لیاقت محض

بازیکنی که نه تنها کارشناسان، بلکه تمامی‌علاقمندان به فوتبال او را مستحق دریافت جایزه توپ طلا می‌دانستند، سرانجام موفق به کسب این عنوان شد و کریم بنزما، ستاره فرانسوی باشگاه رئال مادرید که در فصل گذشته و از زمان ورود کارلو آنجلوتی عملکرد کم سابقه ای را از خود نشان داده است با لیاقت تمام توانست این جایزه را بدست بیاورد. عملکرد فردی او به همراه فتح لیگ اسپانیا و لیگ قهرمانان با رئال مادرید از دلایل برتری او نسبت به دیگر رقبا بوده است.
تاریخ انتشار: 12:46 - پنجشنبه 1401/07/28
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
البته که این مراسم تنها محدود به اهداعنوان توپ طلا نبود و جوایز دیگری همچون بهترین بازیکن زن سال، بهترین تیم، بهترین بازیکن جوان، جایزه سوکراتی، بهترین مهاجم سال و در نهایت بهترین دروازبان سال نیز مشخص شد که برخلاف سال‌های گذشته با انتخاب تعجب آور و شگفت انگیزی همراه نشد.
 
طلای فرانسوی
 
مهاجمی ‌که برای سالیان متمادی در زیر سایه ستارگانی همچون کریستیانو رونالدو و گونزالو هیگواین قرار داشت؛ سرانجام با تلاش خود و شکوفا شدن توانایی اش توانست به جایزه ای که سال‌ها آن را از فاصله ای دور در دستان کریستیانو رونالدو مشاهده می‌کرد دست یابد و با استحقاق تمام آن را در ویترین افتخاراتش قرار دهد.هنگامی‌ که کارلو آنجلوتی برای دومین مرتبه هدایت باشگاه رئال مادرید را برعهده گرفت؛ در مصاحبه‌ای اعلام کرد که کریم بنزما باید در هر فصل بیش از 40 گل به ثمر برساند. در همان ابتدا این کلام شاید برای بسیاری مبالغه آمیز به نظر می‌رسید و آن را تنها در حد یک کلام انگیزه بخش یا حتی یک شوخی در نظر می‌گرفتند، اما این سخن به حقیقت پیوست و او در فصل گذشته در مسابقات لیگ اسپانیا و لیگ قهرمانان اروپا توانست مجموعا 42 گل به ثمر برساند؛ گل‌هایی که برخی از آن‌ها بازی را کاملا به سود رئال مادرید تغییر داده و یا 3 امتیاز بسیار مهم را برایشان به ارمغان آورده است.
از مهم ترین گل‌های او می‌توان به بازی برگشت مرحله یک هشتم نهایی در برابر پاریس سنت ژرمن اشاره کرد که در نهایت منجر به آن بازگشت رویایی از سوی تیم رئال مادرید شد و یا زیرکی او در قطع پاس دروازبان تیم چلسی که با گل از راه دور او همراه بود. گل‌های او در لیگ اسپانیا نیز اغلب تاثیر گذار بوده و 27 گل او در رقابت‌های این لیگ نشان از میزان تاثیر گذاری او در قهرمانی تیمش در این لیگ دارد. او در حالی عنوان نخست و جایزه توپ طلا را بدست آورد که سادیو مانه، مهاجم پیشین لیورپول و حال حاضر بایرن مونیخ که عملکرد فوق العاده ای را در هر دو تیم داشت، در رده دوم و کیوین دیبروینه ستاره تیم منچستر سیتی که بسیار در پیروزی‌های این تیم موثر واقع شده بود در رتبه سوم ایستاد. 
 
