استخدام علیه سونامی بازنشستگی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش جزئیات برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و همچنین اجرای قانون نظام رتبه‌بندی معلمان را اعلام کرد.

تاریخ انتشار: 10:29 - یکشنبه 1401/12/7
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
استخدام علیه سونامی بازنشستگی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش جزئیات برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و همچنین اجرای قانون نظام رتبه‌بندی معلمان را اعلام کرد. به گزارش ایسنا، صادق ستاری‌فرد در نشستی خبری با بیان اینکه تا کنون ۹۳۰ هزار پرونده رتبه‌بندی تشکیل شده که شامل شاغلان و بازنشستگان می‌شود، گفت: ۱۳۰هزار نفر از این تعداد نومعلمان هستند. او افزود: تاکنون احکام قطعی ۴۱۱هزار و ۷۷۰ نفر از این تعداد صادر شده که ۶۶هزار و ۲۶۳ نفر بازنشسته و ۳۴۵هزار و ۶۰۷ نفر از شاغلان هستند.

ستاری فرد توزیع معلمان در رتبه‌بندی را اعلام کرد و افزود: تاکنون ۳۱هزار و ۵۹۲ نفر رتبه یک، ۸۱ هزار و ۲۸ نفر رتبه دو، ۲۱۸هزار ۵۸۱ رتبه سه، ۱۳هزار، ۱۶۸ نفر رتبه چهار و ۱۲۳۸ نفر رتبه پنجم را کسب کرده‌اند و نویدبخش آن است که تا آخر اسفند رتبه‌بندی را به سرانجام برسانیم.

رتبه‌ها را در سامانه my.medu.ir می‌توان مشاهده کرد و از روز سه‌شنبه ۹ اسفندماه امکام ثبت اعتراضات در این سامانه فراهم می‌شود. معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: معلمانی که نسبت به رتبه خود اعتراض دارند می‌توانند اعتراض خود را در سامانه ثبت کنند.

سونامی بازنشستگی فرهنگیان در سال آتی

ستاری‌فرد با بیان اینکه در سال آینده با سونامی بازنشستگی روبه‌رو هستیم و حدود ۸۴هزار نفر مشمول بازنشستگی داریم، گفت: برآورد ما این است که از این تعداد ۲۰درصد بمانند و استمرار خدمت دهند و حدود ۷۰هزار نفر بازنشسته شوند. راهکار مطلوب ما این است که خروجی دانشگاه فرهنگیان، جایگزین شوند. اما اکنون میزان خروجی‌ها کفاف نیاز آموزش و پرورش را نمی‌دهد. هرچند حمایت‌های جدی برای ارتقای زیرساخت‌ها انجام دادیم. اما هنوز کفایت نمی‌کند.

او ادامه داد: یکی از راهکارها آزمون استخدامی بر اساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است تا از این چالش عبور کنیم. آزمون پیش رو تغییرات جدی پیدا کرده و منجر به شناسایی و جذب نیروی باکیفیت خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه پیش‌بینی ما این بود که آزمون استخدامی در اسفندماه برگزار شود که به سال ۱۴۰۲ موکول شد تا هم فرصت مطالعاتی وجود داشته باشد و هم با اختلالی در آزمون به جهت تعطیلی مراکز آموزشی مواجه نشویم. آزمون را ۸ اردیبهشت سال آینده، یعنی اولین فرصت بعد از ماه مبارک رمضان برگزار می‌کنیم. ثبت‌نام از پایان هفته یعنی نهم یا دهم اسفندماه شروع و مختص جذب آموزگاران ابتدایی است.

ستاری‌فرد افزود: در مجموع ۲۸هزار و ۱۷ آموزگار دوره ابتدایی، استثنایی، عشایری و مرزی جذب خواهند شد. او درباره تغییرات آزمون گفت: منابع و مواد آزمونی اصلاح شده‌اند که اطلاع‌رسانی می‌شود. فرایند مصاحبه و گزینش و موارد امتیاز آور در ۲۳ حیطه به صورت کامل مشخص شده است.

به‌دنبال آن هستیم در ارزیابی تکمیلی یا همان مصاحبه بتوانیم از ظرفیت نیروی غیربومی ارزیابان حرفه‌ای استفاده کنیم. قبلا مصاحبه‌ها در سطح استانی انجام می‌شد. به دنبال تربیت ارزیابان حرفه‌ای هستیم. تغییر دیگر مربوط به سن است. قبلا تفکیکی برای مدرک ارشد وجود داشت. اما این را برداشته‌ایم و امسال طبق قانون، حداقل سن ۲۰ و حداکثر سن ۴۰ سال است تا بتوانیم حضور دهه شصتی‌ها را هم در آزمون شاهد باشیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مصوبه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده مدت زمان فعالیت تمام‌وقت در مراکز آموزشی دولتی از سقف سن، کسر می‌شود که در دفترچه آزمون قید خواهد شد؛ همچنین شرایط احراز شغل را تغییر داده‌ایم که مهم‌ترین تغییر آزمون خواهد بود.

