به گزارش اصفهان زیبا؛ مسابقات جهانی ورزش زورخانهای پس از دو روز رقابت در اصفهان با شناخت نفرات برتر به کارش پایان داد. در پایان رقابتهای بخش تیمی، تیم ورزش زورخانهای کشورمان با ۲۵۷ امتیاز قهرمان شد، تیم آذربایجان با ۱۸۵ امتیاز دوم شد و تیمهای عراق با ۱۷۰ امتیاز و تاجیکستان با ۱۵۰ امتیاز در ردههای بعدی جای گرفتند.
مراسم افتتاحیه این رقابتها عصر پنجشنبه در سالن پیروزی برگزار شد و پس از سخنرانی استاندار اصفهان و رئیس فدراسیون ورزش زورخانهای و پهلوانی، بازیکنان شرکتکننده از مقابل جایگاه مسئولان رژه رفتند.
در اولین دوره از مسابقات جهانی ورزشهای زورخانهای بیش از ۱۳۰ ورزشکار زورخانهای از ۲۰ کشور ایران، استونی، تاجیکستان، بلاروس، لیتوانی، تانزانیا، آذربایجان، رواندا، بنین، سوریه، فلسطین، سریلانکا، ازبکستان، افغانستان، عراق، پاکستان، هندوستان، لهستان، نپال و بروندی شرکت داشتند.
در جریان مراسم افتتاحیه، از آیتالله مستجاب الدعواتی، بزرگ ورزش زورخانهای و صاحب زنگ این رشته که سابقه 90ساله در ورزش زورخانهای و پهلوانی دارد، تقدیر شد.
سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان، در مراسم افتتاحیه از اینکه میزبانی این رویداد به نصف جهان سپردهشده است، ابراز رضایت کرد.
او تأکید کرد: میزبانی اصفهان، برای توسعه این رشته ورزشی در جهان مؤثر است؛ زیرا رشته ورزش زورخانهای و باستانی با تاریخ اصفهان عجین شده و قدیمیترین زورخانههای کشور در اصفهان بناشده است، همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ورزش باستانی تنها یک ورزش نیست؛ بلکه یک فرهنگ و تاریخ است.
به گفته استاندار اصفهان، ورزش باستانی ورزش ایرانیان است و با ورود اسلام به این مرزوبوم از اسلام تأثیر گرفت و با جوانمردی و فرهنگ اسلامی عجین شد.
مرتضوی تصریح کرد: امروز در دنیا ورزش زورخانهای به عنوان میراثی غنی از سوی ایران اسلامی در جهان مطرح است و به همین دلیل روز ۱۸ شوال که روز پیروزی امیر مؤمنان مقابل شر مطلق است، به نام روز فرهنگ ورزش پهلوانی نامگذاری شد.
او ادامه داد: ورزشکاران رشته باستانی در کنار ورزش با نگاه به فتوت و جوانمردی و خصایص اخلاقی و منش مولای متقیان خود را در راه راستین و رستگاری، رشد و تکامل ذهنی قرار میدهند و در همین مسیر زندگی خود را به شکلی رقم میزنند که در مقابل ظالم و ظلم ایستاده و سینه سپر کنند.
به گفته استاندار اصفهان، همه اجزای زورخانه از اشعار مرشد، نوع ورزش و استادان، همه از احترام و خضوع به بزرگان و پیشکسوتان در کنار بزرگمردی است و در این ورزش حتی در اشعار مرشد نیز به کسب فضایل انسان کامل اشاره میشود.
او با بیان اینکه امیدوارم این مسابقات نقطه عطفی برای انتشار فرهنگ پهلوانی در جهان باشد، خاطرنشان کرد: ما مصمم هستیم با همکاری و تعامل با همه کشورها زمینه توسعه و ترویج ورزش زورخانهای را فراهم کنیم تا همگان با آن آشنا شوند. مهرعلی بارانچشمه، رئیس فدراسیون زورخانهای و کشتی پهلوانی، در حاشیه این رقابتها گفت: از استاندار و شهردار اصفهان، ادارهکل ورزش و جوانان این استان، باشگاه بزرگ سپاهان و همه عزیزان تشکر میکنم که با حمایتشان شرایط دیدهشدن ورزش زورخانهای را فراهم کردند.
سید محمد شروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان نیز که بهعنوان مهمان ویژه در این رویداد حضور داشت، در گفتوگویی تأکید کرد: فدراسیون زورخانهای و کشتی پهلوانی یکی از یاران نزدیک وزارت در برگزاری برنامههای فرهنگی است و به همین جهت فدراسیون برای وزارت ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است.
او با بیان اینکه ورزش زورخانهای، خود یک برند است، تصریح کرد: کسی که رئیس هیئت این رشته در استانی میشود، هیچ زمانی جواب رد از مسئولان نخواهد شنید؛ زیرا درباره مسجد و زورخانه همیشه کلمه خادم را میشنویم.
اسبقیان افزود: رهبر معظم انقلاب بارها به بینالمللی کردن این رشته تذکر داده بودند و در آخرین دیدار با ورزشکاران بارها از اقدامات فرهنگی تشکر کردند و این یعنی رضایتمندی؛ ما در روز ملاقات با حضرت آقا و در شرایط بدی که بود، لبخند را با حرکات نمایشی که نوجوانان انجام دادند، دیدیم.
به گفته معاون توسعه ورزش قهرمانی و فرهنگی وزارت ورزش، بودجه فدراسیون ورزش زورخانهای از ۱۸ میلیارد به ۵۰ میلیارد رسیده و اعتبارات ورزشی نسبت به سال گذشته بیش از ۱۰۰ برابر شده و این به دلیل اعتقادی است که رئیسجمهور شهید به ورزش داشتند.
اسبقیان تأکید کرد: معتقدیم باید زورخانهها افزایش پیدا کنند و زورخانهها باید در اختیار هیئتهای استانی باشند؛ زیرا زورخانهها بهنوعی شفادهنده هستند و افراد با وضو به آن وارد میشوند، به سادات احترام میگذارند و زنگ میزنند و این نشاندهنده فرهنگ زورخانه و ورزش باستانی است.