عکاسی در اصفهان معنا می‌گیرد

حدود یک سال است که در شهر اصفهان گروهی از عکاسان متعهد به فضای انقلاب اسلامی در بستر حوزه هنری، فضایی گروهی را شکل داده‌اند و میزبان عکاسان شهر برای ارتقای سطح کیفی و عملی این قشر هنرمند شده‌اند.

تاریخ انتشار: 11:04 - چهارشنبه 1403/07/25
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
عکاسی در اصفهان معنا می‌گیرد

به گزارش اصفهان زیبا؛ حدود یک سال است که در شهر اصفهان گروهی از عکاسان متعهد به فضای انقلاب اسلامی در بستر حوزه هنری، فضایی گروهی را شکل داده‌اند و میزبان عکاسان شهر برای ارتقای سطح کیفی و عملی این قشر هنرمند شده‌اند. این گروه که «مجمع عکاسان نسل انقلاب اسلامی» با نام مستعار معنا شناخته می‌شود، با مدیریت روح‌الله جوانی، عکاس جوان اصفهانی اداره می‌شود.

او در خصوص این رویداد می‌گوید: «دورهمی عکاسان اصفهان به‌دلیل خلأ فضای مستمر عکاسی در اصفهان برای نیروهای متعهد و انقلابی تشکیل شد و در این یک سال با عضوگیری 340 نفر و برگزاری 27 نشست و 15 تور عکاسی و تولید و نقد و بررسی 4976 اثر روزهای شلوغی را گذرانده است.» معنا جشن یک‌سالگی‌اش را 19 مهر گرفت و از اسم و نشان این جمع رونمایی شد؛ اکنون نیز نمایشگاه سالیانه مجمع در گالری‌ گلستان عمارت سعدی حوزه هنری برپا شده و تا 29 مهر میزبان علاقه‌مندان است.

آموزش بهتر در بستر کار گروهی

جوانی درباره تأثیر حضور در این رویدادها و نشست‌ها بر هنرمندان و علاقه‌مندان به عکاسی بیان می‌کند: «هنر عکاسی هنری انفرادی است؛ اما در بستر کار گروهی و فضای جمعی آموزش‌ها بهتر شکل می‌گیرد؛ چون افرادی در این برنامه حضور دارند که همه‌شان فعال در این تخصص‌اند و در فضاهای جمعی می‌توانند به هم کمک کنند؛ برای مثال، در ایده‌یابی و اجرا و نمایش عکس و دیدن و نقد و بررسی، عکاس‌ها به‌خوبی می‌توانند کمک‌کننده و رشددهنده یکدیگر باشند. این نشست‌های دورهمی می‌خواهد همین خلأ را پر کند تا عکاسان بتوانند دور هم جمع شوند و آثارشان را معرفی و نقد و بررسی کنند.»

نوجوانان هم می‌توانند معنایی شوند

این عکاس اصفهانی در خصوص نوجوانان علاقه‌مند به عکاسی و امکان حضورشان در دورهمی‌های مجمع اظهار می‌کند: «دورهمی‌های معنا محدودیت سنی ندارد و هنرمندان نوجوان هم می‌توانند در این نشست‌ها شرکت کنند. ازآنجاکه حوزه هنری دغدغه نوجوانان را دارد، در تابستان دوره‌هایی مخصوص نوجوانان به نام شتاب برگزار کرد که بخش عکاسی‌اش را عکاسان مجمع عکاسان نسل انقلاب اسلامی مدیریت کردند و میزبان هنرجویان نوجوان دختر و پسر بودند. در جلسه‌های عمومی و نشست‌ها که یکشنبه‌ها هر دو هفته یک بار برگزار می‌شود، نوجوانان نیز می‌توانند حضور یابند.»

او درباره دیگرپایگاه‌های شهر برای شناسایی استعدادهای هنر عکاسی تصریح می‌کند: «از هنرستان‌ها که رشته‌های مربوط به عکاسی دارند تا دانشگاه‌ها، فضاهایی هستند که در این خصوص کار می‌کنند؛ بااین‌حال، فضایی که بسترش در حوزه هنری فراهم شده، مناسب افرادی است که دغدغه هنر انقلاب اسلامی را دارند و با یکدیگر راحت‌تر همکاری می‌کنند.» او درباره تأثیر فضاهای دانشگاهی بر یادگیری عکاسی تأکید می‌کند: «دانشگاه بستر خوبی برای آموزش هنر عکاسی است؛ زیرا کسی که دغدغه آموزش حداکثری هنر عکاسی را دارد، اگر تحصیلاتش با فضای تخصصش همراه شود، هر روز در معرض یادگیری محتواهای عکاسی قرار می‌گیرد و از سوی دیگر، ارتباطاتش نیز تقویت می‌شود؛ چون در بستر دانشگاه ارتباط‌های خوبی شکل می‌گیرد و باعث رشد افراد می‌شود. اگر دانشگاه تکلیف‌محور باشد و از دانشجو پروژه بخواهد، فضای رشد مناسبی برای دانشجو فراهم می‌شود؛ بااین‌حال، کسی که صرفا در دانشگاه رشته عکاسی می‌خواند، عکاس حرفه‌ای نمی‌شود.»

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × 4 =