: البته این به معنای نادیدهگرفتن سرفصلهای دیگر همچون علم، امنیت، آسیبهای اجتماعی و فرهنگ نیست؛ ولی اولویت باید اقتصاد باشد؛ همراه با پیوست فرهنگی.
عمده ترین سرفصل در پیشرفت اقتصاد کشور، مسئله تولید است
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص موضوع اقتصاد نیز چند نکته را بیان کردند. «لزوم انسجام مدیران اقتصادی و داشتن نظر واحد در مسائل گوناگون اقتصادی»، «مشخصکردن اولویتها و تمــرکــز بر شاخــصهــای اصلــی وپیــگیــری روزانــه آنهــا از جــانــب رئیــــسجمهــور و دیــگــر مسئـــولان» نکاتی بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند. رهـبــــر مــعــظــم انقـــلاب در بیــــان شاخصهای اصلی اقتصاد گفتند: اندازه تورم، رشد اقتصادی، رشد سرمایهگذاری، رشد اشتغال، رشد درآمد سرانه و کاهش فاصله طبقاتی شاخصهایی هستند که باید بهدقت و مستمر موردتوجه قرار گیرند. حضرت آیتالله خامنهای در توصیه بعدی، عمدهترین سرفصل در پیشرفت اقتصاد کشور را مسئله تولید خواندند و تأکید کردند: قاطعانه با هر عاملی که تولید را تضعیف میکند، مقابله کنید. ایشان در بخش تولید کشاورزی، با اشاره به بحران غذا بهدنبال وقوع جنگ اوکراین، مسئله امنیت غذایی را بسیار مهم دانستند و با یادآوری توصیههای مستمر قبلی مبنی بر لزوم خودکفایی در اقلام اساسی مانند گندم، افزودند: مسئله امنیت غذایی یک مسئله درجهیک است که نباید از آن غفلت شود.
در قضیه مسکن، عقب ماندگی زیادی وجود دارد
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص تولید صنعتی، با اشاره به مشکل کمبود سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، تأمین این سرمایه را وظیفه بانکها خواندند و گفتند: بانک مــرکــزی سخــتگیــریهـــای بــجـــا و بهموقعی را در خصوص کنترل ترازنامه بانکها آغاز کرده است.ایشان تأکید کردند: اما باید مراقبت شــود کــه ایــن کنتـــرلهــا بـــر روی فعالیتهای غیرمولد بانکها همچون خرید زمین و سکه یا فعالیتهای بنگاهداری آنها اعمال شود و تسهیلات لازم بــرای واحــدهــای تـــولیدی آسیــب نبیـنــد. رهبــر انقــلاب در بـــرشمـــردن اولویتهای اقتصادی، مسئله مسکن را موردتوجه قرار دادند و گفتند: در قضیه مسکن عقبماندگی زیادی وجود دارد که موجب افزایش سرسامآور قیمت و اجارهبها و رنج و زحمت مردم شده است. «ساخت پتروپالایشگاهها»، «تکمیل زنجیره ارزشافزوده در صنایع معدنی و جلوگیری از خامفروشی»، «تکمیل مسیرهای حیاتی شمال به جنوب و شرق به غرب برای افزایش ظرفیت حملونقل بینالمللی و همچنین مسیــرهای ارتبــاطی و حمــلونقــل داخلی»و «توسعه استفاده از ظرفیت بیبدیل دریا» اولویتهای دیگری بود که رهبر معظم انقلاب بر آنها تأکید و خاطرنشان کردند: نگذارید ظرفیتهای طبیعی و انسانی عظیم موجود در کشور هرز برود.
از نیمهکاره رهاکردن کارها بپرهیزید
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با تأکید بر پرهیز از نیمهکاره رها کردن کارها و ضرورت پیشگرفتن صبر و استقامت و افزایش کــار جهادی بـرای حل مشکــلات متراکم و بهجا مانده، گفتند: اگر به این توصیهها عمل شود، ثابت خواهد شد که دولت سیزدهم دولتی کاملا کارآمد، فعال و برطرفکننده مشکــلات زنــدگی مــردم اســت که نتیـجه آن رضـای پــروردگــار و مــردم خواهد بود. رهبر انقلاب همچنین با قدردانی از گزارش رئیسجمهور و چندتن دیگر از اعضای دولت گفتند: باید با فعالیت بیشتر بخش رسانهای دولت و اطلاعرسانی هنرمندانه و باورپذیر، این دستاوردها را برای مردم بیان کرد.
پیوند نزدن معیشت مردم به اراده بیگانگان، از مهمترین اقدامات دولت
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیسجمهور و چهارتن از اعضای دولت به بیان گزارشهایی از رویکردها و اقدامات اولین سال دولت سیزدهم پرداختند. آیتالله سیدابراهیم رئیسی با اشاره به شرایط دشوار کشور در مرداد ۱۴۰۰، «پیوندنزدن معیشت مردم به اراده بیگانگان» را از مهمترین اقدامات دولت دانست و گفت: در اینیک سال بیش از قبل مطمئن شدیم که برای همه مسائل راهکار وجود دارد و هیچ بنبستی وجود ندارد. رئیسجمهور همراهی و اعتماد مردم را بزرگترین سرمایه دولت برشمرد و گفت: ابرپروژه دولت «احیای اعتماد عمــومی بـه دولــت» اســت و همــه اقــدامــات در ایــن چــارچــوب دنبــال مـــیشـود.
مهمترین محورهای گزارش رئیسجمهور به رهبری
کنترل رشـد تورم و نقــدینگــی، مهــار کـــرونـــا و واکسینــاسیـــون ســـراســـری، استقراضنکردن از بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه، ایجاد درآمدهای جدید و پرداخت بدهیهای سنگین بهجامانده از قبل، پایداری در ذخایر کالاهای اساسی، سفرهای استانی با راهبــرد حــل مسئلــه، فعــالکــردن سـامــانههای الکتـــرونیــک بهمنظــور اصلاح بسترهای فسادزا، اجرای عدالت بهویژه در لایحه بودجه، تغییر ریل
سیاست خارجی از برجامزدگی به نگاه متوازن و همچنین ارتقای تجارت و همکاریها با همسایگان از مهمترین محــورهـــای گــزارش رئیــسجـمـهـــور در این دیدار بود. محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور نیز «مدیریت نوسانهای اقتصادی»، «فعالسازی سرمایهگذاری داخلی» و «مبارزه با فقر و گسترش عدالت» را سهمحور اصلی کار اقتصادی دولت در یک سال اخیر خواند و گفت: استفاده از ظرفیتهای متنوع کشور ازجمله ۲۷۰۰ کیلومتر دسترسی به دریا، معادن و کشاورزی جزو اولویتهای دولت است. بیان گزارشی از سفرهای استانی در یکسال گذشته و روند تخصیص منابع برای اجرای مصوبات آنها از زبان معاون اجرایی رئیسجمهور، بیان اقدامات برنامهای و بودجهای دولت ازجمله در اصلاح تراز درآمدها و مصارف در گزارش رئیس سازمان برنامهوبودجه بود. گزارش وزیر نیرو از اقدامات دولت در دو حوزه آب و برق بهمنظور کاهش تنشهای آبی و جلوگیری از خاموشیها در تــابستــان، از بخــشهــای دیگــر ایــن دیدار بود.