در آزمون سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰درصد شرکت‌کنندگان فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد، غیردولتی و پیام نور بودند، در سال ۹۹ و ۹۸ هم همینطور بود. از طرفی آزمون تیمز و پرلز حاکی از عملکرد ضعیف دانش‌آموزان در مهارت خواندن و نوشتن و محاسبات ریاضی است.

ستاری‌فرد افزود: یک علت این است که معلم دوره ابتدایی باید از بنیه علمی قوی برخوردار بوده و مهارت‌های چندساحتی داشته باشد. قبلا عمده رشته‌ها  روان‌شناسی، مشاوره و… بود و فرصتی برای سایر دانش آموختگان که شم معلمی دارند وجود نداشت. لذا نسبت به بسط رشته‌ها در حوزه‌های علوم اسلامی، علوم انسانی و علوم پایه در آزمون پیش رو اقدام کردیم. البته یک تبصره هم داریم و حافظان قرآن کریم با شرط داشتن مدرک کارشناسی موردتأیید دانشگاهی وزارت علوم می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

او همچنین به شاخص‌ها و ویژگی‌های شخصیتی شغل معلمی اشاره کرد و گفت: شایستگی‌های عمومی در قالب ۲۳ شاخص در دفترچه مشخص شده که در مصاحبه سنجیده می‌شود. حدنصاب را تیز اصلاح کرده‌ایم و میانگین نمره سه‌نفر اول هر منطقه مبنای حدنصاب قرار می‌گیرد و کمک می‌کند افراد بیشتری وارد فرایند ارزیابی تکمیلی و مصاحبه شوند.

متأسفانه سال گذشته از مجموع سهمیه‌های دریافت شده، ۹هزار و ۷۷۵ صندلی ما خالی ماند و در مرحله تکمیل ظرفیت دیدیم که نمرات منفی است. باید اجازه دهیم نخبگان سایر رشته‌ها نیز در آزمون شرکت کنند. ما تقویت علوم ریاضی و علوم پایه را در دوره ابتدایی مدنظر داریم.

نیمه تیرماه، زمان اعلام نتایج آزمون

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: قبلا سهم نمره آزمون کتبی ۷۰درصد و مصاحبه ۳۰درصد بود که در آزمون پیش رو سهم آزمون ۴۰درصد و سهم مصاحبه ۶۰ درصد خواهد بود. تغییر بعدی افزایش طول زمان گزینش است. نتایج نهایی آزمون نیمه تیرماه اعلام می‌شود و تا اواخر شهریور فرصت شرکت در دوره مهارت‌آموزی فراهم می‌شود. به بیان دیگر، کل آزمون ۱۰۰۰ امتیاز دارد که ۴۰۰ امتیاز مربوط به آزمون کتبی و ۶۰۰ امتیاز مربوط به ارزیابی تکمیلی است.

حداقل نمره برای قبولی ۴۷۰ امتیاز است. در واقع ورود و شرکت در آزمون تسهیل شده؛ اما قبولی سخت‌تر شده است. ستاری‌فرد اضافه کرد: اعتقادداریم امروز مدرسه تنگه احد انقلاب اسلامی است و هرکسی دغدغه تعلیم و تربیت دارد باید به ما کمک کند. ما تقریبا یک ماه به صورت شبانه‌روزی درگیر نهایی‌شدن فرایند آزمون استخدامی بودیم و جا دارد از سازمان اداری و استخدامی تشکر کنم. کاهش تراکم کلاسی و تقویت نیروی انسانی در هنرستان‌ها و مدارس شبانه‌روزی مدنظر ماست.

چه کسانی در آزمون استخدامی می‌توانند شرکت کنند؟

او در پاسخ به اینکه آیا برای نیروهای حق التدریس و نهضتی امتیازی در این آزمون خواهند داشت، اظهار کرد: در آزمون مذکور چندگروه می‌توانند شرکت کنند. نخست داوطلبان آزاد، دوم معلمانی که غیررسمی با آموزش و پرورش در حال همکاری هستند اعم از نیروهای خرید خدمات، معلمان مدارس غیردولتی و حق‌التدریسی‌ها و سوم دانش‌آموختگان حوزوی هستند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سؤال دیگری درباره جاماندگان از رتبه بندی و مهلت ثبت مدارک و مستندات عنوان کرد: فعلا سامانه مسدود نشده است و امکان ثبت مدارک وجود دارد. اما توصیه ما این است هرچه سریع‌تر ثبت مدارک انجام دهند که مرحله ارزیابی و تعیین رتبه به اطلاله نینجامد و حقوق خودشان تضییع نشود. جاماندگان هرچه زودتر اقدام کنند.

ستاری‌فرد افزود: اکنون ۳۸هزار بازنشسته به صورت حق التدریس با آموزش و پرورش همکاری می‌کنند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یک × دو =