شاید هر مربی به نوعی تاثیری در فوتبال داشته باشد؛ اما مربیان و افرادی که انقلاب و یا تاثیر شگرفی در فوتبال گذاشته اند بسیار کم هستند که یوهان کرویف نیز از همین گروه است. این مرد هلندی که از دوران کودکی به آژاکس پیوست، آنجا را خانه و خانواده خود میدانست و در این باشگاه رشد کرد و پرورش یافت. دوران پر فروغش به عنوان فوتبالیست ابتدای دوران پرشکوه مربیگریش بود و میراثش که مبتنی بر بازی جذاب و تهاجمی است واکنون در ذهن و بازی تیم های مربیانی از جمله گواردیولا باقی مانده است، نمایانگر بازی زیبای تیمهایش بود.
یورو 2020 با دیدار ایتالیا برابر ترکیه آغاز شد، دیداری که آتزوریها با درخشش بازیکنانش و شادابی بسیار خوبی که از خود نشان دادند، توانست اولین پیروزی یورو را به نام خود ثبت کند. پرتغال، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا دیگر تیمهای بزرگ باقی مانده هستند که میتوانند جز مدعیهای اصلی این جام باشند که در ادامه مروری بر آنها خواهیم داشت.
پس از مدتها دوری از تورنمنتهای مهم ملی، یورو2020 در سال2021 مهمان دیدگان تمام مردم جهان شده که این بار به شیوه ای جالب و به صورت پراکنده در نقاط مختلف اروپا برگذار میشود. شیوه برگزاری یورو نوآوری جدیدی است که در نوع خود جالب است و با حضور اندک تماشاگران می تواند نبض هیجان فوتبال را پس از مدتها به حرکت در بیاورد. پس از اینکه در تورنمنتهای اخیر ملی جهان از جمله جامجهانی و یورو، از لحاظ حضور بزرگان فوتبال تا حدودی تهی بود و همه بزرگان یک جا حضور نداشتند، در یورو 2020 شاهد تیمهای قدرتمند اروپایی در یک قاب هستیم.
تیم ملی فوتبال ایران برای صعود به جام جهانی فوتبال، باید چهار دیدار آیندهاش در چارچوب مسابقات انتخابی جام جهانی را با پیروزی پشت سر بگذارد تا سرنوشتش به اما و اگرها گره نخورد. در آستانه حضور تیم ملی فوتبال در ادامه مسابقات انتخابی جام جهانی که به صورت متمرکز در بحرین برگزار میشود، در پادکست فنی اصفهان زیبا این موضوع را بررسی کردیم.
فینال لیگ قهرمانان 2021 برخلاف حداقل دو فینال قبلی در سال های اخیر، بازی جذابی از آب درآمد. در یک طرف منچستر سیتی که برای نخستین بار به فینال رسیده بود و با تیم بسیار آماده خود در این فصل در پی کسب جامیدیگر بود؛ اما در آن سوی میدان توماس توخل آلمانی در دومین فینال پیاپی خود با تیم قدرتمند چلسی که پس از حضور او متحول شده بود، قرار داشت.
جمله معروف علم بهتر است یا ثروت با تغییری کوچک در فوتبال معنا پیدا میکند؛ همیشه در بین دنبال کنندگان فوتبال از طرفداران تا صاحبنظران، دوگانگی بین روح فوتبال و بخش مالی آن بوده است؛ اما بهراستی اگر افرادی با پولهای خود به این ورزش ورود نمیکردند فوتبال به چنین جایگاهی میرسید و یا در سطح بازی بچهها باقی میماند؟
در چهارچوب رقابتهای لیگ اروپا، دو تیم آرسنال و ویارئال دیدار برگشت نیمهنهایی را برگزار کردند. آرسنال برای صعود به فینال به حداقل برد یک بر صفر نیاز داشت و ویارئال با یک تساوی هم صعود میکرد. از طرفی به خاطر میزبان بودن آرسنال و قانون گل زده در خانه حریف، اگر توپچیها گل میخوردند کار برایشان سختتر میشد. استراتژی بازی دو تیم هم بر اساس همین پیشزمینهها تعریفشده بود.
با انتقالش از فلورانس به بانوی پیر گرانترین بازیکن تاریخ لقب گرفت، مردم فلورانس با رفتنش اشکها ریختند، گویی که منجی و تمام امیدشان رفته است. زمانیکه در فینال جام جهانی پنالتیاش را از دست داد، تمام ایتالیا با او گریستند و در زمان هنر نماییهایش که همچو رقص بر روی ابرها بود، تمام ایتالیا با او شادی میکردند. میلیونها آدم با او عاشق فوتبال شدند.
بشریت در تاریخ خود رابطه خوبی با تغییرات به خصوص با تغییرات بزرگ و بسیار پر سروصدا نداشته است، هرگاه تغییری بنیادین در شرف وقوع بوده، صداها و رایهای مخالف و موافق بسیاری در کنار آن بلند شده است. فوتبال بهعنوان یک ورزش یا بهتر است بگوییم صنعت پرطرفدار نیز از این قاعده جدا نیست. خود فوتبال نیز در زمان شروعش بدین گونه بود و با این شرایط ناآشنا نیست؛ از انقلاب ایجاد جام جهانی فوتبال تا ورود تکنولوژی یا تغییر نحوه برگزاری تورنمنتهای مختلف.
در هیاهوی تاخت و تاز سیتی در لیگ جزیره و اروپا، در بین توجه رسانهها به جنگ قهرمانی در لالیگا و یا حتی جدال سر سختانه در بوندسلیگا اما کسی چندان توجهی به سری آ و صدرنشین آن در این بین ندارد. نراتزوری با هدایت آنتونیو کونته با تیم دوم و تعقیب کنندههای اصلی فاصله گرفتهاند و با سرعت و قدرتی بینظیر به پیش میروند.
مروری بر نوستالژیهای فوتبالی از گذشتههای دور تا زمانهای نزدیکتر بخش ویژه اصفهان زیبا آنلاین در ایام نوروز بود. در آیتم که تاکنون دو بخش آن را تماشا کردهاید، به خاطراتمان از مستطیل سبز و چهرههای سرشناس آن سرک میکشیم که این مرور خاطرات همراه با متن و فیلم مرتبطی خواهد بود که بهاتفاق تاریخسازی در فوتبال اشاره دارد.