به گزارش اصفهان زیبا؛ وقتی وارد این مکان میشوی، بوی کاغذ مشامت را قلقلک میدهد؛ بوی کاغذهایی که کلمات، عکسها، نمودارها و اعداد بر دل آنها حکشده و آرام وبیصدا کنار هم در قفسهها نشستهاند تا با آنکه بیزباناند، فراوان سخن بگویند.
اینجا روزش از آفتاب روشنتر و شبهایش از مهتاب زیباتر است؛ چراکه هر ساعت مهندسی معکوس یا کدگشایی از یک موضوع رقم میخورد؛ آن هم با خواندن کتاب. صندلیها دور میزها قرار گرفتهاند تا کتابها را در سکوت بشنوند و خواننده با یک نفس عمیق و در آرامش کتابها را به درون خود منتقل کند. بندبند و خطبهخط این کتابها فریادی دارند که درون کتابها نهفته است تا این دوست هنرمند، خوانندهها را باسود و بیزیان پند فراوان دهد.
پوششدهی فراجمعیتی کتابخانه عمومی شهرک کاوه
مجتبی فقیهی، مسئول کتابخانه عمومی شهـرک کاوه اصفهان، در گفتوگو با «هممحله» گفت: سالن مطالعه شهرک کاوه در محله یونارت اصفهان و در خیابان گلستان، خیابان صفا واقع شده که ازلحاظ موقعیت جغرافیایی این مکان در نزدیکی مراکزی مانند بیمارستان غرضی قرار گرفته است.
فقیهی متذکر شد: کتابخانه شهرک کاوه در سال ۱۳۷۶ با عنایت به گسترش شهر اصفهان به سمت شمال شهر و ایجاد شهرک کاوه با زیربنای ۱۳۰۰ مترمربع در پارک اندیشه شهرک کاوه احداث شده است. او ادامه داد: سالن مطالعه شهرک کاوه شمالیترین کتابخانه شهرداری اصفهان است که علاوه بر پوشش جمعیت شمال شهر به اهالی شهرهای خورزوق، دستگرد و دولتآباد از توابع شهرستان برخوار نیز خدمترسانی میکند.
فقط کتابهای رمان ایرانی و کمکآموزشی بهروز هستند
مسئول کتابخانه عمومی شهـرک کـاوه اصفهان با اشاره به وجود دوهزار عنوان کتاب در این کتابخانه، اظهار کرد: مخزن کتاب کتابخانه شهرک کاوه مساحت کمی دارد و فقط کتابهای رمان ایرانی و کتب کمکآموزشی آن بهروز است و مابقی کتابها قدیمی و بدون مخاطب هستند.
سالن مطالعه؛ محصول فراموشی کتابخانه
این کتابدار با اشاره به تعداد اعضای این سالن مطالعه خاطرنشان کرد: بیش از 300نفر از اعضای سالن کتابخانه شهرک کاوه اصفهان با مراجعه به این سالن به دنبال نکات مهم و کلیدی در متن کتابها هستند و میخواهند سرنخهایی را بیابند که شاید راهگشای زندگی آیندهشان باشد.
او با اشاره به این معضل که این کتابخانه به یک پانسیون مطالعاتی تبدیل شده است و کمتر از کتابخانه آن استفاده میشود، افزود: سالن مطالعه شهرک کاوه دارای دوسالن اختصاصی برای بانوان و آقایان به همراه امکانات کافی برای مطالعه است.
کتابخانه به یک پانسیون مطالعاتی تبدیل شده است
مسئول کتابخانه عمومی شهرک کاوه تصریح کرد: سالن بانوان دارای حیاط اختصاصی است تا بانوان بهمنظور استراحت از آن استفاده کنند و با آسایش به مطالعه بیشتر بپردازند.
او به برگزاری مسابقات کتابخوانی با همکاری دیگر مراکز در این کتابخانه اشاره کرد و افزود: ۱۵۰نفر عضو طرح جامع کتابخانههای شهرداری اصفهان هستند و از این کتابخانه استفاده میکنند.
ضرورت رسیدگی به مطالبات کتابخانه
فقیهی با بیان اینکه برای تأمین کتابهای بهروز بودجه لازم را نداریم، گفت: برای خرید و بهروزآوری مخزن کوچک این کتابخانه حداقل به 500 میلیون تومان برای خرید کتاب نیاز است؛ ولی متأسفانه سه ماه است که این کتابخانه حقوق و کمکهزینه برای اداره کتابخانه دریافت نکرده است؛ چه برسد به تأمین بودجه موردنیاز برای خرید کتاب!
فقیهی به قولی که در مصوبات بودجه شهرداری در سال 1401 دادهشده اشاره و اظهار کرد: مقرر شده بود فضای سبز این کتابخانه به باغ مطالعه تبدیل شود؛ ولی تاکنون قدمی در این راستا برداشته نشده است.
او به وجود یک اتاق بدون استفاده در این کتابخانه اشاره کرد و افزود: با توجه به فضا و امکان موجود، این کتابخانه آمادگی خود را جهت راهاندازی کتابخانه دیجیتال اعلام کرده؛ ولی تاکنون اقدامی انجام نشده است.