معمولا در مصاحبه با قهرمانان بیشتر آنها، دلیل جذب و فعالیتشان در یک رشته را معلمهای ورزشی دوران مدرسه و تحصیل عنوان میکنند که آنها را کشف و در مسیر قهرمانی رهنمون کردهاند.
در گذشته که ورزش آموزشگاهی از رونق بیشتری برخوردار بود، این موضوع نمود عینیتری داشت و دانشآموزان بااستعداد در زنگ ورزش و مسابقات ورزشی مدارس تربیت میشدند.
اما طی یکیدو دهه اخیر که باشگاهها و آکادمیهای ورزشی وظیفه استعدادیابی و پرورش آنها را برعهده گرفتهاند، این نقش به نسبت گذشته کمرنگ شده و دانشآموزان بااستعداد به واسطه معرفی معلمهای ورزش، مسیر ورودشان به ورزش حرفهای تسهیل شده است.
جدا از بحث قهرمانی، حضور معلمهای ورزشی سرشناس در زنگ ورزش یکی از اتفاقهای دلپذیری است که دانشآموزان حتی در سالهای بعد از تحصیل هم از آن به نیکی یاد میکنند و معمولا پایه ثابت خاطرههای آنهاست.
به بهانه فرارسیدن روز معلم و برای ادای احترام به معلمانی که بخشی از روند تربیت قهرمان را برعهده داشتهاند، در این گزارش مروری بر سرشناسترین معلمهای اصفهانی خواهیم داشت.
مدیرکل فرهنگی
جواد محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان هم یک فرهنگی است. محمدی که سابقه فعالیت بهعنوان داور لیگی را دارد، نیروی آموزشوپرورش است که به اداره ورزش و جوانان استان مأمور به خدمت شده و تجربه مدیرعاملی در باشگاه ذوبآهن را هم دارد.
معلمهای هندبالی پرشمار
هندبال اصفهان توسط یک معلم بنا نهاده شد. احمد هنرمند که از او به نام پدر هندبال اصفهان یاد میشود، بسیاری از دانشآموزانش را به سمت این رشته کشاند و بنیان قوی که برجای گذاشت، باعث شد هندبال نصفجهان از همان زمان شروع فعالیت تاکنون، بهعنوان قطب این رشته شناخته شود.
عمده نسل فعلی پیشکسوتان هندبال را معلمان ورزش تشکیل میدهند که از این جمع میتوان به مهدی اخوان، مصطفی غلامی، محمد سلیمانی و احمد آقاخان اشاره کرد. البته این افراد علاوه بر پیشکسوتی هندبال، معلم بازنشسته هم محسوب میشوند.
از نسل جدید معلم ورزشهای هندبالی میتوان به مجتبی میردامادی اشاره کرد که مربی تیم ملی نوجوانان است و همزمان در آموزشوپرورش و سطح ملی به پرورش شاگرد اشتغال دارد.
از جمع بانوان هندبالی هم اعظم قینانی، نایب رئیس بانوان هیئت معلم بوده که اخیرا بازنشسته شده و فاطمه محمدخانی، مربی تیم ملی نوجوانان که با این تیم سهمیه جهانی گرفت، هم معلم ورزش است.
معلمهای فوتبالی
در بین فوتبالیها نیز چهرههای زیادی معلم بوده و هستند. محمود حریری، بنیانگذار باشگاه شاهین اصفهان که بعدها به سپاهان تغییر نام داد، معلم ورزش بود و نسل اول شاگردانی که او تربیت کرد، از دانشآموزانش بودند.
همچنانکه مسعود تابش جزو شاگردان مرحوم حریری بود و در تیم سپاهان نیز شاگرد او شد و زمانی که مرحوم حریری به علت بیماری همسرش، تصمیم به مهاجرت از اصفهان گرفت، مدیریت باشگاه سپاهان را به مسعود تابش واگذار کرد.
منصور ابراهیمزاده، محمد یاوری، حسین چرخابی و علی اسلامی هم از دیگر معلمان ورزش هستند که سه مربی اولی به جرگه بازنشستهها پیوستهاند. اما اسلامی کماکان مشغول به کار است و مسئولیت انجمن فوتبال آموزشوپرورش را هم دارد.
درباره منصور ابراهیمزاده میگویند که پس از چند سال دستیاری رسول کربکندی و لوکا بوناچیچ، آغاز فعالیتش بهعنوان سرمربی را بازنشستهشدن از آموزشوپرورش تعیین کرده بود که این اتفاق نیز رخ داد.
ابراهیمزاده طی چند فصل که مرد اول نیمکت تیم ذوبآهن بود، با کسب نایبقهرمانی لیگ و قهرمانی در جامحذفی، نامش را بهعنوان یک مربی صاحب سبک در فوتبال ایران مطرح کرد.
معلمهای ورزش
فرهاد رضایی، قهرمان سابق شمشیربازی و رئیس سابق هیئت شمشیربازی استان هم یک معلم شناخته میشود که در حال حاضر رئیس اداره تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی ادارهکل آموزشوپرورش استان اصفهان است.
در رشته ژیمناستیک نیز در بین فعالان این رشته، معلمهای ورزشی زیادی هستند. همچنانکه محمد اقبالی و اصغر نکوگل دو رئیس اسبق هیئت ژیمناستیک معلم بودهاند و مریم زیبندهپور، مربی ژیمناستیک و نایبرئیس سابق هیئت هم سابقه معلمی دارد.
علاوه بر افرادی که اشاره شد، معلمهای ورزشی مطرح بازنشسته و شاغلی در مدارس مشغول فعالیت هستند که به دلیل محدودیت فضا، تنها به نام تعدادی از آنها اشاره شد.