لیست مطالب
NONE
03:56 - 9 تیر 1401

ماجرای عجیب ایستگاه ابن‌سینا!

عکس‌هایی از محل یکی از ایستگاه‌های خط2  قطار شهری اصفهان این روزها در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود؛ عکس‌هایی که نشان می‌دهد در ایستگاه ابــن‌سینــا، بقــایــایــی از اصفهــانِ تاریــخی یــافت شده ؛ امـا بـرخورد با ایـن آثار در شــأن اصفهانِ کهن نیست. در گزارش پیش رو، نگاهی داریم به گزارش‌های منتشرشده و گفت‌وگوهای جنجالی دوسوی ماجرای حفاری‌ها و کاوش‌ها؛ با این نتیجه که مطالبه عمومی می‌بایست انجام دقیق باستان‌شناسی شهری، انتشار گزارش‌های مفصل و علمی پروژه‌های کاوش و نمایش عموم یافته‌های موجود، باشد؛ همچنین همه مردم و مسئولان باید کشف و شناسایی تاریخ و داشته‌های ارزشمند اصفهان را  ارجح بر پروژه‌های ساخت‌وساز و توسعه‌ای بدانند؛ چراکه اگر غیرازاین باشد، شاهداز دست‌رفتن «بیت‌المال» اصفهان خواهیم بود؛ بیت‌المالی که نه متعلق به نسل فعلی که متعلق به همه نسل‌های پیشین و پسین است!
 
NONE
09:56 - 29 خرداد 1400

پنج مسیر پیاده‌روی و بافت‌گردی اصفهان

 در جمعه داغی که پشت سر گذاشتیم، حرف همه، انتخابات بود. بعضی‌ها می‌پرسیدند به کدام کاندیداهای شورای شهر رأی بدهیم. 450 نفر از جمعیت 2میلیون و 200 هزار نفری اصفهان کاندیدای حضور در شورای شهر ششم شده بودند که کمتر از حدود یک چهارم آن‌ها تقریبا رأی مردم شناخته شده بودند اما بقیه نه! به نظر من آن‌هایی را باید انتخاب کرد که اصفهان را بشناسند، بارها در زمان‌های مختلف ابنیه تاریخی شهر را دیده باشند،  در خیابان‌ها و کوچه‌پس‌کوچه‌ها قدم زده باشند، بدانند اصفهان چه مشخصاتی دارد و چه مشکلاتی. یادتان باشد اگر خواستید چهار سال دیگر کاندیدای شورای شهر شوید، این متن به دردتان می‌خورد! از همین الان شروع کنید و اصفهان را سر فرصت ببینید.

NONE
09:39 - 6 خرداد 1400

در جندی‌شاپور به چه زبانی علم می‌آموختند؟!

پاسخ به این پرسش که آموزش پزشکی، ریاضیات، نجوم و فلسفه در آموزشگاه جندی‌شاپور به چه زبانی بوده، تا اندازه‌ای دشوار و نیازمند مطالعه بیشتری است؛ اما مهم است که به این پرسش پاسخ بدهیم که آیا از زبان پهلوی استفاده می‌کرده‌اند یا زبان دیگری را به کار می‌گرفتند. برای پاسخ به این پرسش به پژوهش‌های دکتر شهرام جلیلیان مراجعه می‌کنیم و در مجال اندک سعی می‌کنیم پاسخ درخوری به این پرسش مهم بدهیم.

NONE
09:33 - 28 اردیبهشت 1400

تماشای مجازی موزه هنرهای معاصر اصفهان

موزه هنرهای معاصر اصفهان را از هر جای دنیا که هستید در هر زمان که دوست دارید، ببینید و در تور مجازی‌اش به آدرس www.imcart.ir/tour شرکت کنید. به روایت مهدی تمیزی، مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان، این هدیه مجازی به مناسبت روز جهانی موزه 18 ماه می (28 اردیبهشت‌ماه)، تدارک دیده شده است.

NONE
05:01 - 7 اردیبهشت 1400

تفاهم‌نامه‌ای برای شکوفایی گردشگری

سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و انجمن صنفی کارفرمایان شرکت‌های مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی اصفهان هم‌زمان با هفته فرهنگی اصفــهــان، تفــاهــم‌نامــه همکاری امضا کـردنــد. این تفاهــم‌نامــه سه‌ساله در جهت همکاری‌های مشترک و استفاده از پتانسیل‌های طرفین برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای در تمام زمینه‌های گردشگری، شــهــری، مــلــی و بـــیــن‌المللی به امضا رسید.

NONE
09:16 - 29 بهمن 1399

در نوروز چطور سفر برویم؟

مسئولان این روزها، یکی به نعل می‌زنند و یکی به میخ! آن‌ها که خط و ربط‌های بیشتری به گردشگری دارند، مردم را به سفر تشویق می‌کنند و آن‌ها که بیشتر به سلامت جسمانی خط و ربط دارند، مردم را از سفر نهی می‌کنند؛ اما به هر حال برنده، مردمی خواهند بود که برنامه‌ریزی شده و با رعایت پروتکل‌ها سفر می‌روند؛ آن‌ها، هم خدا را خواهند داشت و هم خرما را!

NONE
09:13 - 7 بهمن 1399

آغاز جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی ایران به ابتکار اصفهان

همه دور یک میز نشستند تا تصمیمی برای صنایع دستی بگیرند که می‌تواند قدمی مؤثر و جریان‌ساز هم برای صنایع دستی ایران و هم برای اصفهان باشد. یک سوی میز شهردار اصفهان، اعضای شورای شهر و مدیران شهری نشسته‌اند، سوی دیگر، وزیر میراث و معاون صنایع دستی‌اش حضور دارند و البته مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان و معاون صنایع دستی استان.

NONE
08:59 - 4 بهمن 1399

سه داستان از ایران‌باستان

درباره ایران باستان چه داستان‌ها و روایت‌های جذابی شنیده‌اید؟! در این متن قصد داریم روایت‌هایی کمترشنیده‌شده اما معتبر و ذکر شده در اسناد تاریخی و کتب مرجع را از ایران چند هزاره پیش برایتان روایت کنیم.

NONE
14:16 - 26 خرداد 1399

گردشگری کیش، مات شد

در جلسات اخیر به مناطق اعلام کردیم که فعالیت‌هایشان در فضای مجازی بسیار ضعیف است؛ بنابراین باید فعال‌تر شوند. منطقه‌ای مانند انزلی توانسته مجازی‌سازی کند یا اینکه ارس در اینستاگرام صفحه‌ای راه‌اندازی کرده؛ ولی چنین فعالیت‌هایی باید گسترده شود. اله‌بداشتی درباره سیاست ارزان‌سازی سفر به مناطق آزاد نیز گفت: یکی از برنامه‌های ما برگزاری تورهای مشترک گردشگری بین مناطق است؛ مانند ارس و ماکو که نزدیک به هم هستند و می‌توانند تور مشترک داشته باشند و گردشگر نیز می‌تواند با پرداخت هزینه کمتر، جاذبه‌های دو منطقه آزاد را باهم ببیند. این اقدام شروع‌شده و تفاهم‌نامه‌ای بین دو منطقه به امضا رسید. کیش و قشم دو جزیره با جاذبه‌های مجزا هستند پس نمی‌توانند چنین برنامه‌ای داشته باشند؛ ولی ما حتی برای چابهار و ماکو هم پیشنهاد کردیم که چنین تورهایی اجرا کنند