بهبود ناوگان خدمات شهری

شهرداری اصفهان در سال حمایت از تولید با همکاری شرکت تحقیقاتی و تولیدی مبارز که سال‌هاست درجهت تولید ماشین‌آلات خدماتی شهری سبک و سنگین گام برمی‌دارد، برای نوسازی ناوگان خدماتی وارد فاز جدیدی از توافقات شد و با خرید 10 دستگاه خودروی حمل زباله باکیفیت از تولیدکننده داخلی «شرکت مبارز»، توانست در خدمت‌رسانی به شهروندان، رونق بازار تولید و حمایت از تولیدکننده داخلی گام مؤثری بردارد.

تاریخ انتشار: 08:56 - چهارشنبه 1399/10/3
مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

مجموعه خدمات شهری هم در این راستا با تزریق خودروهای ساخت داخل در حوزه بازیافت و حمل زباله توانست ناوگان خدماتی‌اش را تقویت کند. علیرضا نصراصفهانی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، قدرت‌اله نوروزی شهردار اصفهان ومعاونانش ضمن دیدار با کارگران، مهندسان و مدیران مجموعه شرکت تحقیقاتی و تولیدی مبارز از نزدیک با روند تولید ماشین‌آلات آشنا شدند و از خودروهایی که برای خدمات‌رسانی در حوزه حمل زباله به مجموعه خدمات موتوری شهرداری اضافه شدند، رونمایی کردند.

باید زمینه ساز اشتغال باشیم

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در بازدید از این مجموعه با تأکید بر اینکه زمان در اختیار ماست و باید به بهترین نحوه ممکن از آن استفاده کنیم، گفت: علی اصغر عطاریان، مالک و سهامدار مجموعه تولیدی تحقیقاتی مبارز پس از سال‌ها تلاش از تماشای تولیداتش و به نتیجه‌رسیدن فعالیت‌هایش لذت می‌برد.
علیرضا نصر‌اصفهانی افزود: تولیدات کارخانه و کارگرانی که در این مجموعه کار می‌کنند، در مقابلش هستند و این صحنه از لذت‌بخش‌ترین صحنه‌هایی است که برای آقای عطاریان (مالک و سهامدار مجموعه مبارز) وجود دارد و اینکه کسی بتواند نقشی ایفا کند موضوع مهمی است. او ادامه داد: روزی علی و حسین همدانیان از کارخانه‌داران بزرگ اصفهان، هنگام فارغ‌شدن از کار به تماشای کارگرانی که برای خرید نان از نانوایی کارخانه توی صف می‌ایستادند و نان به بغل به خانه می‌رفتند، ایستادند. آقای همدانیان می‌گفت: من لذت می‌برم از این صحنه، از اینکه کارخانه‌ای ایجاد کرده‌ام که عده‌ای در آن کار می‌کنند و از آن بهره‌مند می‌شوند. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه کیفیت عمر مهم است نه کیمیت آن، تصریح کرد: حس خوبی به انسان دست می‌دهد وقتی که ثمره کارش را می‌بیند و حتما آقای عطاریان از این وضع لذت می‌برد.
نصر اصفهانی، ضمن تأکید بر اتفاقات مثبت در حوزه خدمات شهری، استفاده از ماشین آلات مؤثر و مفید در این حوزه را مهم دانست و خاطر نشان کرد: طبق آمار اعلام‌شده، روزانه 40میلیون متر مربع نظافت شهری داریم که برخی به صورت دستی و برخی به صورت مکانیزه انجام می‌شود و ماشین‌آلات در این حوزه باید به لحاظ فرم، زیبا باشند. او با تأکید بر اینکه ماشین‌آلات علاوه بر زیبایی ظاهری در فرم و رنگ باید آلودگی و دود ایجاد نکنند، تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر همیشه با این نگاه به دنبال نو‌کردن ناوگان حمل‌و‌نقل شهری چه در بخش مسافر و چه در بخش خدمات هستند و در این مسیر باید از مجموعه‌ای خرید کنیم که مطمئن باشد که شرکت مبارز قطعا شرایط لازم را برای خرید داشته است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: شهرداری با خرید ماشین‌آلات شهری از شرکت مبارز علاوه‌بر کمک به این صنعت می‌تواند زمینه اشتغال، رونق و به‌کارگیری کارگران بیشتری را فراهم کند. نصراصفهانی گفت: هنگامی که از من پرسیده می‌شود سخت‌ترین لحظه کاری در شورای شهر چه زمانی است، می‌گویم هنگامی که افرادی برای اشتغال به ما مراجعه می‌کنند، اما نمی‌توانیم کاری برای آن‌ها انجام دهیم. او ادامه داد: زمانی که پدری برای شغل فرزندش به ما مراجعه می‌کند و می‌گوید فرزندم مدرک تحصیلی بالایی دارد، سالم است و به دنبال رزق وروزی حلال می‌گردد و حاضر است با شرایط مناسب کار کند و ما نمی‌توانیم کاری برایش انجام دهیم، بسیار ناراحت‌کننده است و اینجاست که متوجه می‌شویم باید زمینه‌ساز اشتغال باشیم؛ هرچند شهرداری زمینه اشتغال 20 هزار نفر را فراهم کرده است؛ اما با خرید از این مجموعه به اشتغال کمک خواهیم کرد.

