به گزارش اصفهان زیبا؛ مطالعه جدید نشان میدهد مصرف زیاد غذاهای فوقفرآوریشده، خطر بروز بیماری پارکینسون را افزایش میدهد. رعایت رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از پارکینسون توصیه میشود.
مصرف غذاهای فوقفرآوریشده و افزایش ریسک بیماری
مطالعات جدید نشان میدهند افرادی که بهطور منظم غذاهای فوقفرآوریشده مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر بروز این بیماری و نشانههای اولیه آن قرار دارند. این غذاها شامل چیپس، نوشابههای گازدار و نانهای صنعتی هستند که میتوانند روند بروز پارکینسون را تسریع کنند.
بررسی ۴۳ هزار نفر طی ۲۶ سال درباره پارکینسون
پژوهشگران با پیگیری ۴۳ هزار نفر در ۲۶ سال، دریافتند مصرف زیاد غذاهای فوقفرآوریشده احتمال بروز این بیماری را افزایش میدهد. افرادی که بیش از ۱۱ وعده در روز مصرف میکنند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض نشانههای اولیه هستند.
علائم اولیه پارکینسون که بررسی شدند
علائمی مانند اختلال خواب، افسردگی، کاهش حس بویایی، خوابآلودگی و دردهای جسمی از نشانههای اولیه پارکینسون هستند که در این مطالعه بررسی شدند.
رژیم غذایی سالم و پیشگیری از بیماری پارکینسون
دکتر «شیانگ گائو» تأکید میکند کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده و انتخاب رژیم غذایی سالم میتواند به پیشگیری و کاهش خطر این بیماری کمک کند.
محدودیتهای تحقیق
با وجود اهمیت یافتهها، محققان تأکید دارند که دادههای خوداظهاری نیاز به بررسیهای بیشتر دارند، اما بر اهمیت انتخابهای غذایی در پیشگیری از پارکینسون تأکید میشود.