به گزارش اصفهان زیبا؛ خیریهها در هر محلهای مکان بسیار مناسبی برای تجمع افراد نوعدوست با اهداف والا بهمنظور انجام کارهای دستهجمعی و کمکرسانی به همنوعان خویش است. فعالیتهایی که افراد فعال در خیریهها با نیت خالصانه انجام میدهند، بهمنظور کاهش رنجهای خانوادههای نیازمند است؛ وجود مساجد هم در هر محیطی، کانون و محفلی برای اجرای برنامههای معنوی و فرهنگی محله و ارائه خدمات بهینه به آنهاست.خیریه و مسجد احبابالائمه در خیابان گلستان، خیابان صفا، ابتدای کوچه نگین، نزدیک شهرک کاوه و دنارت با انجام همین اهداف در حال فعالیت و ارائه خدمت به مردمان محله است. این خیریه سال 1397 تأسیس شده و به نام مرکز نیکوکاری آفاق احبابالائمه و زیر نظر کمیته امداد امام خمینی(ره) فعالیت کرده و درزمینه اهدای سبد کالا به نیازمندان، مددجویان این محدوده را تحتپوشش قرار داده است.
محمود منانی متولد 1338 و سرهنگ بازنشسته نیروی انتظامی و رئیس هیئتامنای مسجد و حسینیه الاحبابالائمه درباره قدمت این خیریه به «هممحله» میگوید: «از 1397 این خیریه فعالشده و مجوز فعالیت آن از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) در منطقه 5 اصفهان صادر شده است؛ بنده هم از 1377 بهعنوان رئیس هیئتامنای مسجد و حسینیه الاحبابالائمه فعالیت میکنم. سال تأسیس این خیریه از 1377 بود. زمین آن خریداری و طی دو سال این مکان برای ارائه خدمات به مردم محله ساخته شد.»
او ادامه میدهد: «این خیریه درزمینه اهدای سبد کالا به نیازمندان فعالیت میکند. تعدادی از این سبدهای کالا بهصورت ماهیانه و تعدادی دیگر هر 45 روز یکبار به نیازمندان اهدا میشود. این سبدهای کالا شامل اقلام برنج، روغن، رب گوجه، ماکارونی، گوشت یا مرغ یا ماهی، سه کیلو حبوبات و نمک است.»
سبد کالا برای 350 نفر تحت پوشش کمیته امداد
رئیس هیئتامنای مسجد و حسینیه الاحبابالائمه تصریح میکند: «قریب به 350 نفر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند که این خیریه سبد کالا را برای آنها بهصورت ماهیانه فراهم میکند؛ علاوه بر این، برای خانوادههای سرطانی هم سبد کالا تهیه شده و به در منزل آنها تحویل داده میشود.»
منانی درباره افراد تحتپوشش این خیریه عنوان میکند: «بیشتر افراد تحتپوشش این خیریه از مردمان محله هستند که بستههای حمایتی و سبد کالا توسط این خیریه به آنها ارائه میشود. معمولا افراد نیازمند کسانی هستند که همسرشان فوت شده است. در این وضعیت علاوه بر تهیه سبد کالا، آنها را برای دریافت کمکرسانی بیشتر به کمیته امداد منطقه5 در خیابان لاله معرفی میکنیم.»
او تأکید میکند: «این خیریه در حوزه وام خوداشتغالی به نیازمندان فعالیتی ندارد و تنها در بخش توزیع سبد کالا به خانوادههای نیازمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) مشارکت و فعالیت میکند. در خیریه الاحبابالائمه برای تهیه جهیزیه دختران دمبخت قبلا برنامههایی وجود داشت و در تهیه برخی اقلام به خانوادههای نیازمند کمکرسانی انجام میشد. تقریبا دو سالی میشود که دیگر این کار توسط این خیریه در محله انجام نمیشود.»
رئیس هیئتامنای مسجد و حسینیه الاحبابالائمه بیان میکند: «خانوادههای نیازمند محله برای دریافت کمک و تهیه جهیزیه برای دخترانشان از طریق خیریه احبابالائمه به خیریه امامرضا(ع) (واقع در چهارراه وفایی) معرفی میشوند.»
او تصریح میکند: «همچنین از طرف خیریه امامرضا(ع) نیز عدهای از خانوادههای نیازمند به خیریه احبابالائمه برای تهیه سبد کالا به این خانوادهها معرفی میشوند و بهنوعی در طول سال این دو خیریه با یکدیگر برای ارائه خدمات به مردم محله در تعامل هستند.»
منانی در خصوص حمایت خیریه احبابالائمه از دانشآموزان نیازمند محله میگوید: «در این محله دبستان استاد شهریار وجود دارد. ابتدای سال تحصیلی لوازمالتحریر برای دانشآموزان نیازمند این مدرسه در نظر گرفته میشود.مطابق لیستی که مدرسه به خیریه ارائه میدهد، لوازمالتحریر دانشآموزان توسط خیریه احبابالائمه به مدرسه داده میشود؛ سپس مدیر مدرسه این بستهها را بین دانشآموزان توزیع میکند و به خانوادههای آنها تحویل میدهد.»