دیگر بهترین‌ها
 
این مراسم تنها برای مشخص شدن بهترین بازیکن سال از سوی نشریه فرانس فوتبال نبود و بسیاری دیگر از برترین‌ها در عرصه‌های مختلف نیز مشخص شدند. عنوان بهترین تیم از نگاه این نشریه به باشگاه منچستر سیتی رسید که در کنار قهرمانی در لیگ انگلیس عملکرد بسیار درخشانی را در لیگ قهرمانان نیز از خود نشان دادند، اما با بازگشتی شگفت انگیز از سوی رئال مادرید از رسیدن به فینال این رقابت‌ها ناکام ماندند. با این حال این باشگاه عملکرد بسیار چشمگیری را از دیدگاه فنی و تیمی ‌در فصل گذشته از خود ثبت کرد. 
 
بهترین بازیکن زن نیز در سال گذشته همچون مراسم سال 2021 به الکس پوتیاس، ستاره تیم بارسلونا رسید که با اختلاف از دیدگاه همگان به عنوان بهترین بازیکن زن حال حاضر دنیای فوتبال شناخته می‌شود. جایزه سوکراتیس، عنوانی که به عملکرد انسان دوستانه در خارج از زمین بازی اهدا می‌شود؛ به سادیو مانه، بازیکن سنگالی بایرن مونیخ تعلق یافت. او به دلیل اقدامات بشر دوستانه در کشور خودش و توسعه بهداشت و آموزش در این کشور و بهبود وضع کودکان آن سرزمین با لیاقت تمام به این جایزه رسید. 
 
یکی از جنجالی ترین جوایز این مراسم مربوط به جایزه بهترین بازیکن جوان سال بود. جایزه ای که در لیست افراد برگزیده آن با قاطعیت تمام هیچ کدام را نمی‌توان بهتر از دیگری دانست، با این حال این جایزه به گاوی،‌ هافبک جوان و آینده دار تیم ملی اسپانیا و باشگاه بارسلونا رسید. او که در تیم ملی کشورش و نیز باشگاه بارسلونا در فصل اخیر بسیار درخشان ظاهر شد توانست به یکی از مهره‌های ثابت هر دو تیم تبدیل شده و بسیار تاثیر گذار باشد؛ همین موضوع شاید وجه تمایز او با دیگررقبایش در انتخاب او به عنوان بهترین بازیکن جوان سال جهان است.
 
جایزه بهترین مهاجم نیز که در دو سال اخیر به این مراسم اضافه شده است؛ همچون سال پیش به رابرت لواندوفسکی، ستاره لهستانی پیشین باشگاه بایرن مونیخ و حال حاضر باشگاه بارسلونا رسید. او که در هر دو سال عملکرد خیره کننده ای را از خود نشان داده و در خط حمله  تیم‌هایش بسیار آتشین ظاهر شده بود، زیر سایه مسی و بنزما 
قرار گرفت و دستش از جایزه اصلی کوتاه ماند تا به جایزه بهترین مهاجم سال دست یابد.
 
در نهایت عنوان بهترین دروازبان سال به تیبو کورتوا رسید. او با واکنش‌های ماندگارش یکی از مهم ترین عوامل موفقیت‌های فصل گذشته رئال مادرید بود و با قاطعیت تمام توانست این جایزه را کسب کند. واکنش‌های او برای دفاع از دروازه اش به خصوص در بازی برابرچلسی و لیورپول باعث شد تا تیمش بتواند به جام قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا دست یابد. شاید ماندگار ترین صحنه از عملکرد فصل گذشته این دروازبان به دیدار فینال لیگ قهرمانان اروپا در برابر لیورپول بازگردد که مهار ضربه محمد صلاح از فاصله‌ای نزدیک را به همراه داشت و باعث قهرمانی رئال مادرید شد.
 
گرچه همانند سالیان گذشته نفوذ شرکت‌های تجاری نیز در این مراسم به دلیل تبلیغات و مسائل مالی مشهود بود، اما با توجه به فاصله کیفیت و عملکرد برندگان جوایز نسبت به دیگران، برخلاف سال گذشته شاهد اتفاقات تعجب برانگیزی نبودیم