میزبانی اجلاس بیستویکم اتحادیه شهرهای تاریخی جهان در اصفهان، بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای بینالمللی در عرصه گردشگری و تاریخپژوهی، بهطور ویژه توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.
دستاورد اصفهان در کسب میزبانی بیستویکمین اجلاس اتحادیه بینالمللی شهرهای تاریخی جهان در سال 2027 از چند جهت حائز اهمیت است.
کهنشهر اصفهان بهعنوان یک شهر تاریخی در سه دوره آلبویه، دوره سلجوقی و دوره صفویه پایتخت ایران بوده است. پیشینه بسیار قوی و اصیل این شهر، همراه با مردم نجیب و بااصالتش ما را مجاب میکند در حوزه دیپلماسی بهخصوص بهعنوان یک بازیگر اصلی ظاهر شویم …
اصفهان همیشه در طول تاریخ بهعنوان یک جهانشهر با موقعیتی برجسته در عرصههای مختلف فرهنگی و تاریخی شناخته شده است؛ شهری با دریایی از فرصتها و ظرفیتها که میتواند عامل محرکی برای تعاملات بینالمللی و ارتباطات با دنیا باشد.
اصفهان با تاریخی کهن و فرهنگی غنی، بار دیگر در کانون توجههای جهانی قرار گرفته است.
در ۱۹۸۷ اولین کنفرانس اتحادیه شهرهای تاریخی در کیوتو برگزار شد و دعوتی از شهرهای تاریخی جهان صورت گرفت. در این نشست شورای کنفرانس جهانی شهرهای تاریخی با حضور ۲۶ شهر تشکیل شد تا تبادلات میان شهرهایی که به واسطه پیوند مشترک تاریخی به یکدیگر متصل شده بودند، ترویج داده شود و به ساخت صلح جهانی کمک کند. در ۱۹۹۴، چهارمین کنفرانس دوباره در کیوتو برگزار و تصمیم بر این شد که شورای موجود توسعه یابد و سازمان بزرگتری به نام «اتحادیه شهرهای تاریخی» با عضویت شهرهای جدید تشکیل شود تا بنیان این کنفرانس مستحکمتر شده و اهداف موردنظر دنبال شود.
اصفهان، شهری که همواره نامش با تاریخ و فرهنگ جهان گره خورده، بار دیگر در عرصه بینالمللی افتخار آفرید؛ شهری که بهواسطه معماری بینظیر، میراث تاریخی غنی و جایگاه ویژهاش در تمدن ایرانیاسلامی توانست در نوزدهمین اجلاس اتحادیه شهرهای تاریخی جهان در شهر لیوبلیانا (پایتخت اسلوونی) افتخاری دیگری را به نام خود ثبت کند.
سوریه روزها و شرایط ملتهبی را از سر میگذراند. در این راستا، تنها اندکی پس از تصرف دمشق، پایتخت سوریه توسط تروریستهای تحریر الشام و طیفی از دیگر گروههای تروریست و معارضِ متحد آنها، شاهد شکلگیری معادلات اجتماعی و امنیتی خاصی در این کشور هستیم.
درحالیکه تلاش کنونی ایران با توجه به تحولات منطقهای و جهان تمرکز بر تنوعبخشی به شرکای تجاری و اقتصادی و گسترش روابط با کشورهای همسایه و منطقهای است، تقویت روابط با کشورهایی از قاره آفریقا و آمریکای لاتین نیز از راهبردهای اصلی و نوین دیپلماسی ایران بهشمار میرود …
رهبر انقلاب اسلامی، در روزهای گذشته، در حالی نسبت به سم غرور نسبت به پیروزیهای جبهه مقاومت و زهر انفعال حاصل از تجربه فرودهای این جبهه متذکر شدند، که در همان سخنرانی، توصیه مؤکدی بر شناخت قدر مقاومت داشتند.
اردیبهشت امسال دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) بهعنوان یکنهاد راهبردی بینالمللی با هدف تقویت همکاریهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی میان کشورهای آسیایی، در تلاش است بستری مناسب برای رشد و توسعه پایدار همکاریهای بینالمللی در قاره آسیا ایجاد کند.