آن روز صبح «خزان» که «طالب»ها به «مکتب» هجوم بردند، «هدیه» و همکلاسیهایش بیخبر از همهجا پشت نیمکتهای درس نشسته بودند. دخترها چشم به دهان معلم دوخته بودند که پای تخته برای آنها از تاریخ افغانستان میگفت و رنج و اندوهی که این سرزمین نفرینشده سالها به چشم خود دیده است. «طالب»ها، اما در یک چشمبرهمزدن دخترها را از مدرسه بیرون و راهی خانه کردند: «آنها فریاد میزدند و میگفتند ازاینجا بروید بیرون. ترسیده بودیم و خیلی زود ازآنجا فرار کردیم.
اخبار راهی است برای کاوش در جهان پیرامون، با تمام زیبایی و خشونت بیمعنایی که همزمان در آن موج میزند؛ اما گاهی اوقات این خشونت میتواند بیاندازه غیرانسانی و آزاردهنده باشد. بااینحال، ما در عصر رسانهها و ارتباطات زندگی میکنیم و شاید اجتناب از اخبار در چنین فضایی تقریباً ناممکن باشد؛ پس یکی از مهمترین وظایف والدین امروزی، این است که آگاهانه و مسئولانه، فرزندان خود را در ورود به جهان اخبار راهنمایی کنند. هدف این است که کودکان از فواید این جریان اطلاعرسانی بهرهمند شوند، اما درعینحال از خطرها و آسیبهای آن نیز در امان بمانند.
یکی از انواع سوءاستفاده و خشونت خانگی این است که والدین، فرزندانشان را بهعنوان اسلحهای در برابر یکدیگر به کار بگیرند؛ بهعنوانمثال، ممکن است یکی از والدین فرزندشان را تحتفشار قرار دهد تا جاسوسی والد دیگر را بکند یا آن والد را تهدید کند که اگر از رابطه خارج شود، دیگر نمیتواند فرزندش را ببیند. بهعلاوه، ممکن است یکی از والدین ذهن فرزندشان را نسبت به دیگری مسموم کند؛ بهاینترتیب که به کودک بقبولاند والد دیگر او را دوست ندارد، ترکش کرده یا برایش خطرناک است. در چنین شرایطی، والد سوءاستفادهگر واقعیت کودک را مخدوش میکند و حتی ممکن است خود را قربانی جلوه بدهد.
یکی از انواع سوءاستفاده و خشونت خانگی این است که والدین، فرزندانشان را بهعنوان اسلحهای در برابر یکدیگر به کار بگیرند؛ بهعنوانمثال، ممکن است یکی از والدین فرزندش را تحتفشار قرار دهد تا جاسوسی والد دیگر را بکند یا آن والد را تهدید کند که اگر از رابطه خارج شود، دیگر نمیتواند فرزندش را ببیند. […]
نوجوانی ، دوره خاصی از زندگی است که از لحاظ ویژگی ها و شرایطی که دارد متمایز از سایر مراحل بوده و مورد توجه متخصصان رشد و روان شناسی رشد میباشد . در این دوره سنی ، نوجوان ویژگی هایی پیدا میکند که لزوم توجه و اعمال شیوههای برخورد مناسب را الزامی میسازد و از […]
تـــربیــت در سنـــــــد تحــــــول بنیـــادیــــن آموزشوپرورش بهعنوان یکی از اسناد بالادستــی در نظـــام آمـــوزشــــی کشــــور و یکی از محوریترین واژههاست و بر آن تأکید بسیاری شده است. به گزارش مهر، دولت همزمان با تأکیدات رهبر معظم انقلاب در راستای تحقق نظام تعلیم و تربیت بر اجرای سند تحول اقداماتی انجام داده است. یکی از این اقدامات، تأکید […]
در دنیایی که اخبار به سرعت پخش میشوند، باور اینکه افرادی، به خصوص بچهها چیزی به جز جنگ و ویرانی ندیده باشند، برایمان عجیب نیست. انیمه سریال «وایولت اورگاردن» در جهانی موازی، اتفاق میافتد. جنگی این دنیا را ویران و دوپاره کرده و پس از پایانش، حالا آدمها باید با این واقعیت کنار بیایند و زندگی کنند که هرگز زندگیشان مثل قبل نخواهد بود. از آنجا که تقریبا هر کسی به نحوی از این جنگ ویرانگر آسیب دیده، به نظر میرسد به این زودیها تأثیراتش تمامناشدنی باشد؛ اما به نظر میرسد مردم امیدوارانه دنیایی بهتر را میسازند. اگر علاقهمند به تاریخ جهان باشید، احتمالا الان هم یاد اروپا و تأثیر دو جنگ جهانی بر کشورهای مختلف در سراسر دنیا افتادهاید.
از وقتی چشم به دنیا باز میکنیم اتفاقاتی پیرامونمان رخ میدهد و شرایطی برایمان بهوجود میآید که باعث میشود بهصورت ناخودآگاه ذهنمان بین ما و زندگی دیگری خط پررنگی بکشد. «همکلاسیام درسش خوب نیست، پس ما باهم فرق داریم.»، «همسایهمان از ما پولدارتر است، پس دخترش با من بازی نمیکند.»، «پسری که در باشگاه است، کمشنواست، پس نمیتوانیم باهم دوست شویم.» این خطهای پررنگ باعث مرز و جدایی بین ما و دیگران میشود. مرزهایی که ما را از دوستی و همدلی با دیگری محروم میکند و باعث میشود خودمان یا طرف مقابلمان را در یک بُعد زندگی ناتوان ببینیم؛ اما کتاب «جهان مال من است» قضیه را برعکس کرده است.
احتمالا نقاشیهای «شب پرستاره» و «تراس کافه در شب» را روی خیلی از چیزها مثل ماگ و کیف دیدهاید. سبک خاص این نقاشیها را به سختی میشود فراموش کرد. وینسنت ونگوگ، یکی از نقاشان تأثیرگذار امپرسیونیست، خالق این اثر است. هر چند او در طول زندگیاش ناشناخته ماند و تنها یک نقاشیاش به فروش رفت.