به گزارش اصفهان زیبا؛ محله قلعه طبره در محدوده مرکزی شهر اصفهان واقع شده است. این محله از شمال با خیابان احمدآباد، خیابان هاتف و بلوار خواجه نظامالملک، از شرق با خیابان گلزار، خیابان قاضیعسگر و خیابان شهید باطنی، از جنوب با بلوار هشتبهشت غربی و خیابان ملک و از غرب با خیابان نشاط و خیابان حافظ محدود شده است و با محلههای خواجو، نقشجهان، گلزار، یزد آباد، ملک، گلبهار، احمدآباد و شیخ یوسف مجاورت دارد. در این محله شهرداری منطقه 3 اقداماتی انجام داده؛ اما معضلاتی هم گریبانگیر ساکنان محله شده است که روحالله ابوطالبی، مدیر منطقه 3 شهرداری اصفهان به آنها پاسخ میدهد.
به گفته ساکنان، گلوگاههای بسیاری در محله وجود دارد که عبور و مرور را دشوار کرده است. دراینباره چه تدبیری اندیشیدهاید؟
محله قلعه طبره یکی از قدیمیتریـــن محلههای شهر اصفهان است که به دلیل عرض کم معابر با مشکلاتی روبهروست. در این راستا تعریض گذرها بهصورت تدریجی و با مشارکت شهروندان انجام میشود. گلوگاههای ترافیکی در محلهها شناسایی شده است و هر سال بسته به شرایط مالی و بودجه نسبت به آزادسازی و رفع یک یا چند گلوگاه در سطح منطقه اقدام میشود.
ترافیک بسیار زیادی در محله وجود دارد که شهروندان را آزار میدهد. برای این معضل چه تدبیری دارید؟
با توجه به وجود گذرهایی با عرض کم و تراکم زیاد خودرو و با وجود کاربریهای مسکونی زیاد، عملا امکان مدیریت ترافیک در این معابر وجود ندارد؛ اما با ایجاد طرحهای موضعی و موقت و ایمنسازی نقاط حادثهخیز میتوان به بهبود شرایط ترافیکی در این محله کمک کرد.
کمبود پارکینگ در محله یکی دیگر از معضلاتی است که ساکنان به آن اشاره کردهاند. برای این معضل چه راهکاری ارائه میدهید؟
با توجه به شرایط قیمت زمین و مسکن، احداث پارکینگ در معابر اصلی شهر نیز با مشکل انجام میشود و در معابر محلی احداث پارکینگ در برنامههای شهرداری و مدیریت شهری نیست. لازم است شهروندان با مدیریت صحیح و استفاده از پارکینگهای منازل مسکونی و عدم پارک در معابر کمعرض و محلی به بهبود شرایط کمک کنند. اما در خیابان ملک برای رعایت حال شهروندان اقداماتی انجام شده است.
سال گذشته فاز اول پیادهروسازی و جدولگذاری خیابان ملک حدفاصل خیابان شریف واقفی تا چهارراه هشتبهشت با اعتباری بالغ بر دومیلیارد تومان انجام شد و در سال جاری نیز عملیات روکش آسفالت آن اجرایی شد. امسال نیز فاز دوم پیادهروسازی و جدولگذاری خیابان ملک حدفاصل چهارراه هشتبهشت تا خیابان استاد همایی نیز با اعتباری بالغ بر یکمیلیارد و 500 میلیون تومان اجرا شد. ضلع شرقی انجام و ضلع غربی آن با اعتباری بالغ بر 800 میلیون تومان تکمیل میشود. عملیات جدولگذاری پیادهروها نیز در دستور کار قرار گرفته است. طول پیادهرو خیابان ملک تقریبا سههزار متر مربع و خیابان ملک شمالی هزار و ۵۰۰ متر مربع است.
ساکنان معترض شدند که در این محله هیچگونه فضای سبزی وجود ندارد. آیا در این خصوص راهکاری دارید؟
در هر محله باید کاربریهای فضایی سبز وجود داشته باشد تا بتوانیم زمینهای رها را به فضای سبز تبدیل کنیم. لازم به ذکر است که این منطقه از قدیم شکل گرفته و ساختوساز آن انجام شده است و مکانی که بتوانیم ملک شهروندی را به فضای سبز تبدیل کنیم، از لحاظ عقلی و منطقی مشکل دارد. برای همین است که در منطقه 3 سرانه فضای سبز نسبت به محلههای دیگر محدود است؛ وگرنه اگر مانند حاشیه شهر بود، امکان تبدیلشدن هر قطعه زمینی به فضای سبز وجود داشت.
به گفته ساکنان در این محله بافت فرسوده و خانههای رهاشده مشکلساز شده است. آیا در این خصوص تدبیری اندیشیدهاید؟
شهرداری درخصوص خانههای رهاشده در این محله بر اساس وظایف قانونی خود برای رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر و اماکن عمومی، کوچهها و دالانها به مالکان اینگونه بناها اخطار قانونی میدهد که در صورت امتناع صاحب ملک، شهرداری خطر را رفع میکند. در این خصوص تاکنون در چندین ملک خیابان استاد همایی نسبت به رفع خطر و مسدودسازی اقدام شده است. شهروندان محترم در صورت مشاهده اینگونه بناها با سامانه ارتباط مردمی 137 تماس بگیرند و موارد را گزارش دهند تا اقدامات قانونی انجام شود.