به گزارش اصفهان زیبا؛ این روزها که همه هیئات مذهبی و مجموعههای فرهنگی دغدغه کمکرسانی به جبهه مقاومت را دارند، شاهد برنامههای مختلف و گاه مؤثری از آنها هستیم. ازجمله هیئت فداییان حسین (ع) واقع در امامزاده شاه میر حمزه خیابان عسگریه که اقدام به برگزاری بازارچه «بانوان مقاومت» کردند.
برای آشنایی بیشتر با محصولات بازارچه و اقدامات صورتگرفته، راهی آنجا شدیم. حین ورود به امامزاده عطر اسپند فضا را پرکرده بود و چند نفر از خانمهای خادم هیئت مردم را بهطرف خیمه راهنمایی میکردند.
وارد خیمه که شدیم، شاهد غرفههای مختلف فروش محصولات خانگی و کسبوکارهای کوچکی بودیم. نکته جالب غرفهها این بود که تمام راویان و فروشندهها خانم بودند. از سوی دیگر مردمی بودند که با شوق از آنها خرید میکردند. آنها میگفتند خوشحالیم که میتوانیم در کنار حمایت از کسبوکارهای کوچک خانگی با سود خود به مردم غزه و لبنان و مسلمین مظلوم جهان کمک کنیم.
در قسمت ورودی هیئت غرفه جمعآوری کمکهای نقدی و طلا به چشم میخورد که با استقبال گسترده مردم مواجه شده بود. در گوشهای دیگر از خیمه هم چند غرفه برپا شده بود که باهدف آگاهسازی و رفع شبهات به فعالیت میپرداختند. بعد از گذر از غرفههای مختلف، با مسئول هیئت خواهران، نفیسه کفعمی آشنا میشوم و با او به گفتوگو مینشینم:
ایده بازارچه بانوان مقاومت از کجا نشئت گرفت؟
این طرح توسط حاج سید رضا نریمانی در شورای بانوان هیئت فداییان حسین (ع) مطرح شد و درباره آن همفکری کردیم؛ زیرا اعتقاد هیئت بر این است که بانوان میتوانند جریانساز و تأثیرگذار در تاریخ باشند. ازاینجهت در بخشهای مختلف غرفههای تبیینی مانند غرفه «مکتب بانوان تمدنساز از گذشته تاکنون»، غرفه «ریحانه مقاوم»، غرفه «کودکان» و غرفههای فروش محصول برپا شد.
رویکرد هیئت از برپایی این غرفهها چه بود؟
عمدتا تمرکز هیئت بر برگزاری برنامههایی تبیینی بوده است. همچنین در صدد بودیم شرایط کمکرسانی همه مردم با هر میزان توانمندی را فراهم کنیم. ما قصد داشتیم در کنار اثبات حقانیت جبهه مقاومت بهوسیله غرفههای تبیینی به مردم یادآوری کنیم که در تمامی جبههها و در تمامی جنگها زناناند که پشتیبان مردان هستند.
سیر غرفههای تبیینی بازارچه به چه شکل است؟
غرفه «ریحانه مقاوم» با رویکرد چرایی کمک به جبهه مقاومت تشکیل شده است. این غرفه به تاریخچه فلسطین و حقانیت دفاع از مظلوم میپردازد. در قسمت دیگری از این غرفه به حامیان اسرائیل و اهداف نهایی آنها جهت پیشروی در منطقه پرداخته میشود؛ همچنین در این غرفه به معرفی زنان مقاوم، هدفمند و جریانساز لبنان پرداخته میشود. غرفه تبیینی دیگر بازارچه «مکتب بانوان تمدنساز از گذشته تاکنون» نام دارد. در این غرفه بانوان و دختران بهصورت نمادین فعالیتهای بانوان در دورههای زمانی مختلف را به نمایش میگذارند.
بهطور مثال در قسمتی که نماد سالهای دفاع مقدس است، دختربچهها در حال دوختن لباس رزمندهها، بافتنی و قند شکستن برای پشتجبههها هستند. بخش دیگر این غرفه جنگ ترکیبی زمان حال را نشان میدهد که میدان جنگ، رسانه است. در این قسمت دختران بهصورت نمادین در حال تولید محتوا با کامپیوتر و ابزارهای رسانهای هستند. هدف این غرفه این است که بگوید الان سنگر فرق کرده؛ اما همچنان بانوان در خط مقدم میجنگند.
غرفههای کودک صرفا برای سرگرمی کودکان برپا شده است؟
در حاشیه سایر برنامهها، غرفههای کودک در غالب بازی، سرگرمی و نقاشی بهصورت هدفمند طراحی شده است. این باعث میشود از کودکی مقاومت را یاد بگیرند، با کودکان مسلمان جهان همدردی کنند و بدانند با بازی و شادیشان میتوانند به جبهه مقاومت کمک برسانند. کمک دیگری که این غرفه میکند این است که بستر مناسبی است که با مشغول کردن بچهها، در خانوادهها امکان آسودگی خیال را به وجود میآورد.
آیا بازارچه فروش محصول نیز رویکرد تبیینی دارد یا صرفا باهدف کمکرسانی مالی به جبهه مقاومت برپا شد؟
بله؛ بازارچه فروش محصول این شرایط را مهیا کرد که حتی خانمهای صاحب مشاغل خانگی و تمام افرادی که دل در گرو کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه دارند، مشارکت داشته باشند. در این طرح هرکسی با هر میزان توانمندی محصولات خود را به فروش میرساند و تمام سود محصولاتش را به حمایت از جبهه مقاومت تخصیص میدهد. دراینبین باعث معرفی مشاغل خانگی نیز خواهد شد.
در غرفه فروش محصولات مشاغل خانگی چه چیزهایی به فروش میرسد؟
هرکس با توان خودش در صدد کمک به این جبهه تلاش میکنند. یک نفر لواشک و ترشی میفروشد، دیگری زیتون خانگی و سوسیس و کالباس، فرد دیگر دستسازهها و ملزومات حجاب و… . در این غرفه هر کس از هر قشری تمام توانش را به میدان آورده است.
در ورودی بازارچه، کافه پذیرایی به نام کافه «مقاومت» به چشم میخورد، این کافه صرفا پذیرایی میکند؟
خیر، این کافه در کنار پذیرایی از مخاطب به مناسبت ایام فاطمیه این امکان را فراهم ساخته که باقیمت مدنظر مخاطب خوراکیها به فروش برسد. سود فروش محصولات کافه مانند شیرموز، چای و… به جبهه مقاومت تعلق میگیرد.
غرفه مالی و نذورات بازارچه چگونه از صحت ارسال کمکهای جمعآوریشده به جبهه مقاومت مطلع میشوند؟
غرفه مالی و جمعآوری نذورات، کمکهای مالی و طلاهای جمعآوریشده را بهصورت مستقیم به جبهه مقاومت میرساند. حتی آقای نریمانی شخصا و مستقیماکمکهای مالی را به لبنان رساندند که بازخورد رسانهای گستردهای داشت.
بازارچه بانوان مقاومت و غرفههای تبیینی از چه تاریخی برگزار شده و تا چه زمانی برپاست؟
قرار بود این بازارچه سهروزه از نهم الی یازدهم آذرماه برگزار شود؛ اما باتوجهبه برگزاری روضههای فاطمیه هیئت،کمکرسانی و جمعآوری کمکهای نقدی همچنان در حاشیه برنامه ادامه دارد.