در شرایطی که شرکتهایی اروپایی و آمریکایی بازار روسیه را ترک کردهاند فــرصت مناسبــی پیــش پـای فعالان اقتصادی اصفهان برای گسترش همکاریهایشان با این کشور قرار گرفته است.
عرضه از تقاضای مرغ پیشی گرفته است. همزمان با کاهش هشت هزار تومانی قیمت مرغ، تقاضا نسبتا مناسبتر شده است؛ حالا تولیدکنندگان هشدار میدهند که اگر دولتیها فکری برای سمت عرضه یعنی مرغهای مازاد نکنند مرغها روی دست مرغداران میماند و خسارت میبینند.
بهرههای سرسامآور بانکها که نام سود یا کارمزد بر آن نهادهاند بر نرخ تورم تأثیرگذار است. پیچ و خم دریافت وامهای کوچک و بزرگ، دریافت وثیقههای آنچنانی همچنین حضور بانکها در بازارهای موازی همچون بازار مسکن، ارز و طلا منجر به بیثباتی در شرایط اقتصاد کلان میشود. این اتفاقات جایی را برای تحقق نظام بانکداری بدون ربا و اسلامیکردن بانکها نمیگذارد. تاریخ بانکداری بدون ربا به سال 57 برمیگردد. بانکداری بدون ربا پس از وقوع انقلاب اسلامی سال 57 همزمان با تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در شهریور سال 62 و اجرای آن از فروردین سال 63 آغاز شد.
پرورش شترمرغ، صنعتی تولیدی و تــجــاری است که ســودآوری و درآمدزایی بالایی دارد؛ با این حال در اصفهان دلالان، هم در چرخه کشتار و تولید ورود کرده و هم صادرات را در دست گرفتهاند.
اصلاحیه ماده 132 قانون مالیاتی در نگاه اول برای استانی با 9 هزار واحد صنعتی که لقب صنعتیترین استان کشور را یدک میکشد، بهتآور است؛ اما اینطور که از اظهارنظرهای کارشناسان مالیاتی مشخص است، به اندازهای قانونگذار در ماده 132 شرایط پیچیده و سختی را اعمال کرده که در مرحله اجرا بسیاری از افراد مشمول معافیت نمیشوند؛ علاوه براین برخوردهای اداره مالیات برای تخصیص این معافیتهای مالیاتی سلیقهای و شخصی بوده و در عمل گرهای از مشکلات متقاضیان مشمول معافیت را باز نکرده است.
قیمت رهن و اجاره در بازار مسکن اصفهان همچنان میتازد. مبلغ رهن و اجاره از توان خرید کارگران و کارمندان خارج است و حالا اصفهانیها برای اجارهنشینی روانه حاشیه شهر شدهاند. تعیین نرخ برای رهن و اجاره تابع هیچ فرمول و ضابطهای نیست. املاکیها توپ را به زمین مالکان میاندازند و میگویند که آنها زیر بار کاهش قیمتها نمیروند. مالکان هم از افزایش تورم گلایهمندند و با قاطعیت اعلام میکنند که به هرحال باید خرجشان با دخلشان هماهنگ شود. حالا این مردم هستند که با دریافتیهای حداقلی کارگری و کارمندی باید از هزینه تفریح ، خوراک و پوشاک بــگـــــــذرنــــد و بــخـــش عـــــمدهای از درآمدهایشان را به مالکان پرداخت کنند تا بالاخره دخل و خرج مالکان بههم نزدیک شود!