شاید بتوان گفت گذر چهارباغ عباسی شاهرگ حیاتی در میان فضاهای شهری اصفهان است؛ گذری تاریخی و صاحب جایگاهی مهم در اصفهان که از عهد صفوی تاکنون کارکردها و هویتهای متعددی برای آن ایجاد شده و بیشک در زندگی و تعاملات شهری مردم اصفهان نقشی اثرگذار داشته است؛ چنانکه امروز شهروندان اصفهانی همچنان با دقت و حساسیت فراوان، تغییر و تحولات چهارباغ را دنبال میکنند و این گذر تاریخی را که سهم مهمی در خاطرات جمعی و هویت آنها در اصفهان دارد، میراثی ارزشمند و از آن خود میدانند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان بابیان اینکه مدیران مراقبت کنند پیمانکاران سرقفلیدار مناطق برایشان نسخه بودجههای منطقهای را ننویسند، گفت: اصلا توجیهپذیر نیست که درآمد مناطق پردرآمد صرف لوکسسازی همان مناطق شود. مصطفی نباتینژاد در نطق میاندستور بیستوششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در چهارمین نطق رسمی خود و همزمان با ایام وفات امالبنین، همسر کریمه امیرمؤمنان و مادر اسوه و اسطوره ایثار، حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام به ایشان درود میفرستم و به پیشگاه شهروندان عزیز عرض سلام و ارادت دارم.
بـیـســتوشـشـمـیـن جـلـسـه عـلـنـی ششمین شورای اسلامی شهر اصفهان روز گذشته برگزار شد. در این جلسه شهردار اصفهان بودجه پیشنهادی سال 1401 را به شورای شهر تقدیم کرد. علی قاسمزاده ضمن ارائه توضیحهایی درباره روند تدوین بـودجـه و اولـویـتهــای درنظرگرفتهشده برای آن، از اعضای شورا خواست تا اگر در تدوین بودجه موضوع حائز اهمیتی ازقلمافتاده، یادآوری شود. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز خبر داد که روند بررسی بودجه پیشنهادی از سوی اعضای شورا نهایتا تا 22 بهمن به اتمام میرسد و شورا نظر نهایی خود را دراینباره اعلام خواهد کرد.
طرح «شفافیت» در بیستوپنجمین جلسه علنی ششمین شورای اسلامی شهر اصفهان تصویب شد. اتفاقی که بهمثابه گـام بـلـنــدی در راســتـــای عملیساختن وعدههای اعضای این شورا در خصوص شفافسازی روند عملکرد شهرداری و در جریان قرار دادن مردم از این روند به شمار میرود. بهویژه اینکه رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان از اجرای این طرح از ابتدای بهمن سال جاری خبر داده و این بدان معناست که شهروندان اصفهانی از این به بعد میتوانند آگاهی بیشتری در خصوص نحوه عملکرد مدیران و کارکنان شهرداری داشته باشند. اما یکی از کمیسیونهای مرتبط با تدوین و تصویب طرح شفافیت، کمیسیون پایش و نظارت بر مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان است که ریاست آن را احمدرضا مصور بر عهده دارد.
در راسـتـای فـعـالیتهای باشــگـــاه شـهــرانـدیــشـــان، اولــیـن گــفـتوگــوی شهراندیشی با موضوع «آشنایی با لایحه درآمدهای پایدار شهرداریها» به همت مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان و با حضور ناصر یارمحمدیان، عضو هیئتعلمی دانشگاه هنر اصفهان و مشاور مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، برگزار شد. در این گفتوگو که خلاصهای از آن را در ادامه میخوانید، محورهای اصلی این لایحه در خصوص ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداریها و دهیاریها تشریح شده است.
نــایــبرئــیــس شورای اسـلامـی شهـر اصفهان خبر داد: «در جلسهای که اخیرا با حضور اعضای شورای شهر و نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی داشتیم، در خصوص احیای بافت فرسوده، آلــودگــی هوا، بـازگشـت ردیـف بـودجـه شهرداریها به بودجه 1401 دولت و مسائل اقتصادی اصفهان کمیتههایی متشکل از مسئولان مربوط تشکیل شد تا در خصوص پیگیری موضوعهای موردمطالبه اقدامات لازم را انجام دهند.»
