همانگونه که بسیاری از بناهای آرامگاهی یا بناهای یادبود، مانند گنبد قابوس در شهر گنبد یا برج طغرل در شهر ری، پیش از آنکه کارکردِ آرامگاهی یا یادبودی داشته باشند، کارکردِ میل داشتهاند.
جلفا، محله کهن ارمنینشین اصفهان، در کنار همه جاذبههای تاریخیاش که شامل کلیسا، مدرسه و خانه میشوند و فروشگاهها و پاساژهای خریدی که این منطقه را به پاتوق خرید و البته غذاگردی اصفهانیها تبدیل کرده، به تازگی یک جاذبه گردشگری مهم دیگر هم پیدا کرده است.
از خیابان نشاط وارد هشتبهشت غربی میشوم تا به چهارراه ملک برسم. اواسط ضلع شرقی خیابان ملک شمالی بنایی است که نام انگورستان ملکالتجار را بر خود دارد.
در میانه شهری که امروزه تمامی کوچه پس کوچههای قدیمیاش به هم راه پیداکرده و بزرگ شده، گاهی دردانهای میان این همه راه و شاهراه پیدا میشود که اگر از کسی سراغش را بگیرید، حتم بهیقین با تردید و کمی سر به هوا راهش را نشانتان خواهد داد.
زندگی ما در اصفهان به مادی ها گره خورده است. هر روز صبح که پشت پنجره برگ های درخت چنار حاشیهاش، دلبری می کند یا وقتی برحسب اتفاق مسیرمان از کنارشان می گذرد، یادمان می آورد که چه با قدرت ولی مهربان شهر را به هم دوخته اند.
یکی از مهمترین زنان خیّر اصفهان، مادر شاه سلطان حسین بود که مجموعه مدرسه چهارباغ، بازارچه بلند و کاروانسرای شاه عباس از اصلیترین یادگارهای اوست.
اصفهان در قامت یکی از قدیمی ترین مراکز شهری ایران، بنای تاریخی و باستانی کم ندارد؛ اما در دوران معاصر یکی از بناهای بسیار مهم سیاسی و اجتماعی اصفهان، در محور تاریخی دولتخانه صفوی واقع شده است.
چندی پیش پروژه احداث سدی جدید در حریم پل شهرستان اجرا شد که ادامه حیات پل را با خطر رو به رو کرد. اما با تغییر نقشه سد و بستر رودانه، پل توانست به حیاتش ادامه دهد.
پل خواجو همسایهای دارد که در ابتدای پارک مشتاق واقع شده و مهجور است؛ بنایی که میتواند یک مقصد گردشگری به خصوص برای علاقهمندان تاریخ و باستانشناسی باشد و البته برای آنان که قلبشان برای ایران و مخصوصا اصفهان میتپد!
کلیسای بیتلحم دارای بزرگترین گنبد در بین کلیساهای اصفهان است و بیشترین تعداد نقاشی و تزئینات در ساخت آن وجود دارد.
هشت بهشت یکی از زیباترین کاخ های صفوی است. این عمارت، کوشکی در میان باغی به نام باغ بلبل است.
؛ باد سرد پاییز سال 1135 هجری قمری که در کوچه پس کوچه های جلفا می پیچد، انگار خبر شومی را با خود خانه به خانه می برد. سپاهیان محمود افغان پشت دروازه های اصفهان خیمه زده اند و پایتخت نیمه جان صفویه، در میان غوغای قحطی و مصیبت، روزهای آخر مقاومت را پشت سر می گذارد.