تقویت هویت مادری

مادری در کنار همسری مهمترین نقشی است که زنان در خانواده بر عهده می‌گیرند. در این زمینه سپیده ژالی، کارشناس ارشد مامایی و کارشناس باروری سالم و جمعیت مرکز بهداشت شماره دو اصفهان توضیحی داده است که به آن می‌پردازیم:

تاریخ انتشار: 11:02 - چهارشنبه 1403/02/26
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
تقویت هویت مادری

به گزارش اصفهان زیبا؛ مادری در کنار همسری مهمترین نقشی است که زنان در خانواده بر عهده می‌گیرند. در این زمینه سپیده ژالی، کارشناس ارشد مامایی و کارشناس باروری سالم و جمعیت مرکز بهداشت شماره دو اصفهان توضیحی داده است که به آن می‌پردازیم:

هویت مادری

مادر شدن تجربه‌ای است جهانی که تمام زنان را در سراسر دنیا به یکدیگر پیوند می‌دهد.

در این بین بقای نسل بشر و به طور کلی انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر توسط زنان و مادران صورت می‌گیرد.

در تمام فرهنگ‌ها، مادری به عنوان یکی از اجزای هویت زنان محسوب می‌شود.

حس مادری با شروع بارداری شکل گرفته و با احساس مسئولیتی جدید در مراحل رشد کودک هویت می‌یابد.

امنیت، حمایت، محبت، بازی و تربیت سلسله اموری هستند که مادران در ارتباط با فرزندان خویش انجام می‌دهند.

همه این کارها در بستر رفتارهای اخلاقی مانند گذشت، بردباری و مدارا، گاهی مهربانی و گاهی سخت‌گیری انجام می‌گیرد.

تجلی احساس مادرانه و نیاز به فرزند در بسیاری از زنان به سادگی قابل مشاهده است. زیرا شدت احساسات و عواطف از صفات بارز آنهاست.

 مهمترین عرصه تجلی عاطفه و احساس، مادری کردن است و زن فقط با مادر شدن می‌تواند تمام ظرفیت‌های عاطفی خود را بروز دهد.

برخلاف وجود مسائل و مشکلات مرتبط به فرزند‌آوری، مادری، تجربه‌ای ارجمند با ویژگی‌‌های منحصر به ‌فرد است که هیچ‌کس غیر از مادر نمی‌‌تواند آن را تجربه کند.

این تجربه با ویژگی‌هایی نظیر تکامل روحی، افزایش مسئولیت‌‌پذیری و حامی یک شخص بی‌‌دفاع بودن، ازخودگذشتگی و افزایش صبر و تحمل، عشق و دلبستگی شدید، افزایش امید به زندگی، حس آرامش همراه است.

قرآن کریم برای ویژگی‌ها، وظایف و حقوق مادران مقام و جایگاه ویژه‌ای در نظر گرفته که عمل به آنها موجب ارزشمندی هر چه بیشتر این نقش می‌شود.

اگرچه در یک خانواده برای اینکه فرزندان به‌صورت درست تربیت شوند، وجود پدر و مادر در کنار هم بسیار مهم و ضروری است، اما همیشه مادر‌ها نسبت به پدر‌ها نقش پررنگ‌تر و مؤثرتری در زمینه تربیت کودکان برعهده دارند؛ چراکه معمولاً فرزندان در طول روز زمان بیشتری را با مادران خود سپری می‌کنند.

 این مادران هستند که با یاددادن اصول کلی زندگی و آموزش آن به کودکانشان، زمینه را برای شکل‌گیری شخصیت فرزندان به وجود می‌آورند.

اهمیت نقش مادران در فرزندپروری

 اهمیت نقش مادران در زمینه فرزندپروری از آنجایی روشن می‌شود که با تولد نوزاد، این مادر است که برای اولین‌بار کودک را در آغوش می‌گیرد.

 او را بغل می‌کند و کم‌کم کودک با بزرگ‌تر شدن و رشد کردن از مادر خود یاد می‌گیرد که چگونه با دیگران رفتار کند. بنابراین رفتار مادران با فرزندانشان در شکل‌دهی ساختار کلی شخصیت آن‌ها تأثیر چشمگیری دارد.

مادر همیشه تلاش می‌کند یک محیط مطلوب را برای رشد بهینه فرزند خود فراهم کند.

 از همان روز‌های اول تولد فرزند، این مادران هستند که سعی می‌کنند محیطی مطلوب و مناسب را برای رشد، بازی و خلاقیت فرزندان خود را فراهم کنند تا کودکان بتوانند در آرامش کامل رشد کنند.

مادر همیشه تلاش می‌کند فرزند خود را از لحاظ رفتاری به حد تکامل و رشد مناسب برساند.

 مسلماً هیچ‌کس مثل مادر نمی‌تواند فرزند خود را به‌خوبی بشناسد، چراکه فقط مادر از نزدیک مراحل تکامل رفتاری کودکش را مشاهده کرده و به خصوصیات و ویژگی‌های رفتاری و اخلاقی فرزند خود شناخت کامل دارد.

مادران با توجه دقیق به رفتار و گوش‌دادن به حرف‌ کودکان خود  باصبر و حوصله می‌توانند به ‌خوبی بفهمند در سر فرزندانشان چه می‌گذرد و آن‌ها چه خواسته‌ها و نیاز‌هایی دارند.

مادر همیشه تلاش می‌کند با فرزندانش ارتباط خوبی داشته باشد، به آن‌ها عشق بورزد و مراقبشان باشد.

 مسلماً عشق ورزیدن به فرزند مهمترین نقش مادر در تربیت او محسوب می‌شود، بنابراین در صورتی‌که شما با کودکتان مهربان بوده و در فعالیت‌های روزانه در کنار آن‌ها باشید، آنها نیز به‌صورت خودبه‌خودی یاد می‌گیرند که وقتی بزرگ شدند، با اطرافیانشان مهربان و رئوف باشند.

رفتار یک مادر با فرزندان، نه تنها در دوران کودکی او، بلکه در بزرگسالی هم، بر روی رشد و تکامل او اثر دائمی و مطلوبی خواهد داشت.

لزوم حمایت مادران

از آنجایی که حمایت‌های اجتماعی و اطلاعاتی تاثیر مثبتی بر هویت مادری دارد، آموزش همسران و خانواده در زمینه حمایت از مادران نیز، می‌تواند به تصویر سازی هویتی مادر کمک کرده و آن را ارتقاء دهد.

در واقع، ایفای نقش مادری و شغلی به طور همزمان نیازمند چتر حمایتی همه جانبه جامعه و نهادهای مرتبط است.

 در این صورت هم سلامت نوزادان و کودکان تضمین می‌شود و هم دغدغه و نگرانی مادران از مادری کردن کاهش می‌یابد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

18 + 7 =