فرهنگ و اقتصاد، این دو دوست و رقیب ناگسستنی از هم، در سالهای اخیر فرازونشیبهای مختلفی را تجربه کردهاند
کتاب «10 راز آشباریا»، یکی از تازههای نشر در چندماه گذشته بود که با همراهی کمپینهای مختلف، در بازار ادبیات نوجوان بسیار دیده شد.
معمولا شهریور که میشود، بازار نوشتافزار بسیار داغ میشود. دستکم نسبت به سایر فصول سال گرمتر شده و به فراخور شروع مدارس، خانوادهها مشغول خرید کتاب و دفتر میشوند.
در جهان امروز، کارآفرینی بهعنوان یکی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی شناخته شده است.
در روزهایی که گذشت، همزمان با ایام فجر و جشنوارههایی که به این مناسبت برگزار شد، اسم جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر هم به گوش میخورد؛ جشنوارهای که بهنوعی بزرگترین رویداد تخصصی در عرصه مد و لباس کشور است و البته برخلاف روال سالهای گذشته، تا همین چند روز پیش خبری از چگونگی برگزاری آن نبود.
تصور کنید کل ناوگان حملونقل عمومی یک کلانشهر مثل اصفهان با نزدیک به 1000 دستگاه اتوبوس و 18 هزار دستگاه تاکسی، سرویس مدارس، آژانس و…، تماما برقی باشد؛ در این صورت نهتنها در خصوص مصرف سوخت، بلکه آلایندگیهای هوا و صوت، وضعیت حملونقل و حالوروز شهر، بهگونهای دیگر خواهد بود.
چوب از نوع آبنوس، افرا، نارنج، عناب، کبوده، کهکم، فوفل و گردو، استخوان از عاج فیل، دنده شتر و اسب با فلزهایی از نوع برنج، نقره و آلومینیوم.
تاریخ ایران باستان را که نگاه میکنیم، پر است از جشنهای کوچک و بزرگی که در فصول مختلف سال برگزار میشده است.
اقتصادِ هنر از موضوعهای داغ دههٔ اخیر بوده است. در این سالها بخش خصوصی با ایجاد گالریهای هنری و برگزاری رویدادهای حراج موجب رونق این حوزه و تغییر ذائقهٔ هنری بخشی از جامعه شده است.
تبلیغات شهری نمایشگاه شهربانوی زندگی و پیامهایی که درباره این نمایشگاه خواندم، من را برای رفتن به محل نمایشگاههای بینالمللی ترغیب کرد. شهربانوی زندگی دومین سالی است که حوالی روز زن برگزار میشود؛ رویدادی که زنان شهر را برای نمایان کردن آثار و توانمندیهایشان دور هم جمع میکند.
در دورانی که صنعت نشر با چالشهای بزرگی همچون کاهش سرانه مطالعه، افزایش هزینههای چاپ و کمرنگشدن نقش فرهنگ کتابخوانی مواجه است، بازنگری در سیاستها و روشهای ترویج کتاب بیش از هر زمان دیگری ضروری بهنظر میرسد.