نشست رسانهای مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از مجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهمنظور تشریح عملکرد این نهاد در سال ۱۴۰۱ و تبیین برنامههای پیش رو برگزار شد. سید مجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، در تازهترین نشست رسانهای خود که روز یکشنبه، بیستو یکم اسفند، در ساختمان این مجموعه برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای این نهاد مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبیین برنامههای آینده پرداخت که در ادامهاهم آنها ذکر شده است.
مجموعه صندوق اعتباری هنر بر اساس فعالیتها و برنامهریزیهای سال ۱۴۰۱ برنامههای خود را پیش برده است. عمدهکارهای صندوق مبتنی بر حمایت از اصناف مختلف فرهنگ و هنر و فعالان قرآن و عترت است؛ افرادی که بخش عظیمی از آنها اکنون نیزعضو صندوق هستند. خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ هم با اصلاح روند عضویت با توجه به نواقصی که قبلا وجود داشت و هم تشکیل کارگروههای عضویت که در استانها با حضور مدیران کل ارشاد استانها، کارشناسان خبره فعالیتهای هنری و نمایندگان صندوق صورت گرفت، شرایط بهتری برای عضویت برنامهریزی شده است.
ما در سال جاری توانستیم بیش از ۱۰ هزار نفر را به جمع بیمهشدگان بیمه تأمین اجتماعی اضافه کنیم که در این میان ۲۴۰ میلیارد تومان یارانه دولتی بهصورت کلی توسط صندوق بهعنوان بیمه پرداخت شده است.مهمترین خدمتی که صندوق میتواند به جامعه فرهنگ و هنر بکند، موضوع سلامت و بیمههاست. هرچقدر بتوانیم این روند را افزایش بدهیم، به توفیقهای زیادی دست پیدا میکنیم.
از سوی دیگر، ما چه در حوزه بیمه تأمین اجتماعی و چه در بیمه تکمیلی بخشی از حمایتها را بهصورت رایگان انجام میدهیم که در این راستا، سهم خود هنرمند هم به واسطه صندوق پرداخت میشود و چون عضو خانواده ما هستند، ما با افتخار این عزیزان را تحت پوشش قرار میدهیم؛ همچنین در بحث فعالسازی و توانمندسازی هنرمندان بهصورت جدی کارها را دنبال میکنیم؛ فرایندی که بتواند هنرمندان را وارد فضای موثرتر و بهتری در حوزه کسبوکارهای هنری کند.
البته در این زمینه برنامهریزیهایی برای تشکیل یک شرکت صورت گرفته است که طی سال آینده جزئیات آن اعلام میشود. ایجاد مرکز مشاوره کسبوکارهای فرهنگیهنری در تهران و شهرهای کشور یکی دیگر از فعالیتهای ماست که بهزودی این مرکز تأسیس میشود و هنرمندان میتوانند به صورتهای مختلف از خدمات این مرکز مشاوره و کمک بگیرند. در این زمینه برنامههای خوبی تدارک دیده شده است که میتواند دربرگیرنده نکتههای بسیار ارزشمندی باشد. بخش دیگری به نام شرکت هنرکارت داریم که در سال آینده برنامه ویژهای برای آن در نظر گرفتهایم. هنرکارت یکی از محصولات ویژه صندوق اعتباری هنر است که خدمات به اعضا در آن تعریف شده است.
در این زمینه فعالیتهای بسیار خوبی صورت گرفته است که در روزهای آینده جزئیات آن اطلاعرسانی میشود. ما در این راستا، نرم افزاری را نیز طراحی کردیم که در روزهای آینده فعالیت خود را آغاز میکند و میتواند دربرگیرنده اتفاقهای بسیار خوبی باشد؛ همچنین ابتدای سال آینده در ارائه خدمات درمانی، سلامت و رفاهی در هنرکارت خبرهای زیادی داریم. امیدواریم بتوانیم این خدمات را به بهترین شکل ممکن به هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه ارائه دهیم. ما در سال جاری توانستیم مجموعا بیش از ۵۳۵ میلیارد تومان، خدمات حمایتی از مجموعه اعضای صندوق اعتباری هنر داشته باشیم. این رقم غیر از بسته حمایتی معیشتی است که آن را اصلا وارد بخشهای حمایتیمان نکردیم. این نشان میدهد از هر یک میلیارد تومانی که بهعنوان حمایت دریافت کردیم، دو میلیارد تومان خدمات ارائه دهیم. این روند میتواند دربرگیرنده اتفاقهای خوبی باشد.
مسئله مهم دیگر، بحث مسکن است که یکی از موضوعهای مهم صندوق اعتباری هنر است؛اما اجرای این موضوع تنها در دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست؛ البته تفاهمهایی قبلا در این زمینه امضا شد؛ اما آنچنان که باید جلو نرفت. امسال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگروه ویژهای را تشکیل دادند و در این زمینه، مقدمات فراهمسازی تعاونی شکل گرفته و قرار بر این است که به زودی جلسهای با معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شود تا بتوانیم در حوزه مسکن فعالیتهای حمایتی را ادامه دهیم. در این حوزه متناسب با شرایطی که وزارت راه و شهرسازی در این چارچوب دارد، به دنبال کارهای مطالعاتی و شناسایی هستیم که امیدواریم به نتیجه لازم برسیم.
مسئله پایانی که در این روزها بهشدت پیگیر آن بودیم، موضوع بیمه بیکاری هنرمندان بود که به اعتقاد من موضوع بسیار مهمی است. این مسئله یکی از مطالبههای مهم هنرمندان است که میتواند بسیار مهم باشد. البته تشخیص بیمه بیکاری در این حوزه بسیار سخت و پیچیده است؛ اما طرحی را آماده کردیم که اگر به تصویب برسد، کارها را آغاز میکنیم تا حداقل آن دسته از هنرمندانی را که تحت پوشش صندوق اعتباری هنر هستند، پوشش دهیم.