به گزارش اصفهان زیبا؛ قدیمیترین جمع فرهنگی و هنری محله دهنو یک محفل هنری با نام خود محله است؛ محفلی که با حضور در محله به فعالیتهای گوناگون هنری مانند موسیقی، شعر، اجرا و… میپردازد و اکنون پس از گذشت چندین سال برنامههای آنها متوقف نشده و به فعالیت ادامه میدهد. تمایز محفل فرهنگی و هنری محله دهنو با سایر محفلهای فرهنگی و هنری اصفهان در ویژگی اعضای اصلی آن است. این افراد همه از بومیان محله دهنو هستند و به ترویج فرهنگ و هنر محله پرداختهاند. برای آگاهی بیشتر از چگونگی تشکیل این محفل فرهنگی و هنری و همچنین برنامههایی که تاکنون داشتهاند با مدیر محفل، مصطفی کریمی ، به گفتوگو پرداختیم.
مصطفی کریمی که از شاعران محله خود نیز است، داستان چگونگی تشکیل محفل فرهنگی و هنری محله دهنو را اینگونه بیان میکند: 19سال پیش در منزل حسن محمدی، نوازنده ساز نی، که یکی از هنرمندان محله دهنو بود به گپوگفت با هنرمندان میپرداختیم. حسن به صورت خودجوش تعدادی از هنرمندان محله دهنو و هنرمندان محلههای اطراف را به منزل خود دعوت کرده بود. پس از طی شدن یک سال از این فعالیتها با همکاری هم شروع به دعوت هنرمندانی همچون حسن اکلیلی کمدین و بازیگر سینما، حسن ناهید موسیقیدان و… کردیم.
هشت سال هر هفته در روز سهشنبه به دورهمی میپرداختیم که در این دورهمیها نزدیک به 800 اجرای موسیقی داشتیم. 20درصد از شرکتکنندگان در محفل فرهنگی و هنری محله دهنو از هنرمندان محله و بقیه مهمان بودند؛ حتی مهمانهایی از کشورهای مختلف مانند استرالیا، آلمان و… هم داشتیم.
در ابتدا هنرمندان به یکدیگر برنامهها را اطلاعرسانی میکردند. پس از استقبال مردم از بستر فضای مجازی، جذب هنرمندان برای شرکت در محفل فرهنگی و هنری دهنو از طریق صفحات مجازی هم صورت گرفت.
پس از هشتسال فعالیت در منزل حسن محمدی با ساختهشدن فرهنگسرا برای انجام فعالیتهای هنری به فرهنگسرا مراجعه کردیم و اکنون 18 سال است که فعالیتهای محفل فرهنگی و هنری ما پایان نیافته است.
پس از ورود به فرهنگسرای سراج یک انجمن تشکیل دادیم و در آن به تجلیل از انسانهای تأثیرگذار محله دهنو و هنرمندان بزرگ کشوری پرداختیم.
ترویج هنر به وسیله محفل فرهنگی و هنری محله دهنو
مدیر محفل فرهنگی و هنری محله دهنو پس از تشریح برنامههای محفل به تأثیرات مثبت این محفل بر محله دهنو اشاره کرد: تمام ساکنان این محله بومی هستند و به صورت آباواجدادی اینجا متولد شده و زندگی میکنند. درواقع میتوان گفت یکی از مهمترین ویژگیهای محله دهنو، مهاجرپذیرنبودن آن به دلیل مساحت کم زمینها برای ساختوساز، همچنین تعصب اهالی به حفظ بومیبودن و فرهنگ محله است که ساکنان آن را بر آن داشته تا از ورود افراد غریبه به محله دهنو خودداری کنند؛ به همین دلیل در محله دهنو در گذشته زمانی که انسان غریبهای وارد محل میشد با او برخورد مناسبی نداشتند و از او سؤال میکردند به چه علت وارد محله دهنو شده است. با رفتوآمدهای هنرمندان مطرحی که از طرف محفل به دهنو دعوت میشدند، این رفتار زشت به مرور از بین رفت.
18سال پیش که محفل فرهنگی و هنری محله دهنو راهاندازی شد هنرمندان محدودی خصوصا در زمینه موسیقی در محله حضور داشتند. فعالیتهای محفل فرهنگی سبب شد مردم محله به هنر گرایش پیدا کنند. اکنون برای هر ساز سنتی حداقل 10 نوازنده داریم و این اتفاق بهترین نتیجهای بود که محفل فرهنگی و هنری محله دهنو داشت.