به گزارش اصفهان زیبا؛ محمد شاهسنایی، استاد حوزه و دانشگاه متولد سال 1359 در محله جنیران اصفهان است. آبا و اجداد او نیز از دیرباز در همین محله سکونت داشتهاند و تمام دوران کودکی، نوجوانی و جوانی خویش را در این محله قدیمی و مذهبی سپری کرده است. شاهسنایی اولین خصوصیت مردم محله جنیران را صمیمیت میداند و میگوید: مردم این محل در تمامی برهههای زمانی دست در دست هم بودهاند و همیشه مشکلات و شادیهایشان را با یکدیگر قسمت کردهاند.
محله جنیران؛ محله شهیدپرور
این استاد حوزه و دانشگاه، محله جنیران را محلهای مذهبی با اعتقادات قلبی عمیق میداند و اذعان میکند: آمار بسیاری از بزهکاریها، طلاقها، و مشکلات خانوادگی و اجتماعی در این محل کمتر از نقاط دیگر شهر است که مهمترین عامل برای وجود این آرامش ایمان قلبی مردم و برپایی پرشور مساجد و مراسم مذهبی است؛ چراکه به عقیده او اگر اعتقاد به خدا وجود داشته باشد، مردم به کارهای ناشایست مبادرت نمیکنند و حق یکدیگر را ادا میکنند.
این استاد دانشگاه اصفهان، جنیران را محلهای شهیدپرور معرفی میکند و ادامه میدهد: در زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق بیش از 60 شهید در این محله داشتیم و حتی بعد از دوران دفاع مقدس در زمان جنگ نابرابر اسرائیل و سوریه، نیروهای جوان زیادی از این محل به لبنان و سوریه اعزام شدند که تعدادی از آنها به مقام رفیع شهادت دست پیدا کردند.
تهاجم فرهنگی به محلههای کوچک هم رسیده است
او ادامه میدهد: حتی در زمان بروز اغتشاشات در سال 98، تعدادی از جوانان برومند این محل توسط تروریستها و اخلالگران به شهادت رسیدند. شاهسنایی اظهار میکند: شغل اصلی مردم محله جنیران در قدیم کشاورزی و دامپروری بود؛ اما با گذشت زمان و بروز خشکسالی، مردم جذب دستگاههای دولتی بهخصوص سپاه شدند و در حال حاضر شغل بیشتر مردم این محل در دستگاههای دولتی بهویژه سپاه و نیروی انتظامی است.
او بروز اتفاقات و تغییرات فرهنگی را که طی سالهای اخیر در سراسر کشور به وجود آمده است، بر محله مؤثر میداند و میگوید: بههرحال این محله هم از تهاجمات فرهنگی به دور نبوده است؛ اما با تلاش بزرگان محل و تعدادی از افراد که در دانشگاه و حوزه مشغول به کار هستند، در حال رفع این معضل هستیم و میتوان گفت غربزدگی در این محله در کمترین میزان ممکن قابلتصور است.
چراغ مساجد در محله جنیران خاموش نمیشود
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار میکند: مساجد در محله جنیران، با شور و حرارت بالا در حال فعالیت هستند و بهجرئت میتوان گفت هشتاد درصد جمعیت شرکتکننده در نمازهای جماعت و مراسم مذهبی جوانان هستند و چراغ مسجد در این محل خاموش نمیشود. شاهسنایی از وجود پنج مسجد فعال و پویا در محله جنیران خبر میدهد و عنوان میکند: مساجد در این محل به معنای واقعی کلمه به لحاظ کمی و کیفی در حال فعالیت هستند؛ یعنی هم تعداد افراد شرکتکننده در برنامههای مسجد زیاد است و هم اینکه برنامههای متنوع و متعددی برای همه گروه سنی در مساجد جنیران برگزار میشود.
برگزاری جلسات هماندیشی در فرهنگسرای محله جنیران
او ادامه میدهد: پایگاه بسیج خواهران و برادران در محله جنیران بسیار فعال است و در این پایگاهها برای رفع مشکلات مردم و برگزاری جلسات عقیدتی و فرهنگی تلاش میشود و بسیاری از جوانان بهصورت خودجوش در پایگاه فعالیت میکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه اذعان میکند: ما همچنین در محله جنیران جلسات هماندیشی و مشاوره در فرهنگسرای آیه و مراکز قرآنی داریم و تمام تلاش ما بر این است که پیرو ائمهاطهار(ع) و کلام معصومین باشیم و جوانان را از فرهنگ غربی دور کنیم و مضرات غربزدگی را برای آنها شرح دهیم که خوشبختانه در این زمینه بسیار موفق بودهایم.
محله جنیران حدود ششهزار نفر جمعیت دارد
او تعداد جمعیت مردم محله جنیران را حدود شش هزار نفر برمیشمرد و میگوید: محله جنیران دقیقا بین خیابان آتشگاه و خیابان کهندژ قرار گرفته و خیابان بهشت از وسط این محله رد شده است که البته احداث این خیابان به تصمیم و خواست مردم محل بوده است تا جوانان بتوانند مغازههای مختلف تأسیس کنند و در رستههای صنفی متفاوت مشغول به کار باشند.
شاهسنایی مدارس محله جنیران را مدارسی خوب میداند و عنوان میکند: بچهها در ردههای سنی متفاوت در مدارس محل آموزش میبینند و تلاش بزرگان محل بر این است که با جذب کمکهای خیرین، بهترین امکانات را برای مدارس محل بهخصوص در مقطع ابتدایی فراهم آورند.