چه کسانی روی نیمکت 16 تیم لیگ برتری در هفته اول نشستند؟

سکان‌داران لیگ 24

فصل جدید لیگ برتر فوتبال در حالی آغاز شد که نیمکت تیم‌های لیگ برتری به نسبت لیگ گذشته دستخوش تغییراتی شد …

تاریخ انتشار: 09:54 - شنبه 1403/05/27
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
سکان‌داران لیگ 24

به گزارش اصفهان زیبا؛ فصل جدید لیگ برتر فوتبال در حالی آغاز شد که نیمکت تیم‌های لیگ برتری به نسبت لیگ گذشته دستخوش تغییراتی شد؛ اما دو تیم اصفهانی بدون تغییر نسبت به لیگ بیست‌وسوم در هفته اول لیگ بیست‌وچهارم به میدان رفتند و محرم نویدکیا، تنها سهم فوتبال نصف‌جهان، از جرگه مربیان است.

به روال فصل‌های گذشته چند مربی خارجی هدایت تیم‌های لیگ برتری را برعهده دارند که تقابل افکار تاکتیکی آن‌ها که هر کدام مربوط به یک سبک فوتبال است، می‌تواند از عوامل جذابیت لیگ باشد.

با پایان‌یافتن هفته اول لیگ، در ادامه مروری بر نیمکت 16 تیم حاضر در این رقابت‌ها خواهیم داشت:

تیم پرسپولیس: پس از آنکه یحیی گل‌محمدی در میانه راه از جمع سرخ‌پوشان جدا شد، این تیم با اوسمار ویرا، دستیار برزیلی او، لیگ را ادامه داد و کسب قهرمانی در کورس نزدیک با استقلال، این تصور را ایجاد کرده بود که پرسپولیس با این مربی ادامه خواهد داد؛ اما اوسمار به بهانه واهی امنیت‌نداشتن، ایران را ترک کرد تا مدیران تیم با خوان کارلوس گاریدو اسپانیایی به توافق برسند. گاریدو هدایت تیمی را برعهده گرفته که در یک دهه گذشته، بیشتر عناوین قهرمانی لیگ برتر را از آن خود کرده و کار سختی را برای جلب‌نظر هواداران این تیم پیش رو دارد و با تساوی در گام نخست برابر تیم ذوب‌آهن، شاید بخشی از مسیر سخت پیش رو را درک کرده باشد.

تیم استقلال: با اینکه آبی‌های تهرانی در پایان فصل قهرمانی را ناباورانه به رقیب سنتی واگذار کردند، مدیران هلدینگ خلیج‌فارس تصمیم به ادامه همکاری با جواد نکونام گرفتند تا ملی‌پوش سابق فوتبال ایران، هفتمین تجربه حضورش روی نیمکت تیم‌های لیگ برتری را پیش رو داشته باشد. استقلال در فصل نقل‌و‌انتقال‌ها تحرک چشمگیری داشته و کارشناسان با توجه به شاکله تیم، آبی‌ها را یکی از مدعیان قهرمانی می‌دانند که در این میان نقش نکونام برای تحقق این هدف حائز اهمیت است.

تیم سپاهان: با وجود اینکه سرمربی پرتغالی پس از پایان جام حذفی و قهرمانی طلایی‌پوشان به‌صورت تلویحی از هدایت تیم سپاهان خداحافظی کرده بود، در نهایت برای ادامه همکاری با مدیران باشگاه سپاهان به توافق رسید که دلیل اصلی این موضوع، دیدار نماینده اصفهان با تیم شباب الاهلی در مرحله پلی‌آف لیگ نخبگان بود و البته با شکست پرگل تیم سپاهان همراه شد. مورایس برای سومین فصل متوالی روی نیمکت تیم سپاهان می‌نشیند و میانگین کسب 2.03 از هر بازی، عملکرد خوبی برای او محسوب می‌شود؛ اما موضوع مهم اینجاست که برخلاف دو فصل گذشته، اعتماد چندانی وجود ندارد و بعید است مدیران باشگاه و هواداران در خصوص عملکرد احتمالی نامطلوب، صبور باشند.

تیم تراکتور: بازگشت دوباره دراگان اسکوچیچ به فوتبال ایران، یکی از جذابیت‌های فصل جدید لیگ برتر به‌شمار می‌آید. این مربی کروات که تیم ملی فوتبال با هدایت او به جام‌جهانی قطر صعود کرد، پس از چهار فصل دوری از لیگ برتر کشورمان، بار دیگر به این رقابت‌ها بازگشته و روی نیمکت تیمی ‌با هواداران پرشور نشسته است. اسکوچیچ در مدت حضورش در فوتبال ایران سابقه هدایت تیم‌های ملوان، فولاد و صنعت نفت را برعهده داشت و به‌عنوان یک مربی عـملکرد رضایت‌بخشی برجای گذاشت.

تیم ذوب‌آهن: کسب رتبه پنجمی لیگ گذشته تردیدی برای ادامه همکاری با محمد ربیعی نگذاشته بود و این مربی برای دومین سال متوالی سکان‌دار سبزپوشان اصفهانی خواهد بود؛ البته بازبودن پرونده تیم مس رفسنجان که ربیعی نیز در این پرونده برای ادای توضیحات خوانده شده، ابهام‌هایی را پیرامون ادامه همکاری گاندوها با این مربی ایجاد کرده بود؛ اما فعلا روال بر همکاری است و این مربی با تحرک کم‌توان در فصل نقل‌وانتقال‌ها، راهی لیگ برتر شده است. ربیعی فصل گذشته عملکرد خوبی با تیم ذوب‌آهن داشت تا این موضوع انتظارها را از کادر فنی این تیم بالا ببرد.