او درباره مشارکت خیران محله در برنامههای خیریه احبابالائمه اظهار میکند: «افراد خیر خودشان کالاها را برای تکمیل سبدهای کالا تهیه میکنند و به خیریه تحویل میدهند. توسط خیریه احبابالائمه این سبدهای کالا بین خانوادههای نیازمند توزیع میشود. از خیران محله آقای وحید خلیفهقلی و آقای رسول کریمی از اقوام بنده هستند و این خیران در انجام برنامههای خیریه بهطور مداوم مشارکت دارند.»
تهیه سبد کالا هر 45 روز یکبار برای بیماران سرطانی
رئیس هیئتامنای مسجد و حسینیه الاحبابالائمه عنوان میکند: «آقای خلیفهقلی، برادر و مادرشان از بیماران سرطانی بیمارستان امید بودند. ایشان همه بیماران سرطانی را در بیمارستان امید اصفهان شناسایی کردند و تهیه سبد کالا هر 45 روز یک بار برای بیماران سرطانی را انجام میدهند و با بیمارستان سیدالشهدا برای انجام این فعالیت نیز هماهنگ هستند. آقای رسول کریمی از دیگر خیران محله هستند که بهمنظور تهیه سبد کالا برای خانوادههای نیازمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) با این خیریه پیوسته همراهی و مشارکت دارند. از خانمهای محله هم تعدادی برای بستهبندی سبد کالا و توزیع آنها در بین نیازمندان با این خیریه در محله همکاری میکنند.» او در خصوص برنامههای فرهنگی و معنوی مسجد و حسینیه احبابالائمه میگوید: «در این مسجد و حسینیه، برگزاری نمازجماعت بهطور پیوسته وجود دارد و روزهای دوشنبه، هیئتهای اصفهان به این مسجد میآیند و مداحی میکنند و روزهای جمعه مراسم دعای ندبه برگزار میشود. برنامههای فرهنگی و برگزاری کلاسهای آموزشی این مسجد هم برای دانش آموزان دبستان استاد شهریار انجام میشود.» منانی ادامه میدهد: «برنامههای نمازجماعت، جشن و کارهای فرهنگی دانشآموزان در این مسجد برگزار میشود؛ دهه اول محرم نیز برنامه عزاداری برای آقا اباعبداللهالحسین(ع) و در ماه مبارک رمضان هم در این مسجد و حسینیه برنامه افطاری برای مردم محله برگزار میشود. با توجه به اینکه مردم این محل هم فقر مادی و هم معنوی دارند، یعنی به دلیل اینکه مردمان این محله از نظر وضعیت اقتصادی و فرهنگی در سطح ضعیفی قرار دارند، نیازمند حمایت هستند و انجام این برنامهها در خیریه و مسجد محله ضرورت دارد.»
حضور کمرنگ جوانان در برنامههای معنوی و فرهنگی محله
او درباره حضور جوانان در برنامههای معنوی و فرهنگی محله بیان میکند: «جوانان محله قبلا در برنامهها خیلی پرشور شرکت میکردند؛ اما در حال حاضر کمتر حضور دارند. در این محله استعمال موادمخدر زیاد شده است. برای پیشگیری و کاهش این اتفاق ناگوار در محله تلاشهایی صورت گرفته است. در زیرزمین حسینیه احبابالائمه با انجام کارهای فرهنگی و راهاندازی سالن ورزشی بدنسازی و آوردن دستگاههای مناسب عدهای از جوانان را برای حضور در این مکان و انجام ورزش تشویق کردیم تا بهنوعی از مصرف موادمخدر دور شوند. صبحها بانوان و بعدازظهرها آقایان در این سالن بدنسازی به انجام ورزش میپردازند.»
رئیس هیئتامنای مسجد و حسینیه الاحبابالائمه اظهار میکند: «ساختوساز صحن پایین این مسجد تقریبا برای ارائه خدمات به مردم محله آماده شده است؛ اما بخش طبقه بالایی این صحن برای خدماتدهی به بانوان محله هنوز سرامیکنشده و کفسازی آن با سیمان ساختهشده و دیوارهای آن هم آجری بوده و بنر زده شده است.»
او تأکید میکند: «در شرایط فعلی در کف زمین این مسجد فرش پهن میشود و در ایام ماه رمضان و محرم بانوان محله در بخش بالای مسجد حضور دارند؛ ولی برای نمازجماعت وسط سالن مسجد و حسینیه پردهای نصب شده است تا خانمها بتوانند نمازجماعت بخوانند و برای دعای ندبه در صبحهای جمعه هم بانوان محله در سالن طبقه پایین مسجد حضور دارند.»
منانی تصریح میکند: «از مسئولان شهری انتظار داریم برای ساخت و تکمیل این مسجد در محله اقدام کنند و ساخت طبقه بالای این مسجد و حسینیه را انجام دهند تا مردم محله برای حضور در برنامههای فرهنگی و معنوی این مسجد مشکلی نداشته باشند.»