گزارشی از فعالیت گروه‌های فرهنگی اصفهان برای همدلی با مردم فلسطین و لبنان

قلوب طلایی!

جنگ؛ امنیت، آرامش و سلامت مردم فلسطین و لبنان را از آن‌ها گرفت. جنگ درد و غم را به مردم فلسطین و لبنان هدیه کرد. جنگ عزیزان مردم فلسطین و لبنان را از آن‌ها گرفت و فقط تنهایی و حسرت بر دلشان گذاشت.

تاریخ انتشار: 11:59 - شنبه 1403/08/12
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
قلوب طلایی!

به گزارش اصفهان زیبا؛ جنگ؛ امنیت، آرامش و سلامت مردم فلسطین و لبنان را از آن‌ها گرفت. جنگ درد و غم را به مردم فلسطین و لبنان هدیه کرد. جنگ عزیزان مردم فلسطین و لبنان را از آن‌ها گرفت و فقط تنهایی و حسرت بر دلشان گذاشت. جنگ وحشتناک است؛ اما اگر نامردانه عمل کند، وحشتناک‌تر است.

جنگ امروز، جنگ بی‌عدالتی است، جنگی در برابر زنان و کودکان بی‌دفاع و مظلوم فلسطین و لبنان. در این میان شاید همدلی بتواند اندکی غم مردم فلسطین و لبنان را تسکین دهد. همدلی مثل چسبی است که اعضای یک جامعه اسلامی را دورهم جمع می‌کند و به آن‌ها احساس پیوستگی و تعلق می‌دهد. همدلی در لغت به معنای اتحاد و همراهی است؛ یعنی درک‌کردن احساسات دیگران؛ اتفاقی که مردم اصفهان آن را رقم زدند. در این گزارش به برخی از کانون‌هایی که اقداماتی برای کمک به مردم فلسطین و لبنان انجام ‌داده‌اند، اشاره کرده‌ایم.

ایستادگی بانوان اصفهانی از هشت سال دفاع‌مقدس تا مقاومت لبنان و فلسطین

در خیابان هشت‌بهشت غربی زنان با حکم جهاد عمومی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند و در آن آمده «بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافزار بایستند»، با نام پویش همدلی مقاومت دورهم جمع شدند تا با نرمی کاموا و مهربانی دستانشان گرمایی از جنس همدلی و حمایت ببافند. برای آگاهی از جزئیات این پویش با آقای سعادت، مسئول خیریه و موکب حضرت‌ابوالفضل(ع) گفت‌وگو کردیم.

او در ابتدا به فعالیت‌های پویش و تعداد بانوانی که در انجام این کارها او را یاری کرده‌اند اشاره کرد: در روز 27 مهر در حسینیه جوادالائمه(ع) یک جلسه داشتیم که با حضور افراد در آن، برای انجام این کار همدل شدیم. با طرح پویش همدلی اقدامات اولیه به‌منظور بافت 110هزار شال و کلاه برای کودکان لبنان را آغاز کردیم و تاکنون حدود دوهزارو500 بانوی همدل در پویش ما شرکت کرده‌اند. اکنون حدود دو هفته است بانوان کاموا‌هایی را که توسط خیرین تهیه‌شده است، از خیریه تحویل می‌گیرند و پس از بافت شال و کلاه آن را به ما تحویل می‌دهند و اگر تمایل داشته باشند برای بافت دوباره شال و کلاه از خیریه کاموا دریافت می‌کنند.

صحبت‌های سعادت از نقش زنان در جنگ ما را به یاد یک دوران می‌اندازد؛ درست است: دوران هشت سال دفاع‌مقدس؛ هشت سال دفاع با زنان ایرانی، زنانی از جنس، رنگ و تفکری متفاوت‌تر از همه زنان جهان. از زنانی می‌گویم که در برخی شرایط از مردان استوارتر بوده‌اند. اگرچه در تاریخ بیشتر بر جنبه‌های عاطفی و احساسی زنان تکیه شده است، زنان ایــران‌زمـیــن در حماسه‌های هشت سال دفاع‌مقدس دوش‌به‌دوش رزمندگان شجاع و غیور این مرزوبوم دلیرانه ایستادگی کردند.

