به گزارش اصفهان زیبا؛ نیکوکاری ازجمله مفاهیم ارزشمندی است که در آموزههای دینی بهخصوص قرآن کریم، موردعنایت و توجه قرار گرفته و به آن سفارش شده است. مبنای نیکوکاری و رسیدگی به کار مردم و نیازمندان در اسلام تقوی و پرهیزکاری است. انسان مسلمان باید در پی رفع حوائج برادر مسلمان باشد و سعی کند تا میتواند به هر صورت ممکن به آنان یاری دهد؛ زیرا در روایت آمده است: هرگاه مسلمانی رفع گرفتاری مسلمانی را میکند، خداوند به او خطاب میکند که پاداش تو بر من و برای تو غیر از بهشت را نمیپسندم.
خدمت به خلق خدا، در فرهنگ تعالیم قرآن و عترت، ارزش و ثواب فراوانی دارد؛ لذا میطلبد گرهگشایى و رفع نیاز از نیازمندان و برادران دینى تبدیل به ارزش و فرهنگ عمومى شود. در همین راستا خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) جنیران اصفهان در سال 1380 و در ماه مبارک رمضان فعالیت خود را آغاز کرد. تقی شاهسنایی، مدیرعامل خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) در گفتوگو با هممحله گفت: کارهای خیر در محله جنیران از قدیمالایام مرسوم بوده است. شاهد برای گفتار وجود چندین جریب زمین وقفی در محله جنیران است که درآمد آنها برای تأمین کفش زوار کربلا و مشهد، آب سقاخانهها، روضهخوانی مساجد وقف شده است.
او ادامه داد: کارهای خیر بهصورت تشکیلاتی در محله جنیران و در خیریه امیرالمؤمنین بهصورت رسمی از سال ۱۳۸۰ در ماه مبارک رمضان آغاز شد. شاهسنایی اظهار داشت: خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) با گذشت 20 سال از ثبت آن توانسته در جنیران و مناطق مجاور خدمات عامالمنفعه زیادی انجام دهد و مسئولان این خیریه دامنه خدمترسانی خود را به مناطق خارج از محله کشاندهاند و تنها در جنیران متمرکز نشدهاند و با همکاری گروههای جهادی کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را به مناطق محروم و سیستان و بلوچستان ارسال میکنند. مدیرعامل خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) گفت: 80 خانواده نیازمند بهطور دائم و برخی خانوار بهطور غیر دائم تحت پوشش این مرکز هستند. او در تشریح عملکرد این خیریه تصریح کرد: ۸۰ خانواده نیازمند تحتپوشش خیریه امیرالمؤمنین هستند و در برخی موارد برای تهیه جهیزیه و هزینههای درمان نیز اقدام میکنیم. مدیرعامل خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) اضافه کرد: پالایش پرونده مددجویان و شناسایی مددجویان نیازمند و رسیدگی به وضعیت عمرانی محله از دیگر اقدامات این خیریه است.
پرداخت وام ازدواج به 220 جوان
شاهسنایی تهیه جهیزیه، کمک نقدی جهت درمان بیماران نیازمند، امور فرهنگی، پرداخت ارزاق به مناسبتهای ویژه، سبد کالا و پرداخت ارزاق ماهیانه به خانوادههای ایتام را ازجمله اقدامات این خیریه دانست و اضافه کرد: صندوق ازدواج برای کمک به جوانان محل که ازدواج میکنند، در این خیریه و توسط صندوق قرضالحسنه حضرت ابوالفضل تشکیل شده و تاکنون ۴۰۰ میلیون ریال وام ازدواج به ۲۲۰ نفر تعلق گرفته است.
او به جمعآوری لوازم و اقلام مازاد خانوادهها برای رساندن به دست نیازمندان و همکاری با گروه جهادی امام حسن مجتبی و بسیج به مناطق محروم و نیازمندان اشاره کرد و افزود: صدقات، تاج گل، فطریه و کفاره، رد مظالم و کمکهای مردم تأمینکننده منابع این خیریه است که سالانه بالغبر پنج الی شش میلیارد ریال میشود.
فراهم کردن بستر کسبوکار برای نیازمندان
شاهسنایی خاطرنشان کرد: سعی ما در این خیریه بر این بوده است که به کسانی کمک کنیم که هیچ راه درآمدی ندارند و افراد را تا حد امکان شناسایی کنیم، سپس تحت پوشش قرار میدهیم و افرادی که نیازمند کمک هستند ولی توانایی انجام کار را دارند توسط خیریه برای کسبوکار و اشتغال در مراکزی مانند کارگاههای فرشبافی و کار در منزل و معرفی به کار هدایت و معرفی میشوند. مدیرعامل خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) اضافه کرد: با توجه به اینکه اطراف خیریه مدارس تلفی وجود دارد برخی از دانشآموزان را هم ازلحاظ فرهنگی و هم ازلحاظ مالی تحت پوشش قرار دادهایم.
ورزش نیازمندان زیر چتر خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی (ع)
او تصریح کرد: با توجه به اینکه مدیریت سالن ورزشی محله به خیریه امیرالمؤمنین واگذار شده برای برطرف کردن نیاز ورزشی نیازمندان نیز از این ورزشگاه بهصورت خیریه برای افراد شناساییشده استفاده میکنیم.
شاهسنایی با اشاره به شرایط سخت و غمبار غزه و لبنان و روحیه همدلی مردم جنیران متذکر شد: خیریه امیرالمؤمنین با شرکت در پویش ایران همدل بیش از شش میلیارد ریال به مردم غزه و لبنان کمک کرده است و مردم جنیران در این پویش با اهدای ۲۴ قطعه طلا شامل انگشتر، گوشواره و سکههای طلا و دو فیش مکه عمره مفرده برای همراهی با مقاومت و مردم مظلوم غزه و لبنان مشارکت کردند.او به تأمین بستههای معیشتی و بهداشتی در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: این امر یکی از اقدامات این خیریه در سالهای گذشته بوده است.
پیگیری امور عمرانی محله
مدیرعامل خیریه حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) اضافه کرد: با تشکیل کمیته عمرانی در این خیریه توانستهایم برخی از مشکلات عمرانی محله را از طریق پیگیری از شهرداری و مراکز وابسته مرتفع کنیم.