بیستوچهارمین جلسه علنی ششمین شورای اسلامــی شـهــر اصفـهـان روز گذشته در حالی برگزار شد که مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان اصفهان گزارشی را در خصوص وضعیت فعلی آب شرب اصفهان ارائه داد. هاشم امینی بر بهرهبرداری از سامانه دوم آبرسانی به اصفهان که باید در سال 86 تکمیل و بهرهبرداری میشد، تأکید کرد و از اعضای شورای شهر خواست تا همراستا با این شرکت به تحقق این مطالبه مردمی اقدام کنند.
بیستوسومین جـلـسـه عـلـنـی شـــورای اسلامی شهر اصفهان در حالی برگزار شد که معضلات پیش روی اصفهان در زمینه مسائل زیستمحیطی همچون فرونشست زمین، بیآبی، آلودگی هوا، ترافیک و نیاز جدی مدیریت شهری به کمک دولت برای رسیدگی به وضعیت حملونقل عمومی و البته ضرورت عدم حذف حمایت مالی دولت در بودجه 1401، از سوی اعضای شورای ششم بررسی شد. در این جلسه که 5دی برگزار شد، سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان، ضمن اشاره به اقدامات صورتگرفته از سوی استانداری برای حل مشکلات ذکرشده در سطح ملی، بر این نکته تأکید کرد که ضمن پرهیز از سیاهنمایی و انتشار اخبار نادرست و ناامیدکننده در میان مردم، باید اخبار را به نحوی به اطلاع مردم رساند که فضای استان را به سمتوسوی نادرستی سوق ندهد.
بیستوسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان صبح روز پنجم دیماه با محوریت بررسی موضوعهای مختلف (همچون حذف بودجه مربوط به حملونقل عمومی از سوی دولت در بودجه 1401 که منجر به تشدید مسئولیت مالی شهرداریها و درنهایت افزایش فشار بر دوش مردم میشود) برگزار شد. در این جلسه که با حضور استاندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد، روند حل معضلات زیستمحیطی اصفهان بررسی شد.
شاید نتوان اولویتبندی دقیق و منصفانهای میان معضلهایی که در یک دهه اخیر گریبان شهر اصفهان را گرفتهاند، اعمال کرد و مثلا گفت بحران آب، نخستین و آلودگی هوا، دومین معضل اصفهان است و سایر مشکلات در ردههای بعدی قرار دارند؛ اما بیشک به اذعان بسیاری از کارشناسان و متخصصان، در حال حاضر خشکی رودخانه زایندهرود اصلیترین و بزرگترین معضلی است که سایه شومش را بر سر استان اصفهان انداخته و این پهنه کویری را ساعتبهساعت به ورطه بحران و خطر نزدیکتر میکند. خطری که حالا تهدیدی برای مهاجرت گسترده طبقه خلاق و بافت بومی شهر اصفهان قلمداد میشود و معضل حاشیهنشینی و مهاجرتهای بیرویه و بیثمر به اصفهان را دوچندان میسازد.
بــررســی مـعضــلهــای فعلی شهر اصفهان درزمینه آب، آلودگی هوا، ترافیک، حــمــلونــقــل عــمــومــی و… مــوضـوع بیستودومین جلسه علنی ششمین شورای اسلامی شهر اصفهان در روز گذشته بود. در این جلسه، عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، به ارائه گزارشی درباره دستاوردهای مطالعاتی نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در حوزههای مختلف پرداخت و از اعضای شورای ششم خواست تا در خصوص حل برخی از معضلهای فعلی کمکرسان نمایندگان مجلس و سایر نــهــادهــا باشند.
«شورای شهر و مشخصا کمیسیون پایش و نظارت بر مصوبات راهاندازی سامانه سوت زنی را تصویب کرد که بین مردم و شورا برقرار باشد و مردم بتوانند گزارشهای خود را درباره هرگونه تخلف، رانت، فساد و… بدون واسطه به شورا منتقل کنند.» این بخشی از سخنان رئیس کمیسیون پایش و نظارت بر مصوبات شورای اسلامی شهر در خصوص تشریح روند راهاندازی سامانه «سوت زنی» است، سامانهای که اخیرا در سایت شورای اسلامی شهر اصفهان راهاندازی شده تا شهروندان با نمایندگان منتخب خود در شورا به نحوی بیواسطه مرتبط باشند.