حمایت شهرداری از رونق تولید در اصفهان

شهردار اصفهان در این بازدید از انعقاد قراردادی با این شرکت برای نوسازی و ساخت چند دستگاه جاروب مکانیزه و ماشین‌های اطفای حریق آتش‌نشانی خبر داد و گفت: 30 سال پیش چند جلسه به این مجموعه آمدم و اکنون خوشحالم که این شرکت گام‌های بسیار مؤثری در تولید و صنعت برداشته است. قدرت اله نوروزی افزود: در حال حاضر احساس کردم که در یک شرکت دانش‌بنیان هستم که چشم انداز کاری آن از شرق تا غرب و شمال تا جنوب کشور گسترانیده و زبانزد شده است. او ادامه داد: همه ما وظیفه داریم از متخصصان، اندیشمندان و محققان این مجموعه حمایت کنیم تا گره‌های کوری که باز نشده است به دست مجموعه‌های این چنینی باز شود. شهردار اصفهان با اشاره به سفری که به اتریش داشته و از چند شرکت دانش‌بنیان بازدید کرده است، گفت: اصفهان می‌تواند در فرایندهای صنعتی با کشور اتریش رقابت کند، چنانکه ساخت نردبان 64 متری در جهت تجهیز ماشین‌آلات آتش‌نشانی شهرداری اصفهان در این زمینه یکی از اقدامات مؤثر و رقابتی است. نوروزی با بیان اینکه شهرداری اصفهان در دو سال گذشته در زمینه خرید خدمات موتوری و آتش‌نشانی اقدامات بسیاری انجام داده است، خاطر‌نشان کرد: قول می‌دهیم سطح امکانات را در شهر افزایش دهیم و با سرمایه‌گذاران توافق‌نامه‌ای در جهت تجهیز و توسعه ماشین آلات امضا کنیم. مدیر مالی و اقتصادی شهرداری و معاون خدمات شهری باید در این عرصه وارد عمل شوند. او ضمن خسته‌نباشید به کارگران، مهندسان و مدیران این مجموعه خاطرنشان کرد: مرحبا بر شما که در این شریط سخت اقتصادی این مجموعه را سرپا نگه داشته‌اید. شما اقداماتی انجام می‌دهید که مشکلات ناشی از تحریم‌ها را رفع کند. شهردار اصفهان با بیان اینکه برخی از موضوعات نیاز به مصوبات شورای شهر دارد، گفت: حضور اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در شکل‌گیری اقدامات و توسعه شهر نقش بسزایی دارد.

