به گزارش اصفهان زیبا؛ فکر میکنم شما هم با من همنظر باشید که امروزه موج فراگیر استفاده از شبکههای اجتماعی و تلفنهای همراه، ما را با خود برده است و دیگر کمتر جایی برای کتابخواندن باقی گذاشتهایم. در حالی که فعالان حوزه کتاب سعی میکنند ما را قانع کنند که روزانه حداقل 15تا30 دقیقه از وقتمان را به کتابخواندن اختصاص دهیم، بهصورت داوطلبانه ساعتهای زیادی را در فضای مجازی سپری میکنیم.
اما مسئله این است که این عدم توازن چه تأثیری بر زندگی، افکار و شخصیت ما بر جای میگذارد؟ به بیان ساده، ما اطلاعات عمیقی را که قبلا از طریق کتاب به دست میآوردیم، با اطلاعات سطحی از موضوعات گوناگون مبادله کردهایم؛ معاملهای که پیامدهای ناخوشایندش را در آینده نشان خواهد داد. بسیاری از کتابخانهها اکنون به «سالن مطالعه» تقلیل یافتهاند و کتابهای غیردرسی در یک گوشه خاک میخورند. گاهی حتی انتخاب کتاب برای مطالعه هم تحتتأثیر فضای مجازی قرار میگیرد. رمانهای خاص یا کتابهای روانشناسی زرد که بهطور اغراقآمیزی بزرگنمایی میشوند، بیشتر میدانسازی برای فروش کتاب است تا تلاش برای افزایش سرانه مطالعه.
با همه این تفاسیر، شاید باید تجدیدنظری در سبک زندگیمان داشته باشیم و به کتاب خواندن اهمیت بیشتری بدهیم. فرصت خوبی که هماکنون در این زمینه برایمان فراهم است، عضویت رایگان در کتابخانه است. مانند سال گذشته، امسال هم به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، ثبتنام یا تمدید عضویت در کتابخانههای شهرداری اصفهان بهصورت رایگان انجام میگیرد و تا پایان هفته با مراجعه به هرکدام از کتابخانهها، میتوان اقدام به این کار کرد.جالب است بدانید که با عضویت جامع در یکی از کتابخانههای عمومی، میتوان از تمامی کتابخانههای تحت پوشش شهرداری استفاده کرد. حتی طرحهایی برای تسهیل این امر به اجرا در آمدهاند که بسیار خلاقانه و مفید به نظر میرسند؛ پیک دانایی، تبادل بینکتابخانهای، عضویتهای ویژه و… که با مراجعه به سایت کتابخانهی مرکزی، میتوان دربارهشان اطلاعات کسب کرد.در برخی از کتابخانهها امکان دسترسی به مخزن برای مراجعان فراهم است و این مسئله، قدمزدن در بین کتابها را برای ما میسر میکند.کتابهای زیادی هستند که میتوانند با تغییر نگرش ما، راه زندگیمان را بهکلی عوض کنند. بیایید بیش از این منتظرشان نگذاریم.