به گزارش اصفهان زیبا؛ نماز جمعه چقدر قابلیت دارد و متأسفانه گاهی چقدر تهی از معنای خودش برگزار میشود.
نماز جمعه این هفته تهران را دیدید؟ خون مقاومت را در رگهای ایران تازه کرد. در شرایطی که گمان میرفت پس از وعده صادق ۲ انتظار عمومی جامعه برای رویارویی با اسرائیل فروکش کرده باشد، صلابت و قاطعیت رهبر انقلاب باعث شد تا جبهه انقلاب، خود را در نقطه آغاز کار ببیند، در شرایطی که ممکن بود برخیها مسئله را در یک واکنش موشکی خلاصه کنند، نفسها را عمیق کرد و نشان داد که باید برای بازهای بلندمدت، پیگیر مسئله مقاومت بود.
نشان داد که رهبران جبهه مقاومت، برخلاف رهبران بزدل اسرائیل و آمریکا، وسط میدان هستند و باکی از ایستادگی ندارند. منطق عقلایی مقاومت را در اصل و کیفیت مبارزه توصیف کرد. توضیح داد که چرا دفاع حماس و حزبالله در مقابل اسرائیل و نیز حمایتهای ایران ازین دو با قوانین بینالمللی سازگار است، از تصمیمگیران کشوری و لشکری وعده صادق که در افکار عمومی به علت تأخیر در عملیات متهم شده بودند، حمایت کرد و نشان داد منطق مقاومت بههیچوجه صرف احساسات و هیجانات نیست.
جای خالی سیدحسن نصرالله را برای مقاومت لبنان پر کرد و نشان داد یک سیدعلی خامنهای با این عظمت، هوای کار حزبالله لبنان را دارد، برای یتیمشدههای لبنان پدری کرد و نگذاشت احساس کنند کسی به یادشان نیست. نزاع را به سمت نقطه اصلی و کانونی یعنی آمریکا سوق داد و پایان مبارزه را روزی تصویر کرد که ردی از آمریکا و همپیمانان غربی او و سگ هارش در منطقه نباشد. امت اسلام را خطاب قرار داد و ضرورت همدلی و همگراییشان را توصیف کرد. به آنها یادآور شد که مسئله اسرائیل، مسئله هرروزه و کوچهبازاری همه این کشورهاست. کسی نمیتواند در ایران و مصر و عراق و… خودش را از این مسئله برحذر بدارد. اشتراکات فرهنگی ملت ایران و لبنان را یادآور شد. تجربههای تلخ و شیرین ابتدای انقلاب را که با وجود همه آنها، نهال انقلاب تنومندتر شده است، به مقاومت لبنان ارزانی داشت. اینها همه حاصل یک رویداد فرهنگی بوده است. خوش به حال نوجوانهایی که برای اولین بار در عمرشان، این هفته با نماز جمعه آشنا شدند. اینها عاشق نماز جمعه باقی خواهند ماند.
نماز جمعه یعنی نرمافزار اداره فرهنگی شهر، کشور و امت اسلامی. نماز جمعه یعنی باور به اینکه اثر افکار عمومی و دستبهدست هم دادن امت، از موشک بسیار بیشتر است. نماز جمعه یعنی تجسم ولایت در شهر. چقدر این نرمافزار را در جای درست خودش دیدهایم و استفاده کردهایم؟
جالب است که بسیاری از کنشگران فرهنگی جامعه، یکدهم تمرکزی که بر روی پرتاب موشک دارند، بر روی نرمافزارهای فرهنگی جامعه ندارند. وقتی نتانیاهو با مردم ایران صحبت میکند، وقتی بخاری از یک میلیارد مسلمان بلند نمیشود، وقتی میبینیم که دانشجویان اروپا و آمریکا ظرفیت بالایی برای پیوستن به ایده مقاومت دارند، وقتی ایده مقاومت را در میان مردم خودمان غریب میبینیم، همه اینها یعنی تکلیف نزاع را در حد بالایی، فرهنگ و نرمافزارهای فرهنگی مثل نماز جمعه مشخص میکند.
باید ادبیات مقاومت، بهروزرسانی شود؛ چه برای مردم ایران، چه جهان اسلام و چه بیرون آن. رهبر حکیم انقلاب، یک مواجهه سنگین موشکی را پایان کار اسرائیل نمیدانند. باید وجدان بشری بیدار شود، باید امت اسلامی به صحنه بیاید و باید مردم در کشورهای محور مقاومت میدانداری کنند و از همه بالاتر، مردم ایران هستند که باید این بار سنگین را به دوش بکشند. آیا نماز جمعههای ما و سایر نهادهای فرهنگساز، خودشان را برای اینهمه آماده کردهاند؟