به دنبال برنامههایی که به مناسبت روز بزرگداشت شهرسازی از سوی جامعه دانشگاهی برگزار شد، انجمنهای علمی شهرسازی دانشگاههای سراسر کشور طی همکاری مشترکی با یکدیگر در خصوص برگزاری وبینار دو روزهای با عنوان «ابرچالشهای شهرسازی» اقدام کردند. در این وبینار چالشهای بزرگ عرصه شهرسازی کشور از زوایا و ابعاد مختلف از سوی اساتید دانشگاهی این رشته بررسی شد و جمعا 10 سخنرانی طی دو روز به سمع و نظر مخاطبان رسید.
در تقویم رشتههای مهندسی، 17 آبان (8 نوامبر) بهنام «روز جهانی شهرسازی» (World Town Planning Day) شناخته میشود. این روز در سال ۱۹۴۹ توسط پرفسور کارلوس ماریا دلاپائولرا، استاد دانشگاه بوینوس آیرس آرژانتین همزمان با افتتاح انستیتو مطالعات مسائل شهرسازی دانشگاه نامگذاری شد. هرساله در این روز انجمن علمی دانشگاههای مختلف و مؤسسات مربوط بزرگداشتهایی با موضوعهای مختلف برگزار میکردند؛ اما امسال شهرسازان خواسته متفاوت و مشترکی داشتند.
پل آذر را که به قصد گذر از رودخانه زایندهرود به سمت خیابان ملت رد میکنید، اولین ساختمانی که پیش چشمتان نمایان میشود مجموعه استاد فرشچیان است. ساختمانی با رنگ کدر و پنجرههای فیروزهای، با دیوارهایی کوتاه و درهای بزرگی که همواره باز هستند و عابرین را بهسوی خود فرامیخوانند. این ساختمان در تقاطع خیابانهای توحید و ملت واقعشده و از هر دو خیابان میتوان به درون مجموعه دسترسی پیدا کرد. نوع معماری مجموعه در ابتدا حس بیگانگی و تفاوت و کمی بعد حس یکپارچگی، تقارن و آشنایی را به مخاطب انتقال میدهد، حسی که در برخی از ساختمانهای دوران معاصر اصفهان به چشم میخورد.
کافی است کمی عاشق شهر باشی و فرصت پیادهروی پیدا کنی، آنوقت است که تمام جزئیات خیابانها و کوچههایی که در آنها راه میروی برایت جذاب خواهد شد و به آنها توجه میکنی. تکتک آن جزئیات باعث میشود رغبت رفتوآمد در خیابان را پیدا کنی یا از دست بدهی یا حس خاصی به آنجا پیدا کنی.
روز اولی که بهعنوان دانشجو به اصفهان آمده بودم، انتظار داشتم مراسم معارفهای در باب شهر اصفهان برایمان برگزار کنند؛ اما هیچ اتفاقی از سوی هیچ ارگانی رخ نداد. گویا برای کسی مهم نبود که ما تازهواردانی به شهر هستیم که از سازوکار این شهر خبر نداریم؛ از نحوه جابهجایی در شهر، جمعآوری زباله و تمام مسائلی که به شهر مربوط است.