کرونا دقیقا چه بلاهایی سر صنایعدستی اصفهان آورده و حالا چه باید کرد که مرهمی بر زخمهایش باشد؟! برای پاسخ به این دو سؤال مهم، به ابتکار سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، پژوهشی انجام شده که منتج به انتشار سندی بوده با عنوان «راهکارهای خروج از رکود بازار صنایعدستی». این سند هم در جلسهای با حضور معاون استاندار، معاون فرهنگی شهردار اصفهان، نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان و جمعی از مدیران شهرداری و فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری از سند و پژوهشی با عنوان «بررسی راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در بحران کرونا» رونمایی شده است. برای دانستن وجوه مختلف مسئله و پژوهش مورد نظر گزارش پیش رو را بخوانید.
اگر گفتید طولانیترین مدت پادشاهی را در میان شاهان ساسانی چه کسی داشت؟! فکر میکنید کدام پادشاه در دوران چهارصد و بیست و هفت ساله پادشاهی ساسانیان، هفتادسال حکومتداری کرد؟! بله درست است. احتمالا اگر علاقهمند به تاریخ و میراثگردی باشید، پاسخ درست دادهاید؛ شاپور دوم! همان چهرهای که با موها و محاسن بلند مجعد بر تاق کوچک تاق بستان میبینید. در این کتیبه نوشتهاند: «پیکره شاپور دوم در طرف راست و پیکره شاپور سوم (383-385) که تاق به فرمان او حجاری شده، در طرف چپ دیده میشود.
نام دو میراث مهم ایرانیان به فهرست میراث جهانی بشر افزوده شد؛ دو عنوانی که کاملا به اصفهان مرتبط بودند. اولی مینیاتور یا هنر نگارگری که اگر بخواهیم مهمترین چهرههای تاریخیاش را نام ببریم، قطعا بسیار زیاد به اصفهانیها میرسیم و دومی هم مراسم زیارت کلیسای تادئوس مقدس است که به دلیل وجود جلفای نو در اصفهان و جمعیت قابلتوجه ارامنه مسیحی در این شهر، خطوربطی به نصف جهان پیدا میکند و میتواند هدیهای در آستانه سال نوی میلادی برای همه ارامنه ایران محسوب شود.
ایرانپژوهان و ایرانشناسان فراوانی هستند که در سکوت به مطالعه و پژوهش و تولیدمحتوای غنی و مستند در این حوزه میپردازند؛ اما حاصل آنهمه تأمل و تفکر کمتر از چرخه آکادمیک به زندگی عادی مردم راه پیدا میکند. ما در سرویس میراث و گردشگری روزنامه اصفهانزیبا آنلاین، دریچهای رو به این مطالعات گشوده و هر بار افشرهای موجز از منابع مختلف حوزه ایرانشناسی را برای مخاطبان ایراندوست این صفحه ارائه میدهیم.