 احداث پروژه‌های کوچک و بزرگ در راستای تسهیلگری در شهر

نوروزی تصریح کرد: همان‌گونه که در این مجموعه فعالیت‌های مطلوبی انجام شده، در سطح شهر هم اقدامات خوبی در جهت رفاه حال شهروندان شکل گرفته است. او با بیان اینکه بودجه شهرداری برای سال 1400 با 9 هزار میلیارد تومان مصوب می‌شود، اظهار کرد: کرونا و شرایط اقتصادی هیچ پروژه‌ای را در اصفهان متوقف نکرده است و همه عوامل شهری با قدرت کارها را پیش می‌برند. در این راستا خط دو مترو احداث شده و رینگ چهارم با 80 کیلومتر کارش را از سخت‌ترین نقطه آغاز کرده است. شهردار اصفهان احداث مجموعه پل‌های سردار شهید قاسم سلیمانی را از اقدامات مؤثر در اصفهان دانست و درباره سالن اجلاس سران گفت: برای این مجموعه 700 میلیارد تومان هزینه شده و برای بهره‌برداری به 300 میلیارد تومان دیگر نیاز دارد. نوروزی با اشاره به اینکه پروژه‌های بزرگ و کوچک دیگری در همه مناطق شهری در حال انجام است، افزود: پروژه چهارباغ و ساماندهی خیابان‌های فرعی آن و اقدامات دیگری که در شهر انجام شده است، با همت مدیریت شهری و همه مدیران اصفهان بوده و اگر توجهات آن‌ها در این راستا نبود، این اقدامات به منصه ظهور نمی‌رسید. او گفت: با وجود همه مشکلاتی که در اصفهان وجود دارد، در حال حاضر شهرداری اصفهان مانند گذشته نیست که بگذارد حقوق کارکنان به تعویق بیفتد و این روزها برخی از مجموعه‌های پیمانکاران حقوقشان به تعویق افتاده بود که با هماهنگی همه بخش‌ها معضل پرداخت حقوق آن‌ها حل شد. شهردار اصفهان تأکید کرد: همه بخش‌ها باید با هماهنگی یکدیگر مشکلات شهر را حل کنند و در جهت رفاه حال شهروندان گام بردارند تا شاهد شهری آباد و با رفاه کامل باشیم.
نوروزی گفت: درصددیم خدمات ارائه‌شده کارکنان مجموعه مبارز را در جهت توسعه و آبادی شهر به کار گیریم. او در حاشیه بازدید از مجموعه مبارز، ضمن آشنایی از توانمندی‌های موجود در این مجموعه و ماشین‌آلات خریداری‌شده برای سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان از گفت‌وگو با مجموعه مبارز برای همکاری در آینده خبر داد و به اصفهان‌زیبا گفت: با مسئولان شرکت مبارز برای تهیه خودروهای مورد‌نیاز آتش‌نشانی، پسماند و ماشین آلات مورد نیاز خدمات شهری وموتوری شهرداری وارد گفت‌وگو شدیم. این شرکت می‌تواند نیازهای ما را با کیفیت و قیمت مناسب تأمین کند و با توافق با این مجموعه می‌توانیم در حمایت از صنایع داخلی اصفهان گام‌های مؤثری برداریم. شهردار اصفهان تأکید کرد: بازدید از این مجموعه گام مؤثری در جهت رونق تولید است و حمایت شهرداری اصفهان با خرید از این مجموعه به توسعه و اشتغال کمک خواهد کرد.

