رازها و جاذبه‌های ریاضی

علیرضا نصر اصفهانی، استاد ریاضی دانشگاه اصفهان و از نخبگان و تیزهوشان این رشته ساکن محله سیچان است. متولد 1359 است و دکترای ریاضی از دانشگاه تربیت مدرس را دارد و از سال 1388 تاکنون در دانشگاه اصفهان به‌عنوان استاد ریاضی مشغول تدریس به دانشجویان علاقه‌مند به این رشته است.

رازها و جاذبه‌های ریاضی - اصفهان زیبا

به گزارش اصفهان زیبا؛ علیرضا نصر اصفهانی، استاد ریاضی دانشگاه اصفهان و از نخبگان و تیزهوشان این رشته ساکن محله سیچان است. متولد 1359 است و دکترای ریاضی از دانشگاه تربیت مدرس را دارد و از سال 1388 تاکنون در دانشگاه اصفهان به‌عنوان استاد ریاضی مشغول تدریس به دانشجویان علاقه‌مند به این رشته است.

این استاد و نخبه ریاضی 17 سال است که در محله سیچان، کوچه شهید تاج‌الدین ساکن است و قبل از آن در خیابان آتشگاه و توابع نصرآباد بوده و آنجا متولدشده و دوران کودکی را سپری کرده است. نخبه ریاضی از دوران دبیرستان به رشته ریاضی علاقه زیادی داشته و وارد دنیای معادلات و حل مسائل ریاضی شده و با توجه به استعداد درونی و ذوقی که به این رشته داشته، توانسته پله‌های ترقی را طی کند و در این رشته به درجه استادی برسد و به‌عنوان نخبه شناخته شود. نصر اصفهانی درباره اشتیاق و علاقه خود به تحصیل در رشته ریاضی می‌گوید: «از دوران راهنمایی و دبیرستان به رشته ریاضی علاقه‌مند بودم و هر چقدر به کلاس بالاتر می‌رفتم، علاقه و شناخت بیشتری نسبت به رشته ریاضی پیدا می‌کردم. سال 1388 جایزه جوان خوارزمی را دریافت کردم و قبل از آن در سال 1386 در بنیاد نخبگان عضو بودم و از همان موقع تا الان عضو این بنیاد بوده‌ام و جزو نخبگان این رشته هستم.»

نقش خانواده در موفقیتم در رشته تحصیلی

نخبه و استاد ریاضی دانشگاه اصفهان درباره نقش خانواده در موفقیت او در این رشته تحصیلی تأکید می‌کند: «به‌طوریقین خانواده هم ازنظر حمایت و ازنظر فراهم‌کردن محیط آرام و به‌دوراز تنش در خانه در موفقیت فرزند بسیار تأثیرگذار است. زمانی که خانواده محیط آرامی را برای فرزند مهیا می‌کند او می‌تواند به‌راحتی درس بخواند. اگر محیط خانواده‌ای آرام نباشد فرزند آن خانواده نمی‌تواند کارهای خود را به‌خوبی انجام دهد و اگر پشتیبانی و حمایت خانواده هم نباشد، نمی‌تواند ادامه تحصیل بدهد.»

او عنوان می‌کند: «در حقیقت موفقیت در رشته ریاضی نیازمند تلاش زیادی است. با توجه به مشکل‌بودن این رشته به‌آسانی نمی‌توان آن را پشت سر گذاشت. باید فردی که وارد این رشته می‌شود به‌طورجدی درس بخواند تا بتواند موفق شود. بنده برای تحصیل در این رشته وقت زیادی گذاشتم و بسیاری از اوقات از استراحت و حتی تفریح خودم گذشتم تا بتوانم بیشتر درس بخوانم و موفق شوم و به درجه استادی و نخبگی در این رشته برسم.»

