اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در بهارستان

سرپرست واحد آموزش و ارتقای  سلامت مرکز بهداشت شماره دو اصفهان ضمن مطرح کردن ضرورت سلامت و اهمیت داشتن دسترسی عموم مردم به آن، از اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در بهارستان توضیحی داد:

به گزارش اصفهان زیبا؛ اقدس یوسفی، سرپرست واحد آموزش و ارتقای  سلامت مرکز بهداشت شماره دو اصفهان ضمن مطرح کردن ضرورت سلامت و اهمیت داشتن دسترسی عموم مردم به آن، از اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در بهارستان توضیحی داد:

سلامت و ضرورت آن

سلامتی، اساسی‌ترین حق و ارزشمندترین سرمایه همه اقشار و طبقات اجتماع است.

اما، مروری بر نظام سلامت در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که نظام سلامت کارآمد نظامی است که بتواند ساختار و شرایط ارائه خدمت در درون سازمان را با تغییرات موجود در محیط هماهنگ سازد و خدمتی با کیفیت مطلوب را در نزدیک‌‌‌ترین محل به زندگی و کار مردم با هزینه‌ای مناسب و قابل پرداخت توسط آنها ارائه کند.

جامعه آرمانی ترسیم شده در سند چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ جامعه‌ای است که باید از حداکثر سلامت برخوردار باشد. طبق این سند، نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران، نظامی مسئول و پاسخگو است.

این نظام وظیفه دارد ضمن فراهم آوردن زمینه دستیابی به بالاترین سطح امید به زندگی همراه با کیفیت برای آحاد مردم اعتماد کامل آنها را جلب کند و با کسب حمایت همه سازمان‌ها و نهادها، رویکرد سلامت را در تمامی سیاست‌ها اجرایی سازد.

 این نظام با اولویت دادن به ارتقای سلامت و پیشگیری، به بهره‌مندی مردم از مراقبت‌های موثر سلامت جسمی و روانی و توجه به سلامت اجتماعی و معنوی اهتمام دارد.

در چنین نظامی، عدالت همه‌جانبه در تأمین و توزیع منابع و تحقق سلامت با رعایت کامل اصول و اخلاق حرفه‌ای اصل نخست است و در آن تمامی افراد بر مبنای نیازشان از مراقبت‌های سلامت بهره‌مند خواهند شد.

هدف برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع

برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، با هدف ترویج سبک زندگی سالم، شناسایی و درمان زودهنگام بیماری‌ها، آسان شدن دسترسی به خدمات تشخیصی و درمانی با کیفیت و مقرون به صرفه و ارائه خدمات سلامت بر اساس نیاز افراد، خانواده‌ها و جامعه در کشور در حال اجراست. در برنامه «سلامت خانواده»، پزشک و تیم مراقب سلامت، تنها به درمان بیمار و رفع علت مراجعه او نمی‌پردازند، بلکه سعی می‌کنند تمام نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی بیمار را که ممکن است سلامت او را به خطر بیاندازد، شناسایی کرده و برای رفع آن اقدام مناسب انجام دهند.

نقش تیم سلامت در برنامه سلامت خانواده، فراتر از پرداختن به فرد است و نه تنها به خود فرد، بلکه به خانواده او و جامعه نیز با نگاه ارتقا دهنده سلامت در مسیر سلامتی و حال خوب، کمک می‌رساند.

اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در بهارستان

حال با توجه به شروع برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع از ابتدای مرداد 1403 و استقرار نیروهای مراقب سلامت و ماما در پایگاه‌های سلامت(مهربد، سهند، گلبهار و سروش )در شهر بهارستان، ضروری است که مردم آن منطقه با مشارکت گسترده خود در این برنامه و با مراجعه به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت در محل سکونت خود با در دست داشتن کارت ملی اعضای خانواده، نسبت به تشکیل پرونده الکترونیک در سامانه یکپارچه بهداشت‌(سیب) اقدام کنند.

در این حین با دریافت خدمات سلامت و دریافت آموزش‌های لازم از طرف تیم سلامت مستقر در پایگاه‌، به ارتقا سلامت خود، خانواده و جامعه کمک کنند.