تیم ملوان: این تیم که فصل گذشته با مهدی تارتار عملکردی بهتر از حد تصور داشت، پس از قطع همکاری با این مربی، با سعید دقیقی، سرمربی فصل گذشته شمس‌آذر، به توافق رسید؛ اما درست زمانی که این تیم برای حضور در فصل جدید لیگ آماده می‌شد، اعلام شد دقیقی از ملوان جدا شده و مازیار زارع سرمربیگری این تیم را عهده‌دار شده است. زارع که یکی از بازیکنان سرشناس ملوان است و به عضویت تیم ملی هم رسیده، حالا در جایگاه یک سرمربی باید تیمش را در همان مسیر فصل گذشته قرار دهد.

تیم آلومینیم اراک: نماینده اراک برای فصل جاری نیز با مجتبی حسینی همکاری خواهد داشت. این مربی که سابقه هدایت تیم های ذوب‌آهن، تراکتورسازی، نفت مسجدسلیمان و پیکان را دارد، در اراک تجربه دیگری را پشت سر خواهد گذاشت.

تیم شمس‌آذر قزوین: از آن دسته اتفاق‌های عجیب‌‌غریب فوتبال ایران در این فصل در تیم شمس‌آذر رخ داد و این تیم برای دومین فصل لیگ برتری بودن با مازیار زارع به توافق رسید؛ اما به‌یک‌باره اعلام شد سعید دقیقی بار دیگر هدایت این تیم را برعهده خواهد گرفت و زارع هم به تیم ملوان خواهد رفت.

تیم گل‌گهر سیرجان: مهدی تارتار پس از عملکرد خوبی که با تیم ملوان داشــت و انــزلــی‌چـی‌هــا را بــه جمع تیم‌های بالانشین رساند، از این تیم جدا شد و با سفر به کرمان، هدایت تیم گل‌گهر را برعهده گرفت. تارتار با تجربه پانزده‌ساله مربیگری در لیگ برتر، در بیشتر شهرهای ایران فعالیت کرده است و مارکوپولوی جدید فوتبال کشورمان محسوب می‌شود.

تیم مس رفسنجان: پس از مدت‌ها که خبری از مربیان اصفهانی روی نیمکت تیم‌های لیگ برتری نبود، محرم نویدکیا در نیم‌فصل با تیم مس رفسنجان به توافق رسید و هدایت این تیم را برعهده گرفت. عملکرد خوب نویدکیا در نیم‌فصل سپری‌شده، مدیران کرمانی را مجاب به همکاری با این مربی جوان کرد و حالا نویدکیا با تیمی که با نظر خودش بسـته شده است، فرصت خوبی برای بروز توانمندی‌هایش خواهد داشت.

تیم فولاد خوزستان: یحیی گل‌محمدی که دوره درخشانی را با تیم پرسپولیس سپری کرد، دوازدهمین فصل حضورش در لیگ برتر به‌عنوان سرمربی را سپری خواهد کرد. انتخاب تیم فولاد برای ادامه فعالیت مربیگری، ریسک بزرگی برای گل‌محمدی به ‌حساب می‌آید و باید منتظر ماند و دید که او با این ریسک چه خواهدکرد؟

تیم نساجی مازندران: ساکت الهامی در ششمین فصل حضورش در لیگ برتر، همچنان روی نیمکت نساجی می‌نشیند که فصل قبل از سقوط، نجاتش داد. این مربی سابقه هدایت تراکتور و نساجی و هوادار را هم در کارنامه دارد؛ اما نقطه‌عطف مربیگری او در تیم نساجی رقم خورده است.

تیم هوادار: پس از قطع همکاری تیم هوادار با مسعود شجاعی، این باشگاه به‌سراغ مهدی رحمتی رفت و دروازه‌بان سابق تیم ملی را به خدمت گرفت. رحمتی تجربه حضور در لیگ برتر را دارد و با توجه به اینکه پس از یک وقفه به لیگ برتر بازگشته، از انگیزه زیادی برای اثبات خودش برخوردار است.

تیم استقلال خوزستان: خوزستانی‌ها برای فصل جدید، هدایت تیمشان را به میودراگ بوژوویچ سپرده‌اند و او دومین مربی تازه‌وارد لیگ برتر محسوب می‌شود. این مربی 56ساله اهل مونته‌نگرو چندان نام‌ونشانی ندارد و معلوم هم نیست حضور او در ایران تا چه زمانی به طول خواهد انجامید.

تیم چادرملو یزد: سعید اخباری که دو تجربه ناموفق مربیگری در تیم‌های سایپا و ماشین‌سازی داشت، موفق شد نماینده یزد را به لیگ برتر برساند. یزدی‌ها پیش‌تر تیم شهید قندی را در لیگ برتر داشتند؛ اما باید تا میانه‌های نیم‌فصل صبر کنیم و ببینیم اخباری با این تیم صنعتی که بنیه مالی خوبی دارد، چه تدارکی برای لیگ برتر دیده است.

تیم خیبر خرم‌آباد: رضا مهاجری که با مربیگری تیم‌های مشهدی به فوتبال ایران معرفی شد، با خیبر به لیگ برتر صعود کرد و با نشستن روی نیمکت این تیم در لیگ جدید، پاداش صعودش را گرفت. شرایط لیگ برتر با لیگ دسته‌یک به‌طورکلی متفاوت است و باید دید مهاجری باتجربه برای لیگ برتر چه برنامه‌ای دارد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

هفده − 11 =