مادران و همسران ایرانی در جنگ تحمیلی با پیروی از مکتب عاشورا و پیام‌رسان آن حضرت زینب‌کبری(س) حماسه‌های فراموش‌نشدنی آفریدند. اکنون همان بانوان و بانوان نسل جدیدی که از دامن آن شیرزنان پرورش یافته‌اند مثل گذشته دورهم جمع شدند؛ اما این دفعه برای فلسطین و لبنان. هنوز ذهنم پر بود از اندیشیدن به رشادت‌های زنان ایران‌زمین که مسئول خیریه و موکب حضرت ابوالفضل(ع) درباره همان تفکرهای داخل ذهنم شروع به صحبت‌کرد: به لطف خدا فرهنگ دهه 60، همان فرهنگی که بانوان همچون آقایان در میدان مقاومت حضور داشتند و فعالیت‌هایی مانند دوخت لباس رزمندگان، پخت نان خانگی و… را انجام می‌دادند، دوباره تکرار شده است. اکنون شاهد احیای فرهنگ کمک به انسان‌ها هستیم.

او در ادامه به این نکته اشاره کرد: در این پویش دو هدف را دنبال کردیم: هدف اول، فرهنگ‌سازی همدل‌شدن مردم با یکدیگر و تقویت حس انسان‌دوستی و هدف دوم، کمک به مردم لبنان و غزه. به چندین زندانی که بانوان در آن حضور دارند هم مراجعه و این پویش را با آن‌ها مطرح کردیم. آن‌ها نیز از این پویش استقبال کردند و به‌وسیله نیروهای ما برای بافت شال‌وکلاه در زندان آموزش دیدند.

فارغ‌التحصیلان اصفهانی دانشگاه صنعتی شریف برای کمک به میدان آمدند

در میدان احمدآباد میان عبور سریع ماشین، موتور، دوچرخه، اتوبوس و مردم، موکب حضرت‌زهرا(س) با جمعیتی که اطراف آن جمع شده‌اند، خودنمایی می‌کند، موکبی که از دوم تا دهم آبان‌ برپا شده است تا کمک‌های مردم ایران برای فلسطین و لبنان را جمع‌آوری کند. در پیاده‌رو کنار موکب یک میز با چند صندلی گذاشته شده است. کودکان و نوجوانان روی صندلی نشسته‌اند و رنگ‌آمیزی می‌کنند.

موکب حضرت‌زهرا(س) حتی در مسائل سیاسی نیز کودکان را در نظر گرفته و مکان و فعالیتی هم برای این رده سنی قرار داده است. شاید برخی تصور کنند یک پسربچه هشت‌ساله از مسائل سیاسی اطراف خود بدون اطلاع است؛ درصورتی‌که پسربچه حاضر در موکب از خیلی بزرگ‌ترها اطلاعاتش بیشتر است. او می‌داند اطرافش چه می‌گذرد و در این وضعیت چه وظیفه‌ای دارد. نمی‌دانم معنویت موکب آن‌ها به دلیل صدایی است که از بلندگو در خیابان پخش می‌شودیا طعم و رنگ چایی‌هایی که شبیه موکب‌های محرم است، این حس خوب را رقم زده. اصلا ممکن است همه این اتفاق‌ها به‌خاطر هدف والا و معنوی آن‌ها رقم خورده باشد.

نمی‌دانم بروم کنار دختر نوجوانی که در هوای سرد ساعت 7 شب جلوی یک بخاری‌برقی نشسته و در حال بافت لباس گرم برای مردم فلسطین و لبنان است یا بروم پیش آن آقایی که کیسه‌های لباس‌ اهداشده از سوی مردم را روی آسفالت‌های خیابان می‌گذارد؟ در بین این پرسش‌ها و نگاه‌کردن به این‌طرف و آن‌طرف خانمی بر سر شانه‌ام می‌زند و می‌گوید: بفرمایید.

