شگردهای ترغیب دانش‌آموز به مطالعه

برخی از شما پدر و مادرها به‌شدت از مطالعه‌ نکردن فرزندانتان نگران هستید و تلاش می‌کنید او را به این کار علاقه‌مند سازید. پیشنهاد می‌شود از توصیه‌های دکتر اسماعیل بیابانگرد، نویسنده کتاب روش‌های پیشگیری از کتاب افت تحصیلی، استفاده کنید.

تاریخ انتشار: 10:26 - شنبه 1401/12/6
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
شگردهای ترغیب دانش‌آموز به مطالعه

برخی از شما پدر و مادرها به‌شدت از مطالعه‌نکردن فرزندانتان نگران هستید و تلاش می‌کنید او را به این کار علاقه‌مند سازید. اما شاید در این مورد موفق نبوده‌اید و تمایل دارید او به‌اصطلاح درس‌خوان و مشتاق برای خواندن و مطالعه باشد. در این صورت پیشنهاد می‌شود از توصیه‌های دکتر اسماعیل بیابانگرد، نویسنده کتاب روش‌های پیشگیری از کتاب افت تحصیلی، استفاده کنید:

محیط خانه را برای مطالعه و یادگیری مناسب کنید. مثلا استفاده از تمام عوامل مزاحم از قبیل رادیو، تلویزیون و… را حذف کنید. شما هم در این مدت، به مطالعه، نوشتن نامه یا… بپردازید. درضمن مکان مناسبی از خانه را که نور کافی دارد، برای مطالعه خود و فرزندانتان انتخاب کنید.

برای انجام‌دادن تکالیف مدرسه و مطالعه در خانه برنامه‌ای تنظیم کرده و دقیق آن را اجرا کنید. برای رفع خستگی و انجام‌دادن کارهای ضروری در بین برنامه‌ها، فاصله‌هایی پیش‌بینی کنید.

تمرین‌ها و تکالیفی را که فرزندتان انجام داده است، یک بار مرور کنید. به او کمک کنید تا روز بعد با آمادگی کامل به مدرسه برود. به او یاد بدهید تکالیف سنگین را به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم کند و آن‌ها را یکی‌یکی انجام دهد. از انجام‌دادن تکالیف او جدا خودداری کنید.

از تلاش‌های فرزندتان قدردانی کنید و اعتمادبه‌نفس را در او پرورش دهید. از اظهارات دلسردکننده مانند «ریاضیات تو خوب نیست» خودداری کنید. علاقه خود را به او، به طریقی ابراز کنید که از حمایت شما مطمئن شود. از مقایسه او با سایر بچه‌ها، به‌ویژه خواهر و برادرهایش، خودداری کنید.

برای پیشرفت فرزند خود هدف‌های واقع‌بینانه‌ای داشته باشید. برای رسیدن به این هدف‌ها برنامه‌ریزی کنید. فراموش نکنید که فرزند شما توان محدودی دارد و نباید بیشتر از توانی که دارد، از او انتظار داشته باشید.

همیشه با فرزندتان از مدرسه به‌طور مثبت صحبت کنید. نکته‌‌های شیرین و خوشایند دوران تحصیلتان را برایش تعریف کنید و او را به مدرسه علاقه‌مند سازید.

به تجربه معلوم شده است که هر شخصی در ساعات معینی از روز یا شب کار ذهنی را بهتر انجام می‌دهد؛ بنابراین ترجیحاوالدین این آزادی و اختیار را به فرزندشان بدهند که او خود، وقت مناسب یادگیری و مطالعه‌اش را انتخاب کند.

با درنظرگرفتن این نکته که یادگیری با فاصله کافی بهتر از یادگیری فشرده است، تلاش کنید فرزندتان را مجبور نکنید ساعت‌ها پشت میزش بنشیند و مطالعه کند. انجام تکالیف درسی و مطالعه، یک کار فکری است و احتیاج به استراحت دارد که این استراحت می‌تواند به طریق برخاستن و قدم زدن، خواندن قطعات ادبی، ورزش و… باشد.

باید به فرزندتان تفهیم کنید که خود او به عنوان یک فرد، با شیوه‌ای که اتخاذ می‌کند، در یادگیری حل مسائل مختلف زندگی نقش اساسی دارد. باید او درک کند که انگیزه، میل و رغبت، تلاش و کوشش، بهره‌گیری از تجارب قبلی خود و دیگران، مقابله با فراموشی، سرعت و بهره‌گیری بهینه از وقت و انرژی، عوامل مهمی در کسب موفقیت‌های تحصیلی و اجتماعی او هستند.

در هنگام امتحانات افراد خانواده از طرح نکته‌های متفرقه موردعلاقه دانش‌آموز خودداری کنید. مثلا شب امتحان از دیدن فیلم سینمایی چشم‌پوشی کنید تا او بتواند مطالب درس را مطالعه کند. این برخورد حس همکاری را در او تقویت می‌کند.

شب امتحان، زمان آموزش روش‌های درست مطالعه نیست. پس اجازه دهید فرزندتان اگر می‌خواهد با قدم زدن مطالعه کند یا با صدای بلند بخواند، آزاد باشد.

اگر فرزندتان کودک است، برای او کتاب بخوانید. او شما را به خاطر این کار دوست خواهد داشت و کم‌کم علاقه‌مند خواهد شد خودش هم برای شما و هم برای خودش کتاب بخواند و از این راه مطالعه برایش مهم می‌شود.

کاری کنید که فرزندتان شما را در حین مطالعه ببیند؛ زیرا او از شما تقلید خواهد کرد. او می‌خواهد درست مثل شما باشد. اگر می‌خواهید فرزندتان مطالعه را امر مهمی تلقی کند، باید کاری کنید که احساس کند شما هم آن را مهم می‌شمارید.

برچسب‌های خبر
دیدگاه‌ها
  1. Avatar photo ترکان گفته :

    ممنونم از مطالب خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 × پنج =