دسته‌بندی هواداران در فوتبال

فوتبال در همه جای دنیا طرفداران زیادی دارد که می‌توان انواع هوادار در فوتبال را  به چند گروه تقسیم کرد که البته در این مطلب، تیم‌های ایرانی موردنظر  هستند که در ادامه به آن اشاره می‌شود …

تاریخ انتشار: 11:56 - یکشنبه 1403/08/20
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
دسته‌بندی هواداران در فوتبال

به گزارش اصفهان زیبا؛ فوتبال در همه جای دنیا طرفداران زیادی دارد که می‌توان انواع هوادار در فوتبال را  به چند گروه تقسیم کرد که البته در این مطلب، تیم‌های ایرانی موردنظر  هستند که در ادامه به آن اشاره می‌شود:

بومی‌های محلی

دسته اول بومی‌ها هستند که می‌توان آن‌ها را  طرفداران محلی، شهری و استانی تیم‌های قدیمی و اصیل محل سکونت نامید و معمولا جز وفادارترین هواداران محسوب می‌شوند.سپاهان اصفهان، ملوان بندرانزلی، نساجی قائم‌شهر از قدیمی‌ها و بعدها فولاد و استقلال خوزستان نیز ازاین دسته از طرفداران پیدا کردند؛  البته  می‌توان تازه‌واردهایی همچون آلومینیم اراک و شمس آذر قزوین را به آن‌ها اضافه کرد، این در حالی است که تیم‌های استان کرمان و یزد تمام سعی خود را می‌کنند تا بتوانند هوادارانی بومی  جذب کنند. لازم به ذکر است صنعت نفت آبادان در این گروه قرار دارد که در سال‌های گذشته تاکنون طرفداران دو آتیشه زیادی  داشته است.

هواداران  قومیتی

طرفداران آذری‌زبان، لر، کرد، بلوچ، ترکمن و عرب هم از گونه هواداران بومی هستند که حتما نباید هم‌محلی، همشهری و هم استانی تیمی باشند؛ بلکه توانسته‌اند تیم‌های  هم‌زبان یا هم‌قوم خود را حمایت کنند.

این روزها تراکتور تبریز تیم موردنظر آذری‌زبان‌های کشور و خیبر خرم‌آباد هم تیم لرها محسوب می‌شود؛ همان‌گونه که پیش‌ازاین تیم‌های گهر درود و شیرین‌فراز کرمانشاه هواداران زیادی از مردم هم‌قوم و زبان خود داشته‌اند.

این مورد  در رشته والیبال هم به‌خوبی دیده‌ شده است؛ به‌طوری‌که  در سال‌های گذشته تا کنون تیم‌های شهر گنبد طرفداران زیادی بین مردم ترکمن داشته است.

هواداران سنتی

این تیم‌ها شامل استقلال و پرسپولیس تهران هستند که طرفداران زیادی در سراسر کشور دارند و در این تیم ها حرفی از قومیت و زبان و محله‌گرایی نیست؛ بلکه از تمام کشور طرفدارانی دو آتیشه دارند و ممکن است در این بین فردی  تیم پایتخت را به تیم شهر یا هم‌زبان خود ترجیح دهد.

هواداران کری‌خوان

گروهی از هواداران فوتبالی که معمولا طرفدار تیم قهرمان هستند و تعصب خاصی روی تیم‌ها ندارند و بیشتر  برای کری‌خوانی‌های فوتبالی سرگرم هستند و درواقع شاید آشنایی زیادی هم با این رشته ورزشی پرطرفدار نداشته باشند.

طرفداران مربی

در این میان مربی فن‌ها هم در دسته دیگری قرار دارند  که برخی هواداران، طرفدار مربی موردعلاقه خود هستند و با تعویض تیم توسط مربی، تیم خود را عوض می‌کنند. امیر قلعه‌نوعی، علیرضا منصوریان، یحیی گل محمدی ازجمله این مربیان هستند که همیشه  طرفداران مخصوص خود را دارند.

هواداران بازیکن

بعد از مربیان، برخی بازیکنان هم هستند که آن‌ها هواداران فراوانی دارندو در برخی افراد در انتخاب تیم موردعلاقه‌شان تأثیر زیادی دارند؛  به گونه‌ای  که آن‌ها حتی در  زندگی روزمره‌شان اوقاتی را برای تجسس و پیگیری شرایط زندگی و کار بازیکن موردعلاقه خود می‌گذارند و درنهایت بیشتر وضعیت و موفقیت بازیکن را در نظر می‌گیرند و برد تیم را برای بازیکن می‌خواهند نه تیم.

طرفداران اجباری

در این دسته‌بندی‌ها هواداران اجباری  هم حضور دارند؛ این افراد شامل کارکنان  برخی تیم‌های صنعتی یا شرکت‌هایی هستند که در لیگ تیمداری می‌کنند و به اجبار مسئولان بالادستی‌شان  مسابقه‌ها را روی سکوها دنبال می‌کنند و حتی در حین رقابت توسط لیدرهای تیم‌ها به تشویق هم می‌پردازند.

هواداران انگیزشی

این افراد اکثرا دانش‌آموزان یا ورزشکاران کودک و نوجوان هستند که با هدف بالا بردن انگیزه ورزش کردن یا آموزش، روی سکوی ورزشگاه‌ها قرار می‌گیرند و خواسته یا ناخواسته تیمی را مورد تشویق خود قرار می‌دهند.

طرفداران سکوت

یک مورد خاص و قابل‌توجه در این رده‌بندی‌ها وجود دارد که اتفاقا کم نیستند و در مسابقات کم‌حاشیه‌ترین افراد روی سکوها هستند؛ هوادارانی که تحت هیچ قاعده و قانونی قرار نمی‌گیرند  و درواقع  هیچ تیم، بازیکن یا مربی  را طرفداری نمی‌کنند بلکه بسته به شرایط خوشی و ناخوشی و رفتار عوامل تیم‌ها و اخبار پیرامون آن‌ها به ورزشگاه‌ها می‌روند تا  بخواهند در سکوت، از رقابت لذت ببرند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

1 × 5 =