او تصور می‌کند من برای کمک مالی به موکب مراجعه کرده‌ام. پس‌ازاینکه برای او توضیح می‌دهم دلیل آمدنم به اینجا برای چه چیزی است، از او درخواست می‌کنم باهم گفت‌وگو کنیم. به دلیل صدای بلندی که از باندها خارج می‌شود و صدای ما به‌سختی به یکدیگر می‌رسد، مجبور می‌شویم از موکب فاصله بگیریم. از او می‌خواهم ماجرا و هدف راه‌اندازی موکب را تعریف کند. می‌خواهد شروع به صحبت کند؛ اما ناگهان با دستش به سمتی اشاره می‌کند و می‌گوید: این آقای صالحیون است؛ مسئول موکب. می‌خواهید با او صحبت کنید؟ ازآنجایی‌که مسئول موکب سرش شلوغ است، ترجیح می‌دهم به صحبت‌هایم با آن خانم ادامه دهم و بالاخره او شروع به روایت می‌کند: ما گروهی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف هستیم که به مناسبت‌های مختلف این موکب‌ها را برپا می‌کنیم. هدف ما از برپایی موکب در خیابان، حضور در جمع مردم است تا آن‌ها نیز متوجه حضور نخبگان دانشگاهی باشند؛ همچنین با دسترسی بهتر بتوانند با ما تعامل بیشتری داشته باشند.

این موکب با هدف اطاعت از رهبری که فرمودند: «بر هر مسلمانی واجب است با همه امکانات خود در کنار مردم لبنان و فلسطین باشد» برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی برپا شد. در کنار آن، فعالیت‌های دیگر مانند پویش گرم‌کن تدارک دیده شد که به افراد علاقه‌مند و توانمند به‌منظور بافت لباس‌های گرم برای مردم لبنان و فلسطین کاموا ارائه می‌دهیم. میز رنگ‌آمیزی برای کودکان داریم که در آن نقاشی‌های مربوط به قدس را رنگ‌آمیزی می‌کنند؛ همچنین نقشه «منطقه ما» در کنار موکب وجود دارد که قصه فلسطین را توضیح می‌دهد. تاکنون کمک‌های نقدی، طلا، لباس گرم و… به موکب ارائه شده است. او در انتهای صحبتش از مردم نیز درخواستی داشت: از همه مردم تقاضا دارم در میدان حضورداشته باشند و تا نابودی اسرائیل پشت صحبت رهبری بایستند.

اهدای دومیلیارد تومان طلا و برگزاری بازارچه از سوی بانوان اصفهانی برای مردم فلسطین و لبنان

هیئت خادمان حضرت‌زهرا(س) با راه‌اندازی بازارچه‌ای با نام ایران همدل ویژه بانوان، به فروش محصولاتی همچون پوشاک، لوازم آشپزخانه، ادویه، بلورجات، وسایل تزیینی، مواد غذایی و… پرداختند. این بازارچه در روزهای هشتم و نهم آبان به مدت دو روز در خیابان کاوه برگزار شد و درآمد حاصل از فروش محصولات بانوان در این بازارچه برای کمک به مردم فلسطین و لبنان اختصاص داده شد.

به گفته جواد ابوطالبی، حسینیه بنی‌فاطمه که در محله دردشت واقع شده نیز برای کمک به مردم فلسطین و لبنان قدم برداشته است. بازهم بانوان حضور مؤثری داشتند و نزدیک به دومیلیارد تومان طلا به مردم لبنان و فلسطین اهدا کردند؛ همچنین در روز جمعه (4 آبان) پس از دعای ندبه در رابطه ‌با کمک به مردم مسلمان سخنرانی صورت ‌گرفت. پس از سخنرانی نیز بانوان و آقایان حاضر در جمع مبالغ مالی دیگری هم کمک کردند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

15 − 6 =