نصر اصفهانی به دانشجویان علاقه‌مند به تحصیل

در رشته ریاضی توصیه می‌کند: «رشته ریاضی نیازمند علاقه و استعداد خاص افراد است و باید دانشجو توانایی لازم برای ادامه تحصیل در این رشته را داشته باشد. تحصیل در رشته ریاضی با بقیه رشته‌ها تفاوت دارد. ضرورت دارد که فردی که وارد رشته ریاضی می‌شود اشتیاق و ذوق درونی به تحصیل در این رشته داشته باشد؛ چراکه اگر فرد علاقه‌ای به تحصیل در رشته ریاضی نداشته باشد و بدون آگاهی و تحقیق لازم وارد این رشته شود، درس‌خواندن در این رشته برای او بسیار سخت خواهد بود.»

او درباره ویژگی‌های یک دانشجوی نخبه رشته ریاضی می‌گوید: «اگر دانشجویی می‌خواهد در این رشته موفق شده و به‌عنوان نخبه شناخته شود، باید ویژگی‌های کافی را داشته باشد. در حقیقت توانایی افراد در هر رشته و مهارتشان از همان تحصیل در دوران دبیرستان مشخص می‌شود. عده‌ای از دانش آموزان به رشته ریاضی علاقه دارند و عده‌ای هم به این رشته علاقه چندانی نشان نمی‌دهند و استعداد فرد هم در این زمینه مهم است.»

جاذبه‌های رشته ریاضی با گذشت زمان درک می‌شود

نخبه و استاد ریاضی دانشگاه اصفهان درباره سختی‌های تحصیل در رشته ریاضی تصریح می‌کند: «درس‌خواندن دانش‌آموزان و دانشجویان در رشته ریاضی به‌مراتب سخت‌تر از رشته‌های دیگر است و این روند یک امر طبیعی است. به‌طور ناخودآگاه و ذهنی در بین دانش‌آموزان هم این موضوع وجود دارد که تحصیل در رشته ریاضی نسبت به دیگر رشته‌ها سخت‌تر است. برای ادامه تحصیل فردی که وارد رشته ریاضی می‌شود باید بداند این روند تا حدودی زمان‌بر است. در گام اول دانش‌آموز و دانشجو زیبایی‌ها و جذابیت‌های این رشته را نمی‌تواند دریافت کند و باید مدتی بگذرد تا زیبایی‌ها رشته ریاضی را درک کرده و جاذبه‌های آن را به‌مرورزمان متوجه شود.»

او در خصوص نقش مؤثر معلمان و مربیان مدرسه در موفقیت او در رشته ریاضی و ادامه تحصیلی‌اش می‌گوید: «دوران متوسطه در دبیرستان نمونه دولتی در خیابان آذر تحصیل می‌کردم و آن زمان معلمان ریاضی بسیار خوبی داشتم که در موفقیت بنده در این مسیر بسیار مؤثر بودند. آقای مباشرپور و آقای زرگرباشی از معلمان بسیار باتجربه در این حوزه بودند که در ایجاد علاقه و تشویق بنده در ادامه این رشته تحصیلی تأثیر زیادی داشتند.»

نصر اصفهانی معتقد است که دانشجویان قبل از اینکه این رشته را برای تحصیل انتخاب کنند باید خوب درباره آن تحقیق و به علاقه‌مندی و استعداد خود برای درس‌خواندن در این رشته توجه کنند. باید هر فردی به دنبال تحصیل در رشته باشد که به آن علاقه‌من است؛ در این صورت بسیار موفق خواهد بود.

لزوم تلاش درازمدت و قانع‌بودن دانشجوی ریاضی

این استاد دانشگاه می‌گوید: «بهتر است جوانان رشته‌ای را که می‌خواهند برای تحصیل انتخاب کنند بر اساس ذوق و مهارت آن‌ها باشند و به‌طوردقیق رشته تحصیلی را انتخاب و روی این موضوع حساس باشند. اگر رشته ریاضی را برای تحصیل انتخاب می‌کنند باید سختی‌های این رشته را بدانند و در دوران تحصیل نیز مشقت‌ها را بر دوش بکشند. »