در مراسمی که در سالن اجتماعات ورزشگاه ابرار برپا شد، از کتاب «1+20 روایت از ورزش اصفهان» با حضور اهالی ورزش و رسانه رونمایی شد. احسان بعیدی، معاون ورزش و تفریح سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، با اشاره به چهرههایی که در این کتاب با آنها گفتوگو شده، آنها را افراد بزرگی قلمداد کرد که هرکدام در ورزش نصف جهان یک مهره محسوب میشوند.
او با بیان اینکه تاریخنگاری شفاهی در ورزش اصفهان جدی گرفته نشده، بیان داشت: سابقه ورزش حرفهای در ایران به حدود نیمقرن میرسد و اگر در طول همه سالهای گذشته تاریخنگاری انجامشده بود، امروز تاریخچه مدونی از ورزش ایران و اصفهان در اختیار
داشتیم.
بعیدی بیان داشت: در ادوار ورزش استان، نقطهعطف زیادی داریم. وظیفه ماست تاریخ شفاهی را مدون کنیم و برای آیندگان به یادگار بگذاریم. معاون ورزش و تفریح سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به سابقه روزنامهنگاری نویسنده کتاب تصریح کرد: مصور با علاقهای که به ورزش اصفهان داشته، در حوزه روزنامهنگاری ورزشی مداومت داشته و در این حوزه با علاقهمندی کار کرده است. مهری مصور، نویسنده کتاب نیز گفت: کتاب «1+20 روایت از ورزش اصفهان» روایتهایی پیدا و پنهان از ورزش اصفهان در گفتوگو با افرادی است که هرکدام در مقطعی از تاریخ ورزش استان ایفای نقش کردهاند.
او تأکید کرد: چهرههایی برای این کتاب انتخاب شدند که ردپای متفاوتی را از خود در ورزش استان به یادگار گذاشتهاند؛ اما چهرههای دیگری هم بودند که میتوانستند در این کتاب حضور داشته باشند. امیدوارم دیگر همکاران رسانهای ادامهدهنده این مسیر باشند.
در ادامه، مسعود تابش و مهدی اخوان، دو چهرهای که گفتوگوی آنها در کتاب منتشرشده، به بیان سخنانی پرداختند.
تابش که سابقه بازی، مربیگری و مدیریت را در باشگاه سپاهان برعهده داشته است، صراحت لهجه مصور را نکته مهمی عنوان کرد که در امر رسالت خبرنگاری حائز اهمیت است.
او با اشاره به حضورش در تیم شاهین بیان داشت: مرحوم حریری در مدرسه سعدی معلم ما بود و مرا به تیم شاهین برد و همواره افتخار میکنم یک شاهینی هستم.
تابش در ادامه به بیان خاطرههایی از دوران مربیگری در تیم سپاهان و انتقال امتیاز این تیم به سیمان سپاهان پرداخت. مهدی اخوان، پیشکسوت هندبال اصفهان که از اردوی تیم ملی هندبال نوجوانان به این مراسم آمده بود، با اشاره به تیتر مصاحبهاش (کنار نرفتیم، ما را کنار گذاشتند) که در کتاب «1+20 روایت از ورزش اصفهان» منتشرشده، گفت: من حدود بیست سال مسئول کمیته داوران هیئت فوتبال استان بودم. در این مدت، داوران زیادی ازجمله اسماعیل صفیری و ایرج نظری در لیگ پرورش دادیم.
زمانی که ابرقویینژاد، رئیس هیئت شد، نتوانستم با او همکاری کنم که این تیتر مربوط به آن زمان است. در بخش دیگری از مراسم، فیلمی از احسان محمدی، نویسنده و رئیس کمیته مسئولیتهای اجتماعی فدراسیون فوتبال منتشر شد که با تبریک انتشار این کتاب، نویسنده را خبرنگار صریحالهجهای معرفی کرد که با چهرههای ورزشی اصفهان گفتوگو کرده است.
او تنوع گفتوگو با افرادی از رشتههای مختلف را نقطه مثبتی برای این کتاب دانست و گفت: نویسنده پس از انتشار کتاب باید خودش را آماده انتقادها کند؛ اما انتشار این کتاب گام رو به جلویی است.
محمدی، کتاب را اتفاق ماندگاری عنوان کرد که در فرهنگ یک کشور به یادگار میماند.
علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان، با ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم، انتشار کتاب «1+20 روایت از ورزش اصفهان» را اتفاق مثبتی در حوزه ورزش و رسانه قلمداد کرد و آن را یک نمونه از تاریخ شفاهی در حوزه مطبوعات دانست.
او با بیان اینکه در این کتاب به رشتههای مختلف ورزشی اشاره شده است، تصریح کرد: برخی رشتهها بیشتر موردتوجه هستند؛ اما در این کتاب چهرههای ورزشی متعددی موردتوجه قرار گرفتهاند که جامعیت در نگاه به ورزش اصفهان را میرساند.
صالحی با اشاره به فعالیت روزنامهنگاری نویسنده بیان داشت: مصور نگاه تخصصی به ورزش دارد و تلاش کرده است نگاه منصفانهای به ورزش و ابعاد مختلف آن داشته باشد. کتاب «1+20 روایت از ورزش اصفهان» که از سوی انتشارات سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان منتشرشده، شامل گفتوگوهایی با منصور ابراهیمزاده، مریم آچاک، مهدی اخوان، بهرام افشارزاده، میلاد بیگی، عباس بهروان، مسعود تابش، عبدالعلی چنگیز، احسان حاج صفی، قاسم حدادیفر، مرادعلی شیرانی، شهلا صفوی، محمد طلایی، احمدرضا عابدزاده، محمود کریمی، علی کفاشیان، گیتی محبان، آیلین ملکیان و وارنو وارطانیان، مهدی میرسعیدی، محمود یاوری و محمد نصیری است؛ علیرضا مظاهری نیز طراحی این کتاب را بر عهده داشته است.