 تزریق 40 خودروی سبک و سنگین به آتش‌نشانی

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان، در این بازدید در گفت‌و‌گو با اصفهان‌زیبا یکی از سیاست‌های سازمانش را نوسازی ناوگان خدمات شهرداری دانست و گفت: ما در مجموعه خدمات شهری که سازمان خدمات موتوری و آتش نشانی هم زیر مجموعه ما هستند، نوسازی وخرید ناوگان جدید را به جد دنبال کردیم. حسین امیری افزود: در سازمان خدمات موتوری 10 خودروی زباله‌کش، دو دستگاه بیل مکانیکی و یک دستگاه 10 چرخ به ناوگان اضافه کردیم. او با اشاره به تورم موجود در بازار و بحران اقتصادی در کشور تصریح کرد: برای خرید این ماشین‌آلات قبل از تورم اقدام کردیم و قرارداد بستیم. اعتبار خرید این ماشین‌آلات 10 میلیارد تومان است و اگر می‌خواستیم در شرایط کنونی خرید کنیم باید 25 میلیارد تومان هزینه می‌دادیم. به گفته او، ماشین‌آلات خریداری‌شده بخشی از نیازهای مناطق 15 گانه وخدمات عمرانی و شهری را بر طرف می‌کند. معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان، با اشاره به خرید 50 میلیارد تومان تجهیزات برای آتش نشانی گفت: به زودی این ناوگان در 25 ایستگاه دایرشده توزیع و 40 دستگاه به این مجموعه اضافه می‌شود. این محصولات شامل خودروهای سنگین وسبک است که تا یک ماه آینده به آتش‌نشانی تزریق می‌شود. امیری درباره زمان استفاده از ماشین‌آلات در مجموعه خدمات شهری گفت: از سیستم‌های خدماتی و خودروها در این مجموعه تا زمانی که کارکرد مناسب داشته باشند، استفاده می‌شود و نمی‌توان از آن‌ها در کوتاه‌مدت استفاده کرد، اما بازسازی و بهسازی آن‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد و در تعهدات شرکت داده شده و در حال انجام است. خدمات پشتیبانی هم در این راستا توسط مجموعه خدمات شهری انجام می‌شود.

ارزان نسازید؛ خوب بسازید

در ادامه این بازدید، رئیس مجموعه تولیدی تحقیقاتی مبارز، کیفیت تولیدات این مجموعه را تضمین کرد و گفت: همیشه به شاگردانم که امروز رقیبم هستند گفته‌ام، ارزان نسازید؛ خوب بسازید. علی اصغر عطاریان تصریح کرد: شرکت مبارز 40 سال قدمت دارد و در حال حاضر برای تمام شهرداری‌های ایران و خارج ازکشور ماشین‌آلات خدمات شهری تولید می‌کند. او ادامه داد: 35 سال پیش زباله‌های داخل خیابان‌ها را در مغازه‌ای دپو کرده و با بیل داخل کامیون می‌ریختند و جابه‌جا می‌کردند و مردم همیشه برای این وضعیت اعتراض می‌کردند. من پس از جنگ به سفارش رئیس‌جمهور وقت، وارد حوزه تولید ماشین‌آلات خدمات شهری شدم و درصدد برآمدم با تفکری برای تولید ماشین آلات حمل زباله به این وضعیت سامان دهم. رئیس مجموعه تولیدی‌تحقیقاتی مبارز اظهار کرد: برای تولید 300 دستگاه با کمک صنعتگران خارجی توانستیم جاروی خیابانی را با 60 درصد تولید داخل، زباله پرس‌کن را با 80 درصد ساخت داخل، دستگاه فوماتیک و ماشین غول‌پیکر آتش‌نشانی را با 65درصد و ماشین نجات را با 47 درصد ساخت داخل تولید کنیم. در حال حاضر این محصولات بومی و صد‌درصد تولید داخل هستند.عطاریان با اشاره به همکاری صنعتگران دانشگاهی در عرصه تولید در اصفهان اظهار کرد: شرکت مبارز درصدد است با سرمایه‌گذاری در چهار زمینه با کمک دانشگاه صنعتی نیاز کشور را رفع کند. او از تلاش برای ساخت ماشین جاروی پیاده‌رو و نردبان 64 متری آتش نشانی که کاملا وارداتی است خبر داد و گفت: در حال تحقیقات برای ساخت این محصولات هستیم. تولید نردبان 64متری در منطقه حرف اول را خواهد زد. حدود پنج میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است و سال آینده این نردبان تولید می‌شود. رئیس مجموعه تولیدی‌تحقیقاتی مبارز خاطر‌نشان کرد: تلاش می‌کنیم تولید جاروی خیابانی از مدل خارجی‌ها چیزی کم نداشته باشد و با کیفیت بسیار بالا خیابان‌ها وسرب روی آسفالت‌ها را جارو کند.
عطاریان با تأکید بر اینکه خوب و محکم کار‌کردن را از خارجی‌ها آموخته‌ایم، اظهار کرد: در حال حاضر جارویی را که ده سال پیش به شهرداری فروختیم حاضریم با چند برابر بخریم؛ چراکه خوب تولید‌کردن را یاد گرفته‌ایم و محصولات خوب و با‌کیفیت به مشتری تحویل می‌دهیم. او گفت: امیدوارم با کمک شهرداری و تعامل با مدیریت شهری اصفهان و با کمک دانشگاه صنعتی بتوانیم طرح‌های در دست اقدام را به بهره‌برداری برسانیم. در ادامه علی اصغر عطاریان، مالک و سهامدار شرکت مبارز ضمن تشکر از حضور مدیران شهری در این مجموعه صنعتی به قراردادهای دانش‌بنیان خود با دانشگاه صنعتی اصفهان برای طراحی و مهندسی برای ساخت نردبان ۶۴ متری آتش‌نشانی و امدادی و جارو‌های خودکششی و پیاده‌‍رویی و چند دستگاه جدید در حوزه خدمات شهری اشاره کرد.

لزوم  نوسازی ماشین‌آلات فرسوده

در ادامه این بازدید مدیرعامل سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان در گفت و‌گو با اصفهان زیبا میانگین عمر ماشین‌آلات خدمات موتوری شهرداری را 15 سال و کمتر اعلام کرد و گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر هیچ‌گونه نوسازی در این خصوص انجام نشده بود، در حالی که استاندارد جهانی در این زمینه هشت سال است وما به محض ورود به این مجموعه وارد فاز نوسازی شدیم. حسن نظام‌زاده با اشاره به اینکه نوسازی را در زمان مناسب و به موقع انجام دادیم، خاطر نشان کرد: 10دستگاه خریداری کردیم که در خدمت ناوگان خدمات شهری به کار گرفته شود.
او در ادامه با تأکید بر هزینه زیاد خرید ماشین‌آلات خدمات شهری بیان کرد: در حال حاضر 50 درصد حمل زباله با شهرداری و 50 درصد با شرکت‌هاست و اغلب آن‌ها ماشین ندارند. مدیرعامل سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان خاطر‌نشان کرد: ما در حال حاضر 150 ماشین خدماتی در این مجموعه داریم که با افزودن 10 دستگاه خریداری شده جدید این تعداد به 160 دستگاه رسید. نظام‌زاده تصریح کرد: همه دستگاه‌ها بازسازی شده و فرسوده‌اند و دیگر پاسخ‌گو نیستند که باید نوسازی شوند. اغلب ماشین‌آلات بازسازی‌شده باید تعویض شوند، چون از رده خارج هستند.
او با اشاره به تخریب زودهنگام ماشین‌آلات حمل زباله در اثر خورندگی شیرابه گفت: از اواخر خرداد تا شهریور موضوع خورندگی ماشین‌ها بر اثر شیرابه مطرح شد و به این نتیجه رسیدیم که ماشین‌آلات باید نوسازی و بهسازی شوند. شیرابه زباله‌خورندگی زیادی دارد، اما در ماشین‌های جدید به پیشنهاد ما، برای کف ماشین‌ها از پلی اتیلن استفاده شده که مانع خورندگی می‌شود، درب بزرگی هم برای آن‌ها تعبیه شده که قابل شست‌وشوست. مدیرعامل سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان در خصوص وضعیت ماشین‌های جاروی معابر گفت: این ماشین‌ها دیگر کارایی لازم را ندارند. در همین راستا امسال پنج میلیارد شهرداری و پنج میلیارد هم سازمان برای نوسازی این ناوگان در نظر گرفته است.

بودجه  73 میلیارد تومانی برای خدمات موتوری

نظام‌زاده گفت: امسال بودجه مجموعه خدمات موتوری شهرداری 73 میلیارد تومان است، اما با توجه به کار حساس و خاصی که در این مجموعه انجام می‌شود، مدیریت شهری باید به خدمات موتوری توجه بیشتری داشته باشد. او در ادامه کار  شرایط سخت را دلیل استهلاک ناوگان خدمات شهری دانست و گفت: ما در شرایط سخت و بحرانی و بروز حوادث بزرگ به کمک سازمان آتش نشانی می‌رویم، چراکه اگر امکانات تأمین نشود کار سخت و پیچیده خواهد شد. مدیرعامل سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان خاطر نشان کرد: برای خدمت‌رسانی بهتر ظرف یک ماه آینده جرثقیل بزرگ خریداری شده که به ماشین‌آلات سازمان اضافه می‌شود تا در مواقع بحران بتوانیم از آن استفاده کنیم. برای زمستان و یخ‌بندان احتمالی نیز سه نمک‌پاش تجهیز کرده‌ایم و قرار است در آینده نیز پنج برف‌روب به مجموعه خدمات موتوری اضافه شود.

 استفاده از ماشین آلات تا زمان عمر مفید آن‌ها

در ادامه این بازدید مدیر عامل شرکت تولیدی تحقیقاتی مبارز، در گفت‌و‌گو با اصفهان زیبا گفت: شرکت مبارز  سابقه 30ساله در زمینه طراحی و تولید ماشین‌آلات خدمات شهری دارد و 30 نوع محصول تولید کرده و در اختیار شهرداری وپیمانکاران آن قرار می‌دهد. حسن سرجوقیان در ادامه تولید انواع دستگاه‌های حمل زباله، جاروی خیابانی، ماشین‌های آتش‌نشانی و امداد ونجات را از صفرتا صد از افتخارات شرکت مبارز دانست و افزود: همه مواد اولیه برای تولید قطعات این مجموعه، داخلی است. او با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان در حال حاضر 10 دستگاه حمل زباله خریداری کرده است، تصریح کرد: تاکنون هفت‌هزار دستگاه در ایران به شهرداری‌ها تحویل داده‌ایم و تولیدات خود را به کشورهای افغانستان و عراق هم صادر می‌کنیم. مدیر عامل شرکت تولیدی‌تحقیقاتی مبارز، با اشاره به تعامل خوب این شرکت با شهرداری اصفهان گفت: رسالت شرکت مبارز تأمین ماشین‌آلات خدمات شهری است. ما به حوزه طراحی و تولید خطوط پسماند وارد شدیم تا به خودکفایی برسیم.

طراحی و ساخت جاروهای خودکششی

سرجوقیان با اشاره به اینکه در خصوص تولید نردبان‌های بلند مرتبه آتش‌نشانی با پنج‌گروه تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی وارد کار شدیم، افزود: طراحی و ساخت جاروهای خودکششی نیز با توجه به اینکه از خارج وارد می‌شود، در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم با کمک شهرداری بتوانیم وارد فاز عملیاتی تولید این محصولات شویم. او از کمبود اعتبارات دولتی برای تولید محصولات سخن گفت و ادامه داد: از شهرداری اصفهان در خواست داریم تا از دستگاه‌ها تا عمر مفیدشان استفاده کنند و به نوسازی و بهسازی ماشین‌آلات خدمات شهری توجه داشته باشد تا چرخ‌های تولید بچرخد.
در ادامه این بازدید رئیس هیئت مدیره شرکت کاوه و مدیرعامل کاوه زاینده رود در گفت و‌گو با اصفهان زیبا گفت: برای تولید همیشه ورق را از بازار آزاد تهیه می‌کنیم و بازار آزاد در سیطره افرادی سودجوست و متأسفانه روی این موضوع نظارتی نمی‌شود.  مهدی طاهری افزود: ورق‌ها در انبارها دپو می‌شوند و با 40 درصد بیشتر از قیمت کارخانه به فروش می‌رسند. به عنوان مثال ورق 12 هزار تومانی را با 22 هزار تومان می‌خریم و این موضوع یکی از معضلات در تولید است. او گفت: مشکلات دست‌و‌پاگیری برای تولید وجود دارد که ما را با معضل روبه‌رو کرده و نوسانات قیمتی هم در این عرصه مزید بر علت شده است.