به گزارش اصفهان زیبا؛ وارد خیابان بهشت که شوید، در کوچه 29 ساختمان دارالقرآن حضرت زهرا (س) را میبینید که مؤسسه فرهنگی قرآنی «بیان» داخل همین ساختمان دارالقرآن واقع شده است.
در این مؤسسه کودکان، نوجوانان و جوانان به فعالیتهای فرهنگی و مذهبی میپردازند.برای آگاهی بیشتر از فعالیتهای مؤسسه در محله جنیران به گفتوگو با محمدرضا اکبریان، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی بیان پرداختیم.پس از سلام و احوالپرسی از او میخواهم درمورد فعالیتهایی که در مؤسسه انجام میدهند صحبت کند و او شروع میکند به توضیحدادن: ما در مجموعه فرهنگیقرآنی بیان در حوزه تربیت و حفظ قرآن فعالیت میکنیم. بیشتر مخاطبان مجموعه نوجوانان هستند. در کنار آموزش قرآن کلاسهای علمی و تقویتی دروس مختلف دانشآموزان برگزار میشود. کلاسهایی هم باتوجهبه فرایند کنونی جهان و جنگ غزه و اسرائیل مانند کلاس یهودشناسی برگزار میشود. در کنار کلاسها اردوهای مختلفی مانند مشهد مقدس، قم، اردوهای تفریحی، گردشگری و… را نیز برگزار کردیم.
دختران به دلیل مشکلات مکان حذف شدند
زمانی که برنامههای مؤسسه را توضیح میداد، صحبتش را قطع کردم و گفتم: همه این برنامهها برای پسران و دختران است؟ جواب اکبریان که با کمی ناراحتی همراه شده بود این بود: از سال 1399 که فعالیت مجموعه شروع شد برای دختران و پسران فعالیت میکردیم. متأسفانه به دلیل مشکلاتی که برای مکان و همچنین ظرفیت مالی داشتیم، مجبور شدیم فقط برای پسران فعالیت کنیم. فعالیت کردن برای دختران و پسران نیازمند دو مکان است و ما این مکان را در اختیار نداریم. اگر مشکل مکان حل شود دوباره میتوانیم برای دختران نیز کلاس برگزار کنیم. سپس میگوید: از اینکه نمیتوانیم برای دختران برنامه داشته باشیم ناراحت هستیم. اما خداراشکر اکنون 130 قرآنآموز داریم. امیدوارم مشکلات حل شود تا دوباره بتوانیم برای دختران هم برنامه برگزار کنیم.
بیان؛ به وسعت همه محلات اصفهان
عدد 130 که بر زبان آورده بود، سبب شد از او درخواست کنم چگونگی جذب قرآنآموزان را بیان کند. مدیر مؤسسه فرهنگیقرآنی بیان باز هم با صبوری شروع میکند به پاسخ دادن: در محافل انس با قرآنی که در مساجد برگزار میشود، بچهها فعالیتهای مختلفی انجام میدهند؛ ازجمله این فعالیتها میتوان به گروه سرود، که سرود مذهبی میخوانند، قاری قرآن که قرائت قرآن را برعهده دارد و حتی مجری برنامه که از خود بچهها هستند و… اشاره کرد. این اتفاق به اندازهای برای مردم جذابیت داشته است که آنها برای شرکت در کلاسها اقدام میکنند. از محلههای اطراف مانند سودان، رهنان، خوراسگان، حتی جنوبیترین محلههای اصفهان و… هم در کلاسهای مجموعه شرکت میکنند.
نسل جدید روش جدید میطلبد
در انتهای گفتوگو از اکبریان میخواهم اهمیت و تفاوت مؤسسه فرهنگیقرآنی بیان با سایر مجموعههایی را که در محله جنیران فعالیت میکنند، بیان کند. او میگوید: محله جنیران یک فضای مذهبی دارد و فعالیتهای مختلفی در پایگاه بسیج و… صورت گرفته است. منتها نکتهای که باید به آن توجه شود، رشد اطلاعات مذهبی بود که مؤسسه توانست آن را تکمیل کند. به افرادی که مجموعههای فرهنگیمذهبی دارند هم یک توصیه دارم. فضاهایی که در بچههای دینی دنبال میشود برای بچههای دهه 80 و 90 قابلتوجه و اهمیت بود. امروز باوجود توسعه علم و تکنولوژی روشهای قدیمی پاسخگوی نسل جدید نیست.
متأسفانه همزمان با پیشرفت جهان روشهای آموزش ما پیشرفت نکرده است. این اتفاق سبب شده نوجوانان خود را از دست بدهیم و آنها به سمتی هدایت شوند که نباید به آن سمت بروند. اینجاست که مجموعههای فرهنگیمذهبی باید توجه ویژهای بر روش فعالیتهای